Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

onsdag 14 januari 2009

Inbördeskrig i Övik

Fitch bedömer att de europeiska teleoperatörerna kommer att ha god tillgång till kreditmarknaderna under det första halvåret 2009, och löper därmed mindre risk att hamna i finansieringsproblem än många andra sektorer. Det skriver nättidningen Cellular-news med hänvisning till en analys från kreditvärderingsföretaget Fitch.

Öhman spekulerar i en kommande storstädning i Ericsson-toppen. Michael Treschow kan vara på väg bort. I kommentaren väcker Öhmans telekomanalytiker Helena Nordman-Knutson frågan om det är dags för Ericssons ordförande Michael Treschow att avgå i samband med vårens bolagsstämma. Om han gör det skulle det i sin tur öppna upp för Carl-Henric Svanberg att kliva in som ordförande och för nuvarande finanschefen Hans Vestberg att ta över som vd.

I dag träffas Malmös sportchef Hasse Borg och PSV:s transfermanager Adrie van Kraaij i ett hemligt möte. Målsättningen: att slutföra Ola Toivonen-affären. Det är bestämt att de ska träffas, säger MFF:s vd Pelle Svensson.

Måtte den här illa MFF-såpan sluta nu. Det har varit alldeles för många MFF-såpor som har luktat illa...

Övervikt ? Vi söker 20 personer som vill tappa all sin övervikt.

Alliansens partiledare i programförklaring för 2009: Tummar vi på ansvarstagandet leder det direkt till skattehöjningar eller nedskärningar i skola och vård. Osäkerheten under 2009 och 2010 kommer att vara betydande. Därför är möjligheten att gå fram med ekonomiska satsningar ytterst begränsad. Vi ska nu noga analysera läget. Därför tillsätter vi nu sju budgetarbetsgrupper inom regeringskansliet. Om vi tummar på ansvarstagandet för ekonomin riskerar det att leda till skattehöjningar eller slå direkt mot välfärdens kärna i form av nedskärningar i sjukvård, skola eller äldreomsorg. Vi måste slå vakt om vårt ekonomiskpolitiska ramverk och fortsatt god ordning i statsfinanserna. Det skriver alliansens partiledare Fredrik Reinfeldt, Maud Olofsson, Jan Björklund och Göran Hägglund.

Det är inte läge att föra en expansiv finanspolitik just nu. det leder bara till enorma budgetunderskott som kommer att plåga Sverige i decennier. Jag kan inte förstå att människor inte lär sig av historien. Borgarna har i varje fall lärt sig läxan efter förra katastrofal regeringsperiod när de orsakade rekordbudgetunderskott. Jag säger det att det är bara politiker som vill kasta ut pengar när det går dåligt, något som de aldrig skulle göra med sin egen privata ekonomi. Om det nu ska göra satsningar så kan jag instämma i att det ska satsas på utblidning. Ett generellt kunskapslyft på alla nivåer, det skulle Sverige gynnas av.

Vill du ha gratis biobiljetter?

Svenska mästarna Kalmar FF uppges vara nära att värva Sundsvalls talangfulle mittfältare Tobias Eriksson. Affären har ryktats vara på gång under en längre tid, men prislappen på fyra miljoner ska tidigare ha avskräckt den köpande parten. Nu sänker dock Sundsvall sina krav, och då verkar Kalmar vilja genomdriva transfern.


Volvokoncernen tvingades igår lägga nya storvarsel på grund av den vikande orderingången. Hårdast drabbas Volvo Lastvagnars fabrik i Umeå där ytterligare 670 anställda ska bort. Facket är upprört över att inga nya varsel sker i belgiska Gent.Modos hockeyspelare – de före detta NHL-stjärnorna Andreas Salomonsson, Niklas Sundström, Mattias Timander och Per Svartvadet – stäms på drygt 1,5 miljoner kronor av Tomas Nordin, som drivit företaget Övik Marina AB tillsammans med stjärnorna. Tomas Nordin anser att hockeystjärnorna är skyldig honom summan, bland annat för de varor han förde in i företaget när samarbetet inleddes. Enligt den stämningsansökan som lämnats till tingsrätten av Tomas Nordin, är även Peter Forsberg delägare i Övik Marina AB, även om det inte syns utåt. Forsberg äger en sjättedel av företaget, men hans andel ägs officiellt av Andreas Salomonsson, enligt Tomas Nordin. Per Svartvadet vill inte kommentera uppgiften.

Det verkar blåsa upp till inbördeskrig i Modoleden...


Ron Long har utsetts till ny vd och koncernchef på bioteknikföretaget Medivir från och med den 1 februari.


Den ekonomiska samarbetsorganisationen OECD spår i en ny prognos att ekonomierna i euroområdet minskar med 0,6 procent under 2009. Ekonomerna på OECD rekommenderar den europeiska centralbanken ECB att sänka räntan. OECD efterlyser också en paneuropeisk organisation som bättre skulle kunna övervaka den finansiella sektorn, enligt Reuters.


Förbundskaptenerna är beredda att vänta på Henrik Larsson — länge. Landslagets kapten är inte aktuell för Österrikematchen men kan ändå mycket väl spela VM-kvalet mot Portugal. Vi får bedöma honom jämfört med de andra spelarna när vi börjar närma oss mars, säger Roland Andersson till Sportbladet.

Förbundskaptenerna har en övertro på Henke Larsson. Tror de att han är Maradona eller vad sysslar de med? Om jag vore anfallare i landslaget skulle jag bli besviken på dom. De visar inget förtroende för de andra i och med att de håller på och daltar med Henek Larsson. Nu känns det nästan som at det skulle vara skönt med ett fiasko med Henek Larsson på plan... Men det vore ju inte så bra för Sverige. Aj, aj mellan två onda ting...hm. De flesta tycker i varje fall som jag när det gäller Henke Larsson det är ju skönt...
Se Dagens Spel av mig

Läs Dagens inlägg:

Världen darrar över raset
Domaren: Så stora bröst har du inte...
Skål på er!
Bra med finanskris
Lyx yacht säljes
Smisk, smisk och åter smisk.
Inbördeskrig i Övik
Alex Schulman mobbad av AIK-tränare
SAAB till salu på eBay...
Cha Cha Cha med döden...
Värre än befarat


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!