Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

torsdag 15 januari 2009

Ras och åter ras...

Ett dåligt fjärde kvartal hotar Bank of Americas övertagande av Merrill Lynch. Bank of America, som redan fått 25 miljarder dollar i statligt stöd, kontaktade det amerikanska finansdepartementet i december. Större förluster än väntat under det fjärde kvartalet innebar svårigheter för banken att avsluta övertagandet av Merrill Lynch. Finansdepartementet befarade att en avbruten affär skulle kunna hota den finansiella stabiliteten och accepterade att arbeta med banken för att lägga upp en plan, som inkluderar kapitaltillskott från Tarp-programmet. Belopp och villkor för planen diskuteras fortfarande, men detaljerna väntas kunna presenteras i samband med Bank of Americas resultatrapport för det fjärde kvartalet, som väntas på tisdag.


Efter tre raka förluster klappade Washington i natt till Pittsburgh med 6-3 på bortaplan. Vi jobbade idag. Då blev det bättre, förklarar Nicklas Bäckström, själv ansvarig för tre assists. Coachen Bruce Boedreau konstaterade efter Edmonton-förlusten att hans spelare inte hade jobbat tillräckligt hårt – och ”Bäckis” delar analysen. Ja, han menade bland annat mig, förmodligen. Det har varit riktigt bedrövligt i några matcher. Men idag tog alla i och jobbade. Då blev det lite bättre. Alexander Ovetjkin, som alltid tycks tända till på extra cylindrar när han ställs mot huvudkonkurrenterna i poängligan, Sidney Crosby och Evgeni Malkin, hade en stor kväll inkluderande två mål och en assist.

Under OS var de rumskompisar. Numera är Washingtons Alexander Ovetjkin och Pittsburghs Evgeni Malkin bittra fiender – och i natt möttes de två igen. Jag vet inte varför han ska tackla mig hela tiden, säger Malkin. Att något inte stod rätt till mellan de två ryska superstjärnorna blev uppenbart redan i fjol. Under ett möte lagen emellan började Malkin och Ovetjkin åka runt och leta tillfällen att dela ut våldsamma tacklingar. Vad som startade bråket är inte helt klart. Men i augusti 2007 ska Ovetjkin ha hamnat i handgemäng med Malkins ryska agent. Om det är anledningen till den frostiga relationen? Kanske det. Jag vet inte, säger Malkin.

Övervikt ? Vi söker 20 personer som vill tappa all sin övervikt.

Storleken på det amerikanska stimulanspaketet börjar närma sig 850 miljarder dollar, efter att en serie förhandlingar har styrt paketet mot åtgärder för att främja jobbskapande och för att minska de ekonomiska svårigheterna för familjer och lokala myndigheter. Både republikaner och demokrater i senaten har motsatt sig Barack Obamas förslag om skattelättnader för företag som anställer. Istället föreslår de att företag ska kunna få retroaktiva skatterabatter genom att dra av förluster mot föregående års vinster. Ändringarna där har gjort att Obama har kunnat få stöd för sina satsningar på förnyelsebar energi. Den del av paketet som är åsidosatt för kortsiktiga stimulansåtgärder är nu uppe i 500 miljarder dollar. Bland åtgärderna finns satsningar på infrastruktur och olika typer socialhjälpsprogram. Det rapporterar Wall Street Journal.

Vill du ha gratis biobiljetter?

Den ekonomiska aktiviteten fortsatte nedåt i princip i alla av Federal Reserves distrikt sedan den förra mätperioden. Det framgår av rapporter från Federal Reserves tolv distrikt enligt den så kallade Beige Book som presenterades på onsdagen. Detaljhandeln var överlag svag, även servicesektorn tappade, husmarknaden fortsatte att försämras i de flesta distrikt, den generella utlåningsaktiviteten minskade i flera distrikt och Lägre energipriser noterades i de flesta distrikt samtidigt som de flesta även såg lägre priser på insatsvaror.


En Boltic-supporter gick på onsdagskvällen till angrepp mot en Finspångs-spelare på väg in i omklädningsrummet och slog honom på munnen med knytnäven. När vi var på väg att gå från isen och in till omklädningsrummet såg jag att det kom en person springande efter och mot oss. Jag skyndade mig att knuffa vår målvakt och den spelare de var uppretade på före mig in genom den dörr jag höll upp. Jag hann inte in själv förrän det small. Jag fick ett knytnävsslag, säger Gustafsson till Nya Wermlands-Tidningens nätupplaga. Lite senare krossades bakrutan på Finspångs spelarbuss av en sten. Sabotaget mot bussen är redan polisanmält och såväl Finspång som domarna kommer att anmäla Boltic till bandyförbundet för bristande säkerhet. Vi kommer att anmäla det inträffade. Det måste vi göra, säger Finspångs ordförande Inge Carlsson till Nya Wermlands-Tidningen på nätet. Finspång vann matchen i Karlstad med 9-6 och därmed förlorade Boltic även chansen att haka på i kampen om en kvalplats till elitserien.

Det är märkligt att det händer så mycket konstiga slagsmål och bråk inom bandyn. Kan det bero på att just säkerheten inte är på topp? Intresset är ju väldigt varierande för bandyn och man kan tänka sig att man inte ordnar något större säkerhetsarrangemang för några stackars själar, men då finns också risken för större attacker från publik.

Motorola ska minska antalet anställda med ytterligare cirka 4.000 personer under 2009. Åtgärden ingår i en plan på att spara cirka 12 miljarder kronor i år.Det skriver bolaget i ett pressmeddelande som distribuerades sent på onsdagskvällen. Neddragningen av personalen, inklusive de som aviserades den 17 december, beräknas ge en spareffekt på 700 miljoner dollar under 2009. Tillsammans med de ytterligare kostnadsbesparande åtgärder på totalt 800 miljoner dollar som bolaget tidigare tillkännagett ger det en total spareffekt på 1,5 miljarder dollar under 2009.

För Mobile Devices beräknas spareffekten till 1,2 miljarder dollar under 2009. Motorola skriver vidare att aviserade åtgärder förutom att minska kostnader även stärker kassaflödet och hjälper till att säkerställa att Motorola ska förbli finansiellt starkt under dessa utmanande tider. Motorola gick ur 2008 med en kassa på cirka 7,4 miljarder dollar.


Asienbörserna föll återigen kraftigt på torsdagen, efter kursraset i USA dagen före. Flera ledande index föll med mellan 4 och 6 procent. Deppigast i Asien var placerarna i Seoul, där Kospi-index gick ned med 6,0 procent. Både banker och teknikföretag, som elektronikjätten Samsung, föll kraftigt. En strid ström av deprimerande företagsnyheter och illavarslande ekonomisk statistik bidrog till nedgången. Axier.SE - Nya analyser varje dag, följ utvecklingen av Ericsson, H&M, ABB, Lundin Oil mfl. Analyserna kommer innan handeln öppnar för dagen.
Wayne Rooney var bara på planen i knappt sju minuter. Men det räckte för att han skulle ordna seger för Manchester United i onsdagskvällens Premier league-möte mot Wigan. Matchens enda mål kom redan efter 52 sekunder, när Cristiano Ronaldo kom med hög fart på högerkanten och lade in bollen förbi en handfull passiva Wiganförsvarare. Rooney satte enkelt dit foten till 1-0. Han tvingades halta av planen med skadebekymmer i baksidan av ena låret sex minuter senare, men resultatet stod sig tiden ut. United fortsatte dock att dominera och i den första halvleken var Wigan inte ens i närheten av ett kvitteringsmål. Efter halvtidsvilan förändrades matchbilden lite. United slarvade och bjöd in Wigan, men det hela nådde inte till några riktigt farliga lägen. Skadan kommer att hålla Rooney borta från fotbollen i uppemot tre veckor.

Börja spela idag och få 320% i välkomst bonus!

Det är ett stort avbräck för United. Rooney har visat en fin form på slutet och varit mycket viktig för laget. Nu gäller det för de andra anfallarna att kliva fram, trots allt har de inte rosat marknaden.
Se Dagens Spel av mig

Läsa Dagens Inlägg:

Tvillingknocken
Skitdålig kvalité
Skandalen är ett faktum
Förkrossande siffror
Vinstras - men ändå bättre än väntat...
Vem vinner? Vem försvinner?
Skottsäkert
Probably the best beer in the world...
Google behöver mer googling...
Ras och åter ras...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!