Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

torsdag 22 januari 2009

Champagnekungen

Hade ni ett ett bra betyg i matte? De på Sony måste haft urusla betyg. De räknande fel med 44 miljarder...Sony sänker prognosen för sitt brutna räkenskapsår, som löper till den 31 mars, till en förlust på 150 miljarder yen. Den tidigare prognosen var att bolaget skulle göra en lika stor vinst. Det är i runda slängar ca 44 miljarder fel. Analytikernas medianprognos motsvarade en förlust på 74 miljarder yen, enligt Bloomberg News.

Försäljningen och rörelseresultatet väntas bli väsentligt lägre än prognosen som lämnades i oktober, främst på grund av det försämrade affärsklimatet som ett resultat av den globala inbromsningen, den fortsatte förstärkningen av yenen, påverkan från nedgången på den japanska börsen och en ökning av förväntade omstruktureringskostnader, skriver Sony i sitt pressmeddelande. Det svenska skolväsendet är kanske inte så dåligt ändå när man räknar efter, förlåt tänker efter...

Gula tänder? - Vi har lösningen!

Orc orkar inte ända fram. Vinsten blev lägre för det fjärde kvartalet. Mjukvaruföretaget Orc Software redovisar en vinst efter finansnetto på 10,2 miljoner kronor för det fjärde kvartalet i fjol. Motsvarande period i fjol var vinsten 36,3 miljoner kronor. Omsättningen steg till 146,9 miljoner kronor jämfört med 139,2 miljoner kronor. Styrelsen föreslår en oförändrad utdelning på 4 kronor per aktie.


Några som verkligen har tappat orken är HL Display. HL Display, som gör prisskyltar till butiker signalerar röda lappar för fjärde kvartalet. De redovisar en vinst före skatt på 27 miljoner kronor för det fjärde kvartalet i fjol. Motsvarande period ett år tidigare var vinsten 49 miljoner kronor. Försäljningen uppgick till 382 miljoner kronor jämfört med 412 miljoner kronor ett år tidigare. Styrelsen föreslår en oförändrad utdelning på 1:38 kronor per aktie.

En som däremot orkade en hel del var en ekonomidirektör "Champagnekungen" som brände 5 mille på krogarna runt Stureplan...Metro avslöjar idag att en 36-årig ekonomidirektör misstänks för att ha förskingrat fem miljoner kronor mellan 2002 och 2008. Historien uppdagades när hans gamla arbetsgivare på ett medicinteknikföretag började kolla över gamla fakturor. Det visade sig att mannen fört över pengar från företagen han arbetade för till det egna kontot. Den 36-årige ekonomidirektören åtalas nu för grov trolöshet mot huvudman och grov urkundsförfalskning och riskerar upp till sex års fängelse, skriver Metro.

Tja det lär inte gå någon nöd på honom, med tanke på hur bra standard det är på maten i svenska fängelser, dock får han nog klara sig utan champagne ett ra tag framöver...

Övervikt ? Vi söker 20 personer som vill tappa all sin övervikt.

Finanskris är mer eller mindre stämplat i var enda direktörs panna. Det verkar som att inga företag klarar sig från viruset och något vaccin har ännu inte dykt upp. Men det finns företag som klarat sig företag som klarat sig från epidemin. Tele 2, Securitas, H&M och Swedish Match tillhör bolagen som kommer att öka vinsterna det katastrofala sista kvartalet 2008, i alla fall enligt kristallkulan. Tele 2 förväntas öka med 24%, H&M med 9% likaså Swedish Match. Noterbart är att oliden förväntas minska med 62% kan de komm in med en rapport som visar under det så kan Boliden vara en kursrusare.


Budson - Öresauktioner och Lägsta budet auktioner


Det är inte bara uteliggarna som kan ha fest som jag skrev igår utan även företagen kan vara mycket nöjda över sina egna fågelbon - i alla fall när det gäller prisbilden. Hyresnivåerna för kontorslokaler var i stort sett oförändrade i hela landet under det sista kvartalet i fjol. Finanskrisen och lågkonjunkturen har än så länge haft begränsad effekt på den svenska hyresmarknaden. Hyrorna kommer att gå ned under 2009 mednas vakansgraden kommer att öka. I Storstockholm förväntas vakansgraden att uppgå till över 11 procent vid utgången av 2009. Den procentuellt största uppgången spås bli i Stockholms cbd ("central business district) som idag har en vakansgrad på cirka 5,4 procent. Vid utgången av 2009 förväntas denna vakansgrad uppgå till drygt 9 procent.


Skydda din privatekonomi mot arbetslöshet!

Swedbank tar fram sin svarta pensel när det gäller utsikterna för Sverige. Sveriges bruttonationalprodukt (BNP) faller med 1,7 procent i år för att nästa år växa med 0,8 procent, spår Swedbank i en ny konjunkturprognos. Den öppna arbetslösheten blir 8,4 procent i år, enligt banken. Det som påverkar negativt är, hör och häpna, lågkonjunkturen i världsekonomin som påverkar den svenska exporten och investeringarna. Hushållens inkomstutveckling blir förhållandevis gynnsam, men osäkerheten om arbets- och fastighetsmarknader höjer buffertsparandet.

Mitt i allt mörker så kommer SCB med en liten ljusstråle, är det kanske för att pigga upp i i vintermörkret? Arbetslösheten ökade i december men inte så mycket som befarat. Enligt SME Direkts prognosenkät väntades en arbetslöshetsnivå på 6,6 procent. Motsvarande månad 2007 var 267 000 personer, 5,6 procent, öppet arbetslösa. Antalet arbetslösa uppgick i november till 309.000 personer. Av dessa var 61.000 heltidsstuderande som sökt arbete. Ungdomsarbetslösheten 15-24 år var 17,7 procent eller 102.000 personer, vilket innebär en uppgång med 6.000 jämfört med i december 2007.


Vill du ha gratis biobiljetter?


Idag finns det många bolag som man inte bör köpa. DI tycker ändå att det bra att slå på stora djungeltrumman och varnar för ett köp. Hakon Invest har värderats ned i paritet med de europeiska dagligvarubolagen, minus 44 procent på ett år. Det ser ut som en välförtjänt omvärdering och signalerar inte köpläge. Tidningen påpekar att Hakon Invest består av flera andra delar än Ica, av vilka flertalet ännu inte övertygat resultatmässigt. Man kan ändå inte komma ifrån att vi lämnar en period där den privata konsumtionen blomstrat och nu går mot bistrare tider, tillägger DI.

Läs Dagens Inlägg:

Champagnekungen
Lön: 600 mille...
Korka upp champagnen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!