Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

torsdag 22 januari 2009

Korka upp champagnen!

Så har den amerikanska frukthandlaren slagit till med en kanonrapport. Apple slog analytikernas förväntningar på både vinst och försäljning. Enda plumpen i kvartalsrapporten är Ihpone, som inte alls sålt som väntat. Så trots klang och jubelföreställning skruvas förväntningarna ned. Apple redovisar en justerad vinst för räkenskapsårets första kvartal på 1:78 dollar per aktie (1:76). Det kan jämföras med analytikernas snittprognos som låg på 1:39 dollar per aktie. Försäljningen landade på 10,17 miljarder dollar (9,6), här låg analytikernas förväntningar på 9,76 miljarder dollar.

Och så var det här med Iphone, under det första kvartalet skeppade Apple 4.363.000 Iphone. Det var lägre än de 5 miljoner konsensusestimatet på marknaden var. Däremot överträffade försäljningen av Ipods förväntningarna med 22,7 miljoner sålda enheter, jämfört med förväntade 18,6 milljoner. Men som vi vet sjunker ju suget efter bärbara spelare, medans avancerade telefoner alltid har en marknad. Bolaget spår att intäkterna under det andra kvartalet kommer att uppgå till 7,6-8,0 miljarder dollar, jämfört med analytikernas förväntningar på 8,19 miljarder dollar.

Hur ska det då gör Apple? Bolaget är ju laddade med cash Apple har för tillfället ofattbara 28,1 miljarder dollar i kassakistorna, för förvärv eller som buffert mot kommande lågkonjunktur. Det gör att bolaget står starkt, men det finns ju frågetecken.

För det första här är det med Steve Jobs hälsa? Apple menar att det inte står och faller med en person, men trots allt han är ju en symbol för Apple... För det andra hur för håller man sig till de nya minidatorerna och svagheten med de staionära? Och Ipoden går bra nu, men det är en vikande marknad. Vad finns i reserv? Sist men inte minst, Iphone, hur kan man vända på det?

Många frågor, få svar. Apple står inför stora utmaningar trots jättevinsten. Om inte detta ska vara toppen, måste Apple finna nya vägar för sin framtid.


Gula tänder? - Vi har lösningen!


Marcus Berg:s hetsiga humör verkar vara selektivt. Lasse Lagerbäck och Jonas Olsson har inte märkt av några problem. Vi har aldrig haft några problem med Marcus, säger förbundskapten Lars Lagerbäck till sportbladet.se. Är det en incident som uppstår på en träning så får den som är ansvarig lösa det. Sådant här inträffar då och då och det har till och med hänt hos oss, säger han. Det är väldigt lite som förvånar mig, men vi har aldrig haft några problem med Marcus, säger han. Är Marcus en ulv i fårakläder eller har det hänt något speciellt? Som jag skrev igår tror jag att han drabats av en mindre hybris framför allt efter rykten om Ajaz. Det har gjort att han förlorat fokus och blivit lättretlig. Han behöver "starta om" och samla sig annars kan den här säsongen bli jobbig för honom. Men samtidigt har han ett humör som gör att han kan tända till ibland det har Gustaf Svensson vittnat om i Sportbladet.


Övervikt ? Vi söker 20 personer som vill tappa all sin övervikt.


Från att vara elitseriens buse till en av New Jerseys viktigaste spelare. Johnny Oduya har verkligen gått från klarhet till klarhet i i Devils. Han är den spelare som får mest istid i laget och det är sällan han låter nävarna tala sitt språk nuförtiden... I matchen mot Montreal blev han tom matchens king! Oduya gjorde en balja och en framspelning. Oduyas fullträff, ett av fyra skott på mål för hans del, innebar matchavgörande 3-1 för Devils.

En av de mest "underskattade" svenska spelarna i NHL (enligt Sportbladet...inte av mig...) Henrik Tallinder skadade sig i förlustmatchen mot Tampa Bay. Henrik mår inte bra. Han kommer troligen att vara borta en lång tid, sa Buffalos coach Lindy Ruff. Tallinder fick en kyss av Tampa Bays kapten Vincent Lecavalier, en olycklig träff som gjorde att han fick bryta omedelbart.


Budson - Öresauktioner och Lägsta budet auktioner


Zlatan visar återigen var skåpet ska stå genom sitt mål för Inter mot Roma. Med sitt mål sänkte han Roma i kvartsfinalen i italienska cupen och såg till att Inter vann med 2–1. Jose Mourinho satsade på bästa laget. Det räckte till seger och därmed är laget klart för semifinal mot Sampdoria. Det mest uppseendeväckande var dock att Adriano, den lille festprissen, fick chansen att spela och som han gjorde det. Redan efter tio minuter slog brassen till med ett typiskt Adriano-mål när han kraftfullt bröt sig fram och tryckte till med sin fruktade vänster. Det är mycket möjligt att Jose ger honom en chans till, otroligt i sådana fall...


Skydda din privatekonomi mot arbetslöshet!


Äntligen fick champagneflaskorna komma fram! Efter bara nedgångar så vände börserna i Asien upp. De asiatiska aktiemarknaderna steg på torsdagen och följde därmed en större uppgång på USA börserna samtidigt som investerare plockade upp nedtryckta finansaktier. Tokyobörsens Nikkei 225-index steg med 1,9 procent. Fastighetsbolag stod för lyftet medan exportföretag som Honda Motors har det motigt på grund av den starka valutan. Det bredare Topixindex gick upp med 1,1 procent. Hongkongbörsens Hang Seng-index hade stigit med 1,3 procent. Shanghai-börsens Kompositindex steg med måttliga 0,1 procent. Hälsoföretag steg på utlovade reformer på området medan svaga ekonomiska data lade sordin på marknaden i övrigt. På Seoulbörsen i Sydkorea steg Kospi-index med 1,1 procent. Singapores Straits Times-index hade gått upp med 1,7 procent, samtidigt som indiska Bombaybörsen hade stigit med 2,7 procent sedan landets ledande mobiloperatör Bhartil Airtel redovisat ett vinstlyft på 25 procent. Taiwanbörsen hade helgstängt.


Axier.SE - Nya analyser varje dag, följ utvecklingen av OMX, Ericsson, H&M, ABB mfl. Analyserna kommer innan handeln öppnar för dagen.


Men det var inte bara klang och jubelföreställning i Asien. Kineserna fick anledning att ta fram näsdukarna för att torka tårarna. Den ekonomiska tillväxten i Kina föll till 6,8 procent under sista kvartalet i fjol vilket drog ned tillväxttalet för hela 2008 till 9,0 procent, den lägsta nivån på sju år, enligt siffror från landets statistikbyrå. De senaste fem åren har BNP-tillväxten i Kina kunnat mätas i tvåsiffriga tal. Som lök på laxen ser det inget vidare ut med den framtida tillväxten heller, utifrån Kinamått vill säga...Den internationella finanskrisen har fördjupats och kommer att ha fortsatt negativ inverkan på den inhemska ekonomin, enligt statistikbyrån. Många ekonomer, främst från banker i väst, tror att Kinas ekonomi inte kommer att växa med mer än 5-6 procent i år. Andra ekonomer tror att Kina kommer att nå sitt mål om en tillväxt på 8 procent i år tack vare det gigantiska stimulanspaket som kom i november i fjol.
Läs Dagens Inlägg:

Champagnekungen
Lön: 600 mille...
Korka upp champagnen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!