Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

lördag 17 januari 2009

Krossad av takboxens katapult?

Satsa på en dyrare takbox – det lönar sig. Det kan till och med rädda liv. Bäst är Thule Atlantis, som får toppbetyg i alla moment. Lätt och bekväm, vattentät och krocksäker, lyder omdömet. Thule är en av de dyraste boxarna i testet. Sämst betyg får Biltemas billigaste box. Redan vid en krock i 30 spricker boxen. Innehållet slungas ut. Pjäxor och skidor flyger ut som projektiler, visar en undersökning som Testfakta har gjort. Vi har aldrig varit med om en sämre takbox än Biltemas. Både konstruktion och material är undermåligt. Boxen har inte ens några bälten att fixera innehållet med, säger Markus Lippl på tyska Adac som utfört testet till Testfakta. De dåliga takboxarna får nu hård kritik av Vägverket. Det är helt oanständligt, säger Claes Tingwall, trafiksäkerhetsdirektör på Vägverket till GP. Biltema beslutade på fredagen att sluta sälja sin takbox.

Hur mycket är bilen värd? Köpa, sälja eller endast nyfiken. Fordonsvärderingen ger dig svaret.


Låginkomsttagare lever ofta mer miljövänligt än de med högre inkomster. Även om de inte vare sig sopsorterar eller handlar ekologiskt har låginkomsttagare ett bra miljöbeteende. Karen Bradley har studerat föreställningar om att leva miljövänligt och har funnit att vilka som anses leva miljövänligt utgår från vissa normer. I Sverige antar många felaktigt att man blir mer miljövänligt inställd om man ofta vistas i naturen. I England ska man helst vara trädgårdintresserad. Många blandar ihop skräp med miljömedvetenhet. Skräpiga bostadsområden inverkar inte mer negativt på klimatet än andra områden. I stället är det faktorer som bostadsstorlek, resor och konsumtion som avgör hur mycket en människa påverkar miljön, säger Karin Bradley.

Budson - Öresauktioner och Lägsta budet auktioner

Få personer som hyr lägenhet i andra hand vet att de kan få pengar tillbaka om hyran är för hög. Efterfrågan på bostäder i Stockholms innerstad är stor och hyrorna trissas upp. Förra året lämnades omkring 165 anmälningar till Stockholms hyresnämnd rörande återbetalning av hyra vid andrahandsuthyrningar. Bristen på bostäder gör att de som hyr ut enkelt kan hitta folk som vill betala. Enligt hyreslagen ska den som hyr en lägenhet i andra hand inte behöva betala mer än en "skälig hyra". Med skälig menas att hyran ska vara jämförbar med bruksvärdet på likvärdiga lägenheter i området, det vill säga lägenheter med jämförbar storlek och standard. I första hand ska man jämföra med allmännyttans hyresrätter.

Många som ska hyra ut ringer oss och tar reda på vad som gäller. Ändå finns en stor okunnighet om riskerna med att ta ut en för hög hyra, särskilt för dem som äger en bostadsrätt, säger Krister Eriksson. Bostadsrätter ska också jämföras med allmännyttans hyresnivåer. Det innebär att den som har låga räntor på lånen lagligt kan tjäna på att hyra ut sin bostadsrätt i andra hand, men också att den som har höga kostnader för räntor och avgifter kan förlora pengar vid uthyrning. Det är totalt ointressant vilka räntor och amorteringar ägaren har, men många tror att de får kräva att hyresgästen täcker de kostnaderna, säger Krister Eriksson, hyresråd vid Stockholms hyresnämnd.

Axier.se - Aktietips som fungerar i både upp- och nedgång på börsen. Sedan 2001 har vi varit aktiva i börsens alla faser och lyckats leverera kloka råd till våra kunder. Bli kund du med. Gratis nyhetsbrev, testa idag

Glödlampan har lyst upp vår tillvaro i 130 år, men snart är det slut. EU beslutade före jul att av klimatskäl fasa ut alla glödlamporna i unionen fram till 2013. Först ut är alla matta lampor, plus klara 100-wattare. De får inte säljas efter september i år. Problemet är att lågenergilampor innehåller små mängder kvicksilver, 1—5 milligram per lampa. Det är en kluven fråga, med lågenergilamporna riskerar man att öka utsläppen av kvicksilver även om innehållet i lamporna minskar hela tiden. Men det får man komma åt genom att öka återtagandet av lamporna, säger Helen Lindqvist på Naturvårdsverket. De får inte hamna i soporna, det måste finnas lösningar så att människor kan gå runt hörnet och deponera sina lampor och slippa ta bilen till en återvinningsanläggning.

När glödlamporna avvecklas ökar möjligheterna att utveckla andra alternativ, som halogenlampor och så kallade LED-lampor (en slags ljusdioder). Lågenergilampan ses bara som en övergångslösning. Det finns nätspänningshalogenlampor, som är identiska med glödlampor, med samma wattstyrka, ljuskvalitet och färgkvalitet, säger Kalle Hashmi på Energimyndigheten. Halogenlamporna är dyrare än glödlampor, de kostar cirka 20 kronor, men är 25 procent effektivare och håller dubbelt så länge. De är inte så vanliga i handeln, men när glödlamporna försvinner, då kommer halogenlamporna in, säger han. Glödlampan kommer dock även ett tag framöver att tillåtas för vissa ändamål, som i utomhusbelysning, eftersom lågenergilampor fungerar dåligt i kyla och hög värme.

Övervikt ? Vi söker 20 personer som vill tappa all sin övervikt.

AIK besegrade Mariestad med 7-2 i allsvenskan, men det kan ha blivit en dyrköpt trepoängare. Succémålvakten Christopher Heino-Lindberg tvingades bryta när drygt fem minuter återstod. Han sträckte sig och fick känning i ena ljumsken. Som säkerhetsåtgärd bytte vi ut honom, Förhoppningsvis är det ingen fara med "Heino", säger AIK:s sportchef Anders Gozzi.

Låna via SMS. Pengarna inom 10 minuter.

Amerikanska oljegiganten Conoco Phillips meddelade på fredagen att koncernen förbereder en nedskärning av antalet anställda runt om i världen med fyra procent. Bolaget ska också göra nedskrivningar på 34 miljarder dollar (285 miljarder kronor), vilket motiveras med fallande oljepriser och den ekonomiska avmattningen.

Vill du ha gratis biobiljetter?

Oppositionsborgarrådet i Stockholm Carin Jämtin kräver höjda statsbidrag till kommunerna: Vi måste förhindra att kommuner och landsting avskedar fler under lågkonjunkturen. Kommuner och landsting utgör en fjärdedel av arbetsmarknaden. Ofta anställer kommuner i högkonjunktur och avskedar i lågkonjunktur. Antalet anställda inom den offentliga sektorn bedöms nu minska med 10 000 personer 2009. Därför vill vi att uppsägningsstopp införs i kommuner och landsting, och att det finansieras genom höjda statsbidrag. Annars kan kvaliteten i skola och omsorg inte säkras. Vi vill inte heller att privatkonsumtionen försvagas genom att viktiga välfärdsarbetare, mestadels kvinnor, sänds ut i öppen arbetslöshet.

Uppsägningstopp är ju någoting nytt, anställningstopp är man dock van vid. Det kan låta bra det som Carin Jämtin föreslår i och med att hon vill säkra välfärden och att inte privatkonsumtionen sjunker. Men med uppsägningsstopp hamnar kommuner i ett stort dilemma. Kommunen kan inte skära ned när budgeten skenar och det menar Carin att det ska täckas med högre statsbidrag. Nackdelen är att kommuner inte behöver ta något ansvar då. Den skenande budgten kan finansieras med högre statsbidrag. Kommunen måste ha ett tyck på sig att ha en väl avvägd budget där kostnader hålls inom en rimlig gräns. Expansiv kommunekonomisk politik kan mycket väl vara befogad men ett uppsägninsstopp skulle bara medföra problem. Om kommunerna ska få mer pengar så kan det inte var kopplat till ett uppsägninsstopp, det vore att bakbinda kommuerna.

Till slut lite musiktips från Aftonbladet:

++ Jamie Foxx kommer undan förvånansvärt väl.
+++ Franke tar sitt oväsen på stort allvar.
++ Five Finger Death Punch ett trist lightalternativ
+++ Laleh bjuder på tvära kast.
+++ Kreator tillfredsställer en mangelhungrig aptit.Läs Dagens Inlägg:

Skandal, enbart skandal!
Mygel som låg bakom
Ni har ingen chans
Metallica + Guns N Roses på samma hotell - grattis...
Trotsig korkad junis...
Homorykten knäckte honom?
Krossad av takboxens katapult?
Struntpratslistan har blivit lång...
Dina höftrörelser, det är bara åååhh...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!