Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

fredag 9 januari 2009

Det spökar...

Två svenska aktiefonder kan ha förlorat miljonbelopp på redovisningsskandalen i det indiska it-företaget Satyam Computer Services. Aktiekursen i indiska Satyam Computer Services har rasat med 90 procent på bara några dagar efter att det framkommit att bolagets vinster varit uppblåsta under flera år. Handelsbankens Tillväxtmarknadsfond satt på en post värd 4,6 miljoner kronor och Capinordic BRICA ägde aktier för 0,7 miljoner. SEB Choice Nordamerikafond Medelstora bolag hade en post värd 8,3 miljoner kronor i Satyam Computer Services vid utgången av september månad, men denna post såldes i oktober innan skandalen, meddelar banken.

De svenska förlusterna är dock ingenting mot den smäll som norska Skagen Fonder åkte på. Fondbolaget har förlorat omkring 100 miljoner kronor på det indiska it-bolagets kreativa bokföring. Posten utgjorde dock bara 0,89 procent av fonden före skandalen.

EASY Webbhotell - Sveriges mest kompletta webbhotell där allt ingår för 49kr/mån!

Antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA minskade med 524.000 personer i december. Arbetslösheten ökade samtidigt till 7,2 procent, jämfört med reviderade 6,8 månaden före (6,7). Detta var den högsta arbetslöshetssiffran sedan januari 1993. Analytiker räknade med att sysselsättningen skulle minska med 525.000 jämfört med månaden före, och att arbetslösheten skulle uppgå till 7,0 procent, enligt Bloomberg News prognosgenomsnitt.

Kitty Jutbring blev sågad i Lets Dance, hon är nog chanslös att vinna. Oddsen måste nu gå upp. Hitta de bästa oddsen

Helena Jonsson fortsätter att vara den bästa svenskan i skidskyttespåret. På fredagskvällen körde hon in som trea i Oberhofs sprint. Det blev en strid om tiondelar mot norskan Tora Berger. Jonsson kom i en stark spurt efter att ha skjutit utan bom i stå och ligg, och hann fram med 0,7 sekunders marginal. I det läget var hon tvåa bakom tyskan Andrea Henkel. Senare kom dock ryskan Jekaterina Jurjeva som trots en bom klämde sig in överst på pallen, knappt 20 sekunder före Helena Jonsson och 2,4 före tvåan Henkel.

Men det var inte bara tredjeplatsen som gladde förbundskapten Staffan Eklund efteråt: Nu ser jag med tillförsikt fram mot damstafetten i Ruhpolding nästa vecka, säger han. Fem svenskor startade i skidskyttarnas sprint över 7,5 km i tyska Oberhof på fredagen. Och när samtliga gått i mål hade de svenska åkarna sammanlagt bara svarat för fyra bom. Vi har tre aktiva som skjuter fullt. Det har nog aldrig hänt förut, säger Staffan Eklund till TT.

Helena visar att hon kommer att vara i toppen hela säsongen, vi får hoppas att hon inte får en dipp under VM.

Gula tänder? - Vi har lösningen!

Amerikanska flygplanstillverkaren Boeing planerar att minska ned på sin personalstyrka inom enheten Commerical Airplanes med 4.500 personer under 2009 som en del av ansträngningarna mot att förbättra konkurrensförmågan och kostnadskontrollen. Det framgår av ett pressmeddelande.

En av säsongens mest omtalade dansare är den framgångsrika bloggaren Isabella ”Blondinbella” Löwengrip. Första dansen i ”Let’s dance” blev dock inte lika framgångsrik, utan liknades mer vid skutt på en hal is.

Oj, jag kan inte tänka mig annat än att oddsen kommer att rusa i höjden. Det var fel person i fel sammanhang. Undrar hur spelbolagen reager på det här? Jämför spelbolagen på nätet

Två övergångar inför fotbollsäsongen. U21-spelaren Christer Youssef byter Brommapojkarna mot Djurgården. Mathias Ranégie, som tidigare spelat i IFK Göteborg men varit utlånad därifrån till holländska Go Ahead Eagles under hösten, har skrivit på för Häcken.

Telia Soneras spanska operatör Yoigo når senast på tisdag 1 miljon kunder. Det räknar vd Johan Andsjö med. Trots att målet uppnås senare än vad som var tänkt är han nöjd. Dessutom sänker Yoigo investeringstakten. Det innebär lägre intäkter under året för leverantören Ericsson. Samtidigt kastar Yoigo ut två återförsäljare och sparar på så sätt över 50 miljoner kronor.

Wireless Cardsplitter CSPRO-64 - Trådlös delning av ditt Digital-TV-kort.


Världsfyran Andy Murray håller sin segertrend mot Roger Federer. Tre raka segrar nu för skotten som inte tappade ett servegame då han i dag besegrade Federer med 6-7, 6-2, 6-2 i ATP-turneringen i Qatar. I finalen väntar amerikanen Andy Roddick.

Kanske kan Murray på allvar utmana Federer och Nadal i år om de två topplaceringarna på världsrankingen. Murray blir livsfarlig i Wimbledon och kan ha stora chanser i Australiska. Murray har i varje fall blivit Federers spöke...
Läs Dagens Inlägg:

New birth of Freedom!
Det spökar...
Sopigt...
Få pengar om brudgummen pyser...
Vakna till verkligheten!
Cash is King
Polisen som trashtalkar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!