Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

onsdag 14 januari 2009

SAAB till salu på eBay...

Kristian Huselius förde upp Columbus Blue Jackets på slutspelsplats efter att ha gjort ett mål och två assist i 4-3-segern över Colorado Avalanche. Mot Colorado hade ”Husse” del i Columbus tre första mål. Inte minst satte han själv viktiga 3-2 just efter att Colorado kvitterat till 2-2 i mitten av den tredje perioden. Kristian Huselius utsågs till matchens främsta stjärna.


Henrik Lundqvist storspelade när han med sitt New York Rangers vann New York-derbyt mot Islanders med 2-1. Totalt stoppade svensken 28 av 29 skott. Rangers hade tidvis svårt att freda sig i nattens derby mot Islanders men de vann ändå. Huvudorsak: Kung Henrik. nde till slut vinna med 2-1. Det går ofta bra i den här hallen, förklarar den svenske stjärnan i en intervju tv-kanalen MSG. Det är något med stämningen när vi och våra fans kommer hit som jag verkligen gillar.

Övervikt ? Vi söker 20 personer som vill tappa all sin övervikt.

Den andra halvan av de 700 miljarder dollarna i finansmarknadsräddningsfonden, bör användas till att minska utmätningarna, få igång kreditmarknaderna igen och fortsätta med den direkta hjälpen till banker. Det sade Fed-guvernören Donald Kohn i representanthuset på tisdagen, enligt Bloomberg News.


Ingen har hitintills sagt sig vara intresserad av att köpa Saab Automobile. Nu tycker en privatperson att ägaren General Motors har gjort för lite för att få bolaget sålt. Därför har han nu själv lagt ut Saab till försäljning på auktionssajten eBay. ”Över 60 år gammal i utmärkt skick, sport- och prestandainriktad, ser bra ut på några meters avstånd men går du närmare syns det att varumärket behöver lite omvårdnad”, står det i beskrivningen. Köparen utlovades bilfabriken i Trollhättan och tillverkningen i Australien med mera.


Lindahl och RydinCarlsten slås ihop och tar därmed ett rejält steg uppåt bland de svenska affärsjuristbyråerna. Totalt kommer 200 jurister att arbeta på de nya byrån och omsättningen beräknas till 500 miljoner kronor under 2009, enligt byrån. Samgåendet innebär att vi utvecklar vår kompetens och kapacitet inom immaterialrätt, tvistelösning och transaktioner, områden som blir allt viktigare för klienterna i framtiden, säger Staffan Eklöw, chef för Lindahl Stockholm i ett pressmeddelande. Vi kompletterar varandra väl och tillsammans får vi en bredd och ett djup i vår kompetens som möter moderna och kunskapsintensiva företags kritiska behov på ett unikt sätt, säger Jonas Westerberg, chef för RydinCarlsten. Den nya byrån arbetar vidare med namnet Lindahl.


Förra året hittade skatteverket 25 procent fler personer som försökt komma undan skatt genom att gömma pengar utomlands. Totalt rör det sig om 293 personer eller företag som har försökt gömma undan pengar utomlands, vilket är 60 fall fler än 2007, rapporterar Sveriges Radios Ekonomiekot. Det handlar om uppskattningsvis en halv miljard kronor, vilket är en ökning med 100 miljoner. Skatteverket tror dock att ökningen snarare beror på att man blivit bättre på att upptäcka fifflet än att det faktiskt är fler som ägnar sig åt dem.

Det lär nog sjunka nu efter finanskrisen...Det är inte bara tränarparet Andrée Jeglertz och Zoran Lukic som symboliserar Djurgårdens nystart. Aki Riihilahti kom till klubben på sommaren 2007 men har på en och en halv säsong bara spelat tolv allsvenska matcher, varav åtta från start. Nu hoppas han att lårskadorna ska vara historia: Att spela fotboll är som att cykla. Man glömmer aldrig hur man ska göra men ibland behöver man fixa cykeln. Det kan väl hända att jag aldrig får någon ny cykel igen, men det känns så bra som det kan göra för en 32-åring. Den rutinerade mittfältaren ser ingen anledning till att hålla förväntningarna nere: Vi har alla förutsättningar att lyckas. Det finns inga matcher i allsvenskan som vi inte kan vinna, säger Aki Riihilahti.


Robin Söderling laddar upp inför Australiska mästerskapen med ATP-turneringen i Nya Zeeland. Den tredjeseedade svenske tennisstjärnan slog ut den amerikanske kvalspelaren Bobby Reynolds med 6-3, 4-6, 6-2 i andra omgången.


Amerikanska läkemedelsjätten Pfizer kan komma att minska antalet forskare med 800 i ett outtalat medgivande att bolagets laboratorier har misslyckats att leva upp till de tiotals miljarder dollar som har spenderats under de senaste åren. Det skriver Wall Street Journal.

Nu har vinnare av de 110 miljonerna hittats. ”Vi kom hem från utlandssemestern och satt och läste gamla morgontidningar när vi såg att vinnaren efterlystes. Då gick det upp för oss att vi inte kollat vårt spelkvitto”, säger mannen i familjen.


Industrikoncernen Alfa Laval har köpt ett företag och undertecknat en överenskommelse om att köpa ytterligare ett. Båda bolagen är "större leverantörer av reservdelar för en mängd produkter och applikationer inom ett flertal geografiska regioner", skriver Alfa Laval i ett pressmeddelande. Bolagen omsatte tillsammans cirka 300 miljoner kronor under 2008.


BYD, en förkortning av Build Your Dreams — bygg dina drömmar, har stöd från den amerikanske investeraren Warren Buffett. Den första massproducerade elhybridbilen rullade ut från den kinesiska fabriken i december. Kampen om att bli först med en så kallad plug-in-hybrid som kan laddas i eluttaget är knivskarp mellan de stora tillverkarna. General Motors ser sin Chevrolet Volt, som ska komma i november 2010, som räddningen. Mercedes jobbar för att få fram sin Blue Zero samma år. Toyota tänker försöka hinna före med sin laddningsbara Prius. BYD tycker att man redan vunnit racet. Fast bara i Kina. Med tanke på de tekniska problem som de kinesiska tillverkarna har är det inte konstigt att ryktena om att de vill köpa de svenska biltillverkarna duggar tätt. Mest har det handlat om att Volvo Personvagnar, som redan har ett samarbete med Changan Automobile Group, ska hamna i kinesiska händer.


Hårdlandning för Kinas ekonomi är en av de främsta riskerna under 2009, enligt Världsekonomiskt Forum. Men hot kommer också från försvagade offentliga finanser och kollaps för fastighetspriserna, liksom från de globala klimatförändringarna. Om den kinesiska BNP-ökningen går under 6 procent - vilket skulle vara nästan en halvering mot tidigare år - så fördjupas den globala krisen på ett sätt som blir allvarligt. Samtidigt förvärras de sociala spänningarna inom landet, på ett sätt som också kan bli farligt för omvärlden. Kinas nyckelroll som finansiellt överskottsland - och motpart till underskottslandet USA - betyder att finanskrisen i så fall skulle förvärras.Den kinesiska inbromsningen är inte bara av ondo för svenska företag. Kinas stimulanspaket är ju riktat mot infrastruktursatsningar och där är de svenska företagen starka. De kan dra fördelar av nedgången, säger Frédéric Cho som är vice ordförande i Sweden-China Trade Council och expert på Kinas ekonomi. Avmattningen är ett faktum, frågan är om ekonomin också kommer att hårdlanda. Jag tror att den risken är liten. Den var mycket större i samband med Asienkrisen för tio år sedan. Då agerade de precis som de gör nu, nämligen genom att pumpa in stora belopp i infrastruktursatsningar. Det visade sig vara en bra strategi, säger Frédéric Cho.
Se Dagens Spel av mig

Läs Dagens inlägg:

Världen darrar över raset
Domaren: Så stora bröst har du inte...
Skål på er!
Bra med finanskris
Lyx yacht säljes
Smisk, smisk och åter smisk.
Inbördeskrig i Övik
Alex Schulman mobbad av AIK-tränare
SAAB till salu på eBay...
Cha Cha Cha med döden...
Värre än befarat


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!