Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

måndag 19 januari 2009

Två helt sanna norgehistorier...

När norska landslaget kastade i gång VM-premiären mot Brasilien saknades två av lagets reserver på läktaren. Nu kliver de fram och berättar om det pinsamma misstaget som hela handbollsvärlden skrattar åt. Ole Erevik och Christian Spanne lyckades med konststycket att bli inlåsta och bortglömda i omklädningsrummet i VM-arenan. Dörren gick bara att öppna från utsidan. Vi stod där inne och käkade frukt, till slut började vi sjunga nationalsången, säger Ole Erevik till Verdens Gang. Efter 20 minuters intensivt bultande kom till slut en vakt och öppnade...

Färjestads Marius Holtet, 24, har borta varit från spel på grund av en sargad fot. Hur han fick skadan? När han gick i sömnen. Folk kan ju stämpla mig som ett psycho, skrattar norrmannen. Holtet gick i sömnen och föll ner från den två och en halv meter höga loftsängen. Och norrmannens nattliga vandring har gjort att han fått utstå en del gliringar i omklädningsrummet. Min sambo sa ”gå och lägg dig” och så hoppade jag ner. Det är två och en halv meter till golvet så det var inte skönt direkt, säger Holtet och fortsätter: Jag har gått i sömnen tidigare men då har det inte blivit så här tokigt.

DNB Nor har sänkt sin riktkurs för Ericsson från 50 till 45 kronor. Det skriver Bloomberg News. Handelsbanken har sänkt riktkursen för Oriflame från 370 till 340 kronor men rekommenderar fortfarande köp av aktien. Royal Bank of Scotland har sänkt sin riktkurs för Sandvik från 42 till 40 kronor. Rekommendationen för aktien är sälj. Det skriver European Marketscope.

Gula tänder? - Vi har lösningen!

Tre segrar återstår – sen är Ole Einar Björndalen större än Ingemar Stenmark. Det är bara roligt, säger ”Stenis”. Björndalen är en helt fantastisk idrottare. Han är helt otrolig. Det är roligt om han kan ta rekordet och jag hoppas att han når 87 segrar, säger Stenmark till norska tidningen Dagbladet. När svensken ombeds jämföra sin egen karriär med Björndalens svarar han skämtsamt: Han har väl vunnit ett världscuplopp i längdåkning så han är bättre än jag. Det bästa jag har gjort (i längdåkning) är att bli 1028 i Vasaloppet.

Stenis är och förblir kungen, ingen kan rubba honom...

Bank of England startar ett program för att köpa tillgångar för ett värde upp till 50 miljarder pund. Samtidigt utökas möjligheterna för företagslån. Diskontofaciliteten vidgas från 30 dagar till ett år. De tillgångar som kan komma i fråga för köp är bland annat företagsobligationer, commercial paper och syndikerade lån. Programmet väntas sättas igång den 2 februari och finansieras via emissioner av korta statspapper. Bank of England uppger också att köpen kommer att ingå i ramverket för den penningpolitiska kommitténs policy och kan användas som ett verktyg för att klara inflationsmålet vid behov. Det skriver Bloomberg News.


Övervikt ? Vi söker 20 personer som vill tappa all sin övervikt.

Med fyra veckor till VM åker Charlotte Kalla i kväll till Globen för att delta på Idrottsgalan. Men lagom till det första offentliga framträdandet på månader slår förbundsläkaren Magnus Dyborn larm. Influensan kommer söderifrån. Jag får besked varje fredag från Smittskyddskontoret i Dalarna och för tre–fyra veckor sedan stod den still, men nu rör den sig. Influensan finns överallt i Sverige där det är mycket folk, säger han. Vi informerar våra åkare att minimera exponeringen, de exponeras ändå så mycket i transithallarna på Europas flygplatser, säger han.

Jag trodde inte att hon var så galatokig så att hon vågar riskera hela säsongen. Det verkar dumt även om hon klara sig från att bli sjuk. Jag trodde hon var intelligentare än så, men där får man visst ompröva...

Charlotte Kalla och Anders Södergren avstod från världscuptävlingarna i Vancouver. Men till helgens skidtävlingar i estländska Otepää är de tillbaka i landslagstruppen. På programmet står distanslopp 10 och 15 kilometer på lördag, samt sprint på söndag. Samtliga distanser är i klassisk stil.

Budson - Öresauktioner och Lägsta budet auktioner

En fotbollssupporter i Uruguay kämpar för sitt liv på sjukhus sedan han blivit skjuten i halsen i samband med en match mellan ärkerivalerna Nacional och Penarol. Den 33-årige mannen fick skottskadan när bråk utbröt nära Centanariostadion i Montevideo efter lördagens match. Polisen grep 53 personer, varav en hade en revolver och fem skott i sin ryggsäck.


Opec bör minska produktionen ytterligare om priserna fortsätter att falla. Det sade Algeriets oljeminister Chabib Khelil på lördagen, skriver Bloomberg News. Han anser att de tolv länderna i kartellen bör vänta till mötet den 15 mars, med att fatta beslut om en eventuell utbudsminskning. Chabib Khelil sade sig även tro att priserna kommer att vara stabila, fram till tredje kvartalet i år. Algeriet är det femte Opec-landet som uttalar stöd för produktionsminskning; efter Saudiarabien, Iran, Venezuela och Angola. Saudiarabien, världens största exportör av olja, uttalade den gångna veckan att man i februari kommer att minska produktionen under den kvot som överenskommits för januari, utan att först invänta ett formellt beslut i kartellen.

Skydda din privatekonomi mot arbetslöshet!

Finländska Rautaruukki tvingas vinstvarna efter att bolaget sett en snabb försvagning under december månad. Resultatet på rörelsenivå för 2008 förväntas inte längre nå 2007 års nivå utan stanna på 583 miljoner euro, exklusive engångsposter. Under 2007 var resultatet 632 miljoner euro. Jämförbar försäljningen för 2008 steg 3 procent till 3.826 miljoner euro och den rapporterade försäljningen blev 3.851 miljoner. Bolaget hade spått en jämförbara försäljning som skulle bli något högre än 2007 års 3.725 miljoner euro. Det framgår av ett pressmeddelande.

Selected Gadgets - MrGizmo.se

I lördags invigdes Danmarks nya konserthus. Kostnad: sju miljarder kronor. Den blåa kubliknande byggnaden är formgiven av stjärnarkitekten Jean Nouvel och är inspirerad av Peter Høegs roman - Fröken Smillas känsla för snö. Men kostnaderna för bygget sköt i höjden och budgeten överskreds trefaldigt. Slutnotan hamnade till sist på omkring sju miljarder kronor. Jag är mycket, mycket överraskad, säger Jean Nouvel till Berlingske Tidende angående den skenande budgeten. Nu hoppas kulturministern Carina Christensen att de vackra tonerna ska få de många kritiska rösterna att tänka om, enligt Politiken.

Kinas ekonomi kommer troligen att växa med omkring nio procent 2008. Det är den lägsta siffran på sex år i spåren på den globala finansoron som påverkat landets handels-beroende ekonomi negativt, enligt analytiker. 2001 växte den kinesiska ekonomin med 8,3 procent och 2002 med 9,1 procent, följt av fem år i rad med tvåsiffriga tal. Första kvartalet i år var tillväxten 10,6 procent och andra 10,1 procent. Tredje kvartalet var det sämsta på fem år och då ökade BNP med cirka nio procent. Fjärde kvartalet kan vara betydligt sämre. Statistik från tullen har visat att exporten minskade i såväl november som december och för första gången uppvisade minussiffror. Den verkliga situationen kan enligt bedömare ha blivit så dålig att regeringen kan frestas att frisera tillväxtsiffrorna.

Industriproduktionen i Japan sjönk med rekordsiffran 8,5 procent i november jämfört med föregående månad. Det var mer än tidigare beräkningar tytt på, visar reviderad, officiell statistik som publicerades på måndagen.

PPM-sparandet är en smärre katastrof för svenska folket. Tre av fyra sparare ligger back sen starten. Och inte ens de som lyckats i placeringarna kan hoppas på någon större premiepension. å PPM vill man gärna bagatellisera det här. På hemsidan talar generaldirektören Johan Hellman om spartider på 20–40 år och då kommer det at gå upp och ner några gånger på vägen. Och premiepensionen är bara en mindre del av den allmänna pensionen, skriver han. När katastrofsiffrorna för PPM-sparandet presenterades i veckan fortsatte han att ”lugna”. Att premiepensionsspararnas samlade värde minskat med hela 34,5 procent 2008 får inte så stor effekt, menar han. För dem som får ut premiepension betyder det att den genomsnittliga premiepensionen minskar från 150 kronor i månaden till 115 kronor, säger han i pressmeddelandet. Premiepensionen kommer aldrig att utgöra några jättebelopp, inte ens för dem sparat länge. Tjänstepensionen är mycket viktigare där dubbelt så mycket sätts av.


Vitvarujätten Electrolux inför omgående lönestopp i hela koncernen. I brev till de anställda skriver bolagets koncernchef Hans Stråberg att Electrolux måste ta "alla tillfällen att sänka kostnaderna". "Vi har en svår tid framför oss. Efterfrågan när det gäller vitvaror är fortfarande svag på våra största marknader och vi måste fortsätta att se över alla våra kostnader", skriver koncernchefen Hans Stråberg, uppger Dagens Industri. Lönestoppet, som trädde i kraft i fredags, ingår i det åtgärdspaket som offentliggjordes för en månad sedan, och gäller samtliga koncernens anställda, alltså både för tjänstemännen på huvudkontoret i Stockholm och arbetarna på fabrikerna i Östeuropa, skriver tidningen. För en månad sedan vinstvarnade Electrolux koncernchef Hans Stråberg och beslutade sig för att göra sig av med 3 000 personer.
Läs Dagens Inlägg:

Kalla(r) sig numer Jerringprissegrare...
Otroligt Doderbra!
Snart har du ett chip i armen...
Porrkungens strid i rätten
Obamamania
Två helt sanna norgehistorier...
Snart kommer den största boomen i världshistorien!
Zlatan knäckt av ryttare...
Tv har blivit amatörernas afton

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!