Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

tisdag 13 januari 2009

Långt ringfinger = framgång

"X2000 är årets sorgebarn", säger SJ:s pressinformatör till SvD som tagit del av bolagets statistik Vart tredje X2000-tåg kom fram för sent förra året. Förseningarna fortsätter även i år. Över hälften av förseningarna beror på problem med spåren och spårbrist. Andra förklaringar är ökat resande, slitna tåg och ökad godstrafik. SJ har lovat krafttag för att komma till rätta med problemen. Målet är att bristerna ska vara åtgärdade till den sista mars i år och då vara uppe i 85-90 procents punktlighet.

SJ borde ha tagit tag i problemet för länge sedan. Trots allt har det varit en dalande kurva sedan fem år tillbaka. Det märks att bolaget inte har konkurrens för det är bara i sådana branscher som ett bolag som SJ kan uppträda.


Björn Gustafsson insats i Guldbaggegalan var ju inte precis lysande...

Framgång på börsen går att spåra i ringfingrets längd. Aktiehandlare som gör snabba affärer och har ett långt ringfinger i förhållande till pekfinger tjänar mer pengar och stannar fler år i yrket än kolleger med kortare dito. Det visar en ny vetenskaplig studie från England. ohn Coates, som forskar i gränslandet mellan neurologi och ekonomi vid Cambridge i England, och hans kolleger har studerat ett femtiotal manliga värdepappershandlare i Londons finanskvarter. Enligt studien, som publiceras i den amerikanska vetenskapsakademins tidning Pnas, finns det ett klart samband mellan intjänade pengar och längdkvoten mellan pek- och ringfinger.

Sedan länge är det känt att manligt könshormon har stor betydelse för hjärnans utveckling under fosterstadiet. Enligt John Coates finns det dessutom ett övertygande antal studier som visar att denna hormonella exponering också avspeglas i fingerlängden. Marknaden ser ut att gynna typiskt manliga egenskaper. Den tenderar alltså att välja på biologiska grunder. Det har ingenting med en rationell marknad att göra, säger John Coates.

Mats Qviberg har långa ringfingrar och är lyckosam i affärer. Att det finns ett samband är nu vetenskapligt belagt. Det verkar inte riktigt seriöst, men eftersom det är Dagens Nyheter som säger det så är det väl så, säger Mats Qviberg.

Har inte de flesta människor längre ringfinger än pekfinger? Det kanske är bäst att kolla upp det sambandet först... Men däremot stämmer det nog att manliga könshormon spelar en stor roll i börsvärlden. Vissa beslut verkar bara vara styrda av en testosteronstinn chef eller börsmäklare som inte tänker alls.

En sak vet jag också, mitt långfinger är längst...
Inflationen väntas fortsätta falla brant, i spåren av oljeprisnedgången och Riksbankens jättesänkning. Tillsammans med försämrad tillväxt bäddar den väntade KPI-utvecklingen för ytterligare räntesänkningar.

Konsumentpriserna sjönk med 1,3 procent från november till december, enligt Statistiska centralbyrån (SCB). Inflationstakten var 0,9 procent, jämfört med 2,5 procent i november. Den främsta förklaringen till den kraftiga nedgången var sänkta boräntor. Dessutom bidrog stora prissänkningar på bensin, kläder och el, enligt SCB.


Bobo Simensens dagar som Malmö-tränare är räknade. Enligt Sydsvenskan har klubbens styrelse planer på att ge honom sparken. Styrelsen satt i möte hela måndagskvällen och enligt tidningen kommer man ta beslutet att ge tränarna Bobo Simensen och Peter Andersson sparken de närmsta dagarna. J20-tränaren Göran Karlström nämns som en tänkbar ersättare.

Ja det är verkligen på tiden att klubben gör bytet. Jag har förordat det en längre tid och bytet borde ha skett i samband med juluppehållet så att den nye tränaren hade haft lite tid att jobba på. Nu kommer bytet kanske för sent.


Han slogs, blev vansinnig på domaren – och fick matchstraff. Men efteråt var det Jimmie Ölvestad som hyllades av fansen. Vi måste bli mer desperata i alla matcher, säger Fredrik Bremberg.

Sju minuter spelade Ölvestad... Jag förordar aldrig bråk, men i dagens Djrugården måste någon visa lite gnista. Det är väl synd att det måste ske via slagsmål, men om inte Jimmie hade gått in och tagit fajten då hade Djurgården förlorat en match till...


Dallas vann över Detroit med 5-4 efter förlängning i NHL-ishockeyn natten till tisdagen. En av segerorganisatörerna var svenskdoldisen Nicklas Grossman som gjorde sitt första mål i grundserien. Grossman gjorde 1-2-målet 16 minuter in i första perioden, vilket gav Dallas hopp om att kunna vända matchen.

Kul att han fick näta, han brukar inte få spela så mycket (med tanke på att han är back), det kanske kan bli en boost för hans självförtroende med ett mål. Ersberg däremot verkar vara på väg att bli bänknötare. Han släppte in tre av sju skott...

Merrill Lynch sänker sin riktkurs för Swedish Match till 118 kronor från tidigare 120 kronor. UBS sänker rekommendationen för Ericsson till sälj från neutral.

Se Dagens Spel av mig

Läs Dagens inlägg:

Tradition att missa öppna mål...
Stringfillingar är ett måste för överlevnad...
Ara Abrahamian inför domstol
Ta en oskuld för 30 miljoner...
Rätt med sparken...
Maffian breder ut sig
Samurajhugg mot Japan
Den som väntar på någonting gott...
ROTen till något gott
Långt ringfinger = framgång
Homosexuell eller inte?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!