Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

onsdag 7 januari 2009

Slut på det roliga...

Färjestadstränaren Tommy Samuelssons träffades på onsdagen av en puck i huvudet på lagets träning och fick föras till sjukhus, skriver Värmlands Folkblad och Nya Wermlands-Tidningen. Han får nog sy några stygn men det ska inte vara så allvarligt, säger hockeyklubbens informationschef Jörgen Kalitzki till VF. Det var en puck som skulle rensas ur ena zonen och som gick via plexiglaset och vidare på den orangea kanten. Tommy stod mitt framför spelarbåset och pucken träffade honom i huvudet. ”Sammen” fick ett rejält jack i pannan, fick huvudet inlindat med ett stort bandage och fördes med ambulans till sjukhuset i Karlstad. Där syddes han med sju stygn och fick därefter åka hem. En artär vid tinningen gick sönder, det var därför blodet forsade. Men jag tappade aldrig medvetandet.

Är det snart slut på det roliga på börsen? En del talar för det, skriver Affärsvärldens Johan Högberg. Stockholmsbörsen har stigit med cirka 25 procent sedan botten i slutet av november, en botten som bildades efter att den amerikanska bankjätten Citigroup räddats med stöd av den amerikanska staten. Den ökade riskaptiten har medfört att Stockholmsbörsen för första gången sedan våren 2008 befinner sig på överköpta nivåer, något som i en fallande marknad brukar vara en signal om att nya kursfall väntas.

För att börsen ska kunna påbörja en bestående uppgångsfas måste investerarna se ett tydligt ljus i tunneln. I dag kan man i bästa fall se vissa ljusglimtar i ett annars kompakt mörker. 2009 kommer att präglas av en usel konjunktur med fortsatt mycket tuffa villkor på kreditmarknaden och kraftiga vinstfall för börsbolagen. När investerarna ser bolagens vinster hastigt rasa ihop lär oron på börsen komma tillbaka, skriver Affärsvärlden. Axier.se - Aktietips som fungerar i både upp- och nedgång på börsen. Sedan 2001 har vi varit aktiva i börsens alla faser och lyckats leverera kloka råd till våra kunder. Bli kund du med. Gratis nyhetsbrev, testa idag

Kinnevik säljer sin investering i det afrikanska betal-tv företaget Gateway Broadcasting för 23,6 miljoner dollar. Det framgår av ett pressmeddelande. Kinnevik betonar att bolaget kommer att fortsätta att investera i Afrika.

Rögle fick sitt segermål godkänt efter videobedömning i den senaste matchen mot HV 71. Videodomaren har senare medgett att han gjorde en felaktig bedömning och nu har HV lämnat in en protest. Vårt yrkande är omspel i första hand, säger HV 71:s ordförande Hans-Göran Frick till nättidningen Jnytt. Hockeyligans sportchef Tommy Töpel utesluter dock möjligheten till ett omspel av matchen. Det finns inte på världskartan, säger han till Sportbladet.

Tänk om man skulle spela om alla matcher som tränare vill ska spelas om, då blev serierna aldrig färdigspelade...


Malmö Redhawks är i djup kris och då går ingen i staden säker, skriver Sportbladet. Senaste nyförvärvet: 37-årige företagaren Marcus Turesson. Marcus Turesson jobbar sedan några år tillbaka med att sälja alkolås till bilar och han konstaterar att han saknat ishockeyn. Jag lade ju av relativt tidigt och det ångrar jag lite. Man tror alltid att gräset ska vara grönare på andra sidan, men så är det inte. Att vara hockeyspelare är ett fantastiskt jobb, säger han.

Det är verkligen kris om Turesson kallas in...Flytta Finnkampen till Stockholm och ”lobba” intensivt för att behålla friidrotten på Stadion. Det är två krav som Spårvägen för fram i en motion till Svenska Friidrottsförbundets årsmöte. Bakgrunden till motionen är oron för att friidrotten kan försvinna från Stockholms Stadion om den klassiska arenan fortsatt blir hemmaplan för Djurgårdens fotboll.

”Vi är djupt oroade för att det ledande världsarv som byggdes för den olympiska huvudidrotten ska försvinna i dess nuvarande form. Fotbollen har mycket skickliga lobbyister och arbetar ständigt med påverkan av politiker och andra beslutsfattare”, skriver Spårvägens ordförande Jan Kowalski. I motionen dras slutsatsen att Finnkampen är ett högt prioriterat evenemang för Stockholm Stad och att flytta den klassiska friidrottskampen till Stockholm kan bidra till att Stadion får vara kvar som friidrottsarena, skriver SvD.

De svenska hushållen blir allt dystrare om framtiden. Makroindex noterar ny bottennivå, samtidigt som pessimismen om hushållsekonomin stabiliseras på "en dyster nivå". Det visar en undersökning från Skop om hushållens ekonomiska förväntningar.

Skop:s makroindex, för hushållens förväntningar om den svenska ekonomin, sjönk till en ny historisk bottennivå på -69,1 i slutet av december, en nedgång med 4,1 enheter sedan november. Drygt tre av fyra svenskar, 77,2 procent, befarar nu att Sveriges ekonomi ska bli sämre under det kommande året.

En man som utger sig för att jobba på Swedbanks kundtjänst har länsat bankens kunder på tusentals kronor de senaste veckorna. När bedrägeriet lyckas har personen kommit över summor upp mot 40 000 kronor. Kontona töms fort, säger Gunnar Brelin förundersökningsledare på samordningsroteln i Gävleborg.

Som landets största arbetsgivare har kommuner och landsting stora möjligheter att förstärka den svenska exporten. Därför måste den lokala och regionala nivån finnas med i det statliga Globaliseringsrådet, anser Sveriges kommuner och landsting. I ett remissyttrande över Exportutredningens förslag är Sveriges kommuner och landsting, SKL, mycket kritisk till hur en statlig utredning helt kan missa det exportdrivande arbete som görs i offentlig sektor.

I ett läge av finanskris är det extra viktigt att uppmuntra kommunsektorn att exportera offentliga tjänster. En del offentlig verksamhet kan gå direkt på export om det finns en organisation för det. Det handlar om teknikutveckling på VA-sidan, renhållning, miljöprojekt och värmeanläggningar.


Flera operatörer slog rekord i mobildatatrafik under jul- och nyårshelgen. I Telia Soneras nät ökade trafiken med 379 procent jämfört med samma två veckor 2007. På julafton skickades nästan 20 miljoner sms i Telia Soneras nät och på nyårsafton 24 miljoner, vilket förstås är rekord. Den fjärde januari slogs det rekord i mobilsurfning. Operatören 3 slog också rekord med bred marginal. Det blev mms-rekord på julafton och sms-dito på nyårsafton.


Med två dagar kvar till ”Let’s dance”-premiären kämpar Elisabet Höglund mot smärtan. Tv-profilen har knäckt revbenet. Knäet inflammerades. Och nu får armen Kortisonbehandling. Jag har aldrig haft så ont i hela mitt liv, säger hon. Kommer hon att vinna? Oddsen talar emot... Hitta de bästa oddsen

Svenska finansbolag blundar för debatten om miljöproblemen när det kommer till deras egen verksamhet. Samtidigt som klimathotet anses som en av våra största utmaningar struntar de flesta finansbolag i att redovisa hur deras investeringar påverkar miljön. När det gäller om företagen har en miljöpolicy har det skett en liten förbättring där nio bolag i dag anger att de har det, mot sex för ett år sedan. I slutsatsen konstateras att i 20 av de 26 undersökta bolagen har det inte skett några förändringar.

Internationellt har finansbolagen varit sena med att analysera sin miljö- och klimatpåverkan. Men det blir allt vanligare i Europa. De stora globala finansiella aktörerna arbetar med det här i dag, säger Viktor Andersson, som hanterar investerarfrågor på CDP. De europeiska företagen är de som ligger längst fram på det här området, menar Viktor Andersson. Några svenska finansbolag har han inte sett som utmärkt sig internationellt.Läs Dagens Inlägg:

Skotten som dödade...
Har du något klös kvar, Tiger?
Fotbollsmassakern
Slut på det roliga...
Abramovitj - fattiglappen
Dubbelmoral eller?
Vadet: skotta rinken...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!