Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

fredag 9 januari 2009

New birth of Freedom!

USA-börserna föll tillbaka i en mycket svag tendens på fredagen. Marknaden är oroad för att den stigande arbetslösheten och att den signalerar att den globala recessionen kan komma att förvärras.


Läget på arbetsmarknaden kommer att försämras under 2009 och 2010, med längre arbetslöshetsköer som följd. Arbetsförmedlingen räknar med att arbetslösheten stiger till 7,6 procent nästa år och till 9,0 procent år 2010. Prognosen bygger på att 2,3 respektive 2,5 procent av arbetskraften deltar i arbetsmarknadspolitiska program.

Inget par röstades ut under "Let's dance"-säsongens första program. De juryröster och telefonomröstningen där svenska folket får säga sitt sparas i stället till nästa veckas program. Juryns favorit under kvällen var Morgan Alling och Helena Fransson som knep förstaplatsen. Magdalena Graaf och Daniel da Silva samt Laila Bagge och Tobias Wallin tog en andra- och tredjeplats. Vem är favorit hos spelbolagen? Jämför spelbolagen på nätet

Kitty Jutbrings och Anders Jacobssons cha cha cha föll dock inte juryn i smaken, de hamnade nästsist på juryns lista. Carl Jan Granqvist och Maria Lindberg fick bottenplaceringen med sin vals som kammade hem blott 4 poäng. Upplev riktig spänning med Liveodds hos Betway!

Det är de tippade som ligger i botten, Morgan var dock en liten överraskning, men han har nog med sig lite rytm och taktkänsla från sin akrobatiska tid. Han fick visst flest röster i Aftonbladet också.


Om drygt en vecka ska Barack Obama svära presidenteden i Washington. Den amerikanska huvudstaden befinner sig på helspänn inför vad som kommer att bli historiens största och mest välbevakade installation av en president. Temat för installationen är "A new birth of freedom", ("Frihetens pånyttfödelse"). Detta väntas Obama anspela på i det tal som redan innan det hållits jämförts med medborgarrättskämpen Martin Luther Kings klassiska "I have a dream"-tal. Själva edsavläggelsen sker klockan 12 lokal tid (18.00 svensk tid) på en specialbyggd scen framför kongressbyggnaden. Inför Högsta domstolens ordförande John Roberts lägger Barack Obama fingrarna på Abraham Lincolns bibel och svär presidenteden. Därefter håller Obama installationstalet, något som USA ser fram emot med spänd förväntan.

Stans styrande planerar för att mellan två och fyra miljoner åskådare kan finnas på plats vid ceremonierna tisdagen den 20 januari. Washingtons drygt 90.000 hotellbäddar är fullbokade sedan flera månader tillbaka. Även i närbelägna städer som Richmond och Baltimore börjar rummen ta slut.

Säkerhetsåtgärderna är naturligtvis extraordinära. Över niotusen poliser och militärer finns på plats, och installationsdagen är Washington i praktiken avskuret från omvärlden.

Arrangörerna ser fram emot festligheterna med viss bävan och ber nog en stilla bön att det inte ska bli snöoväder eller extrem kyla.

Det här är ett historisk ögonblick på flera olika sätt, kanske är förhoppningarna lite väl i överkant, risken för besvikelse är monumental. Men om han kan lyckas vända den kris som världen befinner sig i då kommer han att bli en ännu större legend än vad han är nu.


Tre Hammarbyspelare hade chansen att komma med i den svenska VM-truppen i bandy.
Men förbundskaptenen Anders Jacobsson nöjde sig med att ta ut backen Olov Englund och anfallaren Stefan Erixon. Kalle Spjuth får nöja sig med att vara reserv på hemmaplan.

Sandviken spräckte Sirius tio matcher långa segersvit. Hemma på Jernvallen vann Sandviken med 5-2.


Dick Tärnström och de andra AIK-spelarna hyllas av nästan 6.000 hemmafans på Hovet som skanderar "Vi ska tillbaka, vi ska tillbaka". AIK tillåter inte Mora att närma sig de tre första placeringarna. På fredagen slogs Dalalaget tillbaka på Hovet (3–2). Hemmalaget gick ut stenhårt i första perioden. Det var hela 23–4 i skott och Mora ska vara glada att man kom undan med bara ett 1–0-underläge som givetvis var klart i underkant. Öka matchspänningen - Spela på Liveodds hos Betway!Läs Dagens Inlägg:

New birth of Freedom!
Det spökar...
Sopigt...
Få pengar om brudgummen pyser...
Vakna till verkligheten!
Cash is King
Polisen som trashtalkar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!