Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

onsdag 7 januari 2009

Dubbelmoral eller?

Den amerikanska aluminiumtillverkaren Alcoa presenterar ett åtgärdsprogram för att möta den ekonomiska nedgången. Totalt berörs 13 500 anställda vilket är 13 procent av den sammanlagda personalstyrkan. Samtidigt fryser företaget löner och inför anställningsstopp. Det meddelade bolaget i ett pressmeddelande på tisdagen.

I dag inleder AIK försäsongsträningen. När klubben sökte ny tränare efter Rikard Norling föll valet på en kille som redan fanns i organisationen, Mikael Stahre, 33, som under de två senaste säsongerna verkat i farmarklubben Väsby United. Vem är han då, den för den breda massan okände killen, som får ett av de mest prestigefyllda uppdragen inom svensk fotboll? Jag är en kille som är där han vill vara, säger han. Uppväxt i Gröndal, har alltid haft ett brinnande intresse för fotboll, och liksom alla andra hade jag ambitionen att bli idrottsstjärna själv, helst då i fotboll, men jag var inte tillräckligt bra helt enkelt. Klubben märkte att jag hade ett brinnande intresse, frågade om jag ville bli tränare, så jag startade med pojklag redan som 14-åring. Stahre berättar att han redan då, som 14-15-åring bestämde sig för att göra ett riktigt försök, att försöka få sin hobby som yrke, skriver DN.

Flygvärdinnan Sheela Joshi satt och väntade på sitt nästa flyg när hennes arbetsgivare Indian Airlines kom förbi men en ovanlig förfrågan. De ville väga henne. När de fick reda på att den 48-åriga flygvärdinnan vägde mer än bolagets regler på 63 kilo avskedade de henne och drog in lönen. Det skriver The Times. Under de senaste månaderna har flygbolaget Indian Airlines hindrat sammanlagt 120 flygvärdinnor från att arbeta på grund av övervikt. Vi behöver mer vältränade värdinnor. Vi villl inte ha någon överviktig person som är osäker på sig själv om planet hamnar i nödläge, säger bolagets advokat Subhro Sanyl till The Times.

Man kan undra om en flygvärdinna är mer säker om hon väger 62 istället för 64 kg vid en krissituation...

Det är dags att utse naturens sju underverk i världen. 261 vackra platser i totalt 222 länder är nominerade. Över en miljard människor väntas delta i den stora omröstningen som äger rum på internet. 77 semifinalister kommer utses av världens befolkning som kan rösta fram till den 7 juli i år. Vi uppmanar människor över hela världen att aktivt visa sin uppskattning för vår naturliga miljö genom att tillsammans hylla de mest fanastiska platserna på vår planet, säger Tia Viering som är taleskvinna för kampanjen "New 7 Wonders" till nyhetsbyrån AP.

En panel bestående av experter på området kommer sedan att reducera listan på semifinalister till 21 finalister. De sju vinnarna kommer väljas ut i en andra omgång där vanligt folk än en gång får rösta via internet, telefon eller sms. Här kan du rösta på alternativen.
De statliga krediter på totalt 19,4 miljarder dollar som General Motors och dotterbolaget GMAC fått täcker bolagens omedelbara likviditetsbehov, under förutsättningen att ekonomin inte försämras ytterligare. Det skriver Bloomberg News med hänvisning till uttalanden från General Motors talesman Greg Martin.

Nicklas Bäckström gjorde ett mål och Jose Theodore svarade för 33 räddningar när Washington vann hemma mot Philadelphia med 2-1 efter straffavgörande. Theodore spikade igen under straffläggningen och Viktor Kozlov avgjorde när han överlistade bortalagets Martin Biron med matchens enda straffmål. Washington har vunnit sju raka matcher och ligger tvåa i Eastern conference. Ja, det var en bra match, tillstår ”Bäckis”. Båda lagen spelade väldigt tätt försvarsspel och bägge målvakterna var suveräna. Men jag måste säga att Flyers är väldigt bra. De har gott om killar som både kan spela pucken och smälla på. Desto skönare är det förstås att slå dem...

I dag börjar inspelningarna av Robinson i Filippinska Palawan-skärgården. Det kommer att bli väldigt tufft för deltagarna när de kommer ner. TV4 ska försöka återuppliva dokusåpan ”Expedition: Robinson”. De kommer verkligen att få en chockstart när de landar, säger TV4:s pressansvariga Lili Assefa. Men vem kommer att vinna? Jämför spelbolagen på nätet


Biståndsminister Gunilla Carlsson presenterar regeringsbeslut om särskild satsning på högriskländer: Anpassning till klimatförändringar kräver långt större resurser än det nuvarande biståndet. Av de fyra miljarder kronor som regeringen klimatsatsar inom biståndet ringmärks nu 1,1 miljard kronor direkt till särskilt utsatta länder, främst i Afrika och Asien.

De bilaterala biståndsinsatserna måste fokuseras till samarbetsländer där det finns en hög risk kombinerad med hög sårbarhet. På så sätt bidrar regeringen till att klimatperspektivet integreras i mottagarländernas egna utvecklingsstrategier. Mina egna besök i dessa länder har övertygat mig än mer om att miljön inte kan vänta. Men utsatta länders anpassning till klimatförändringar kommer att kräva finansiella resurser långt större än det nuvarande biståndet. Det skriver biståndsminister Gunilla Carlsson.

Det är bra att regeringen satsar på länder med undermålig klimatpolitik, men det som kan diskuteras är om dessa pengar ska hämtas från biståndspengarna eller från miljöpengarna. Det sunda är att lägga miljöpengar i underutvecklade länder och bistånd gå till just bistånd. Bistånd kan förvisso vara av olika art och grader men risken för urholkning av biståndsbegreppet när en fokusering på miljön uppkommer.


Efter halva säsongen ser det ut som att Detroit är på väg mot mästarformen igen. I natt tog rödvingarna fjärde raka segern – genom att nolla Columbus. Faktum är att regerande mästarna fortfarande inte vet hur det känns att förlora under 2009. Sedan 4-0-segern mot Chicago dagen före nyårsafton har de bara fortsätta vinna – och det övertygande. Nicklas Lidström noterades för två assist när Detroit besegrade Columbus på hemmais med 3-0 i NHL-ishockeyn.

Världens största skivaffär släpper kopieringsskydden. Apples Itunes erbjuder i vår all musik utan mjukvaruskyddet DRM (Digital Rights Management), och utlovar också efterlängtade förbättringar för musikhandel via Iphone. Enligt Apples marknadschef Philip Schiller ska låtpriserna delas upp i tre kategorier: 69 cents, 99 cents och 129 cents. Alltså mellan 5 till 10 kronor styck.

Sedan starten för sex år sedan har över sex miljarder låtar sålts via Itunes, vilket gör tjänsten till den överlägset största för laglig musik. Även en ny modell av företagets 17-tums variant av datorn Macbook Pro presenterades på mässan. Precis som 15-tumsmodellen har den ett chassi utan skruvar samt en pekplatta av glas.Trots att Daniel Alfredsson spelade fram till två mål inom loppet av 32 sekunder i den andra perioden, föll Ottawa Senators tungt mot Buffalo Sabres med 4-2. Det var fjärde matchen i rad som Alfredsson gjorde poäng, totalt är Senators lagkapten uppe i 36 (11+25) på 37 matcher för säsongen. Ottawa ligger 13 poäng efter Buffalo som för närvarande ockuperar den sista slutspelsplatsen i Eastern conference och laget har endast fyra poäng tillgodo på New York Islanders som ligger sist.

Israeliska tennisstjärnan Shahar Peer möts av hot och demonstrationer under den pågående ATP-turneringen i Nya Zeeland. En protestgrupp vill tvinga henne att dra sig ur och orsaken är förstås invasionen av Gaza. Jag är Shahan Peer och har kommit för att utöva min idrott. Jag är född i Israel och stolt över det, men har ingenting med det som händer nu att göra, säger hon till AP. Shahan Peer bevakas dygnet runt av extrainsatta livvakter, för att avvärja eventuella handgripligheter mot henne. Några sådana hot har dock inte förekommit.

Ryska skidskyttestjärnan Jekaterina Jurjeva har gjort det. Liksom hela det kanadensiska damlaget. Nu lovar — eller hotar — Björn Ferry också att kasta kläderna: Jag har planerat ett utvik, säger han till Sportbladet. Det blir uppföljaren till ”Hundbajs i soffan” (en stor fotoposter med en hundskit i en vit soffa som Ferry presenterade i november). Men mer än så vill inte Ferry säga i nuläget. Det blir bra när det kommer.

Jennifer Wegerup på Sportbladet tycker att manliga utvik och "manlig striptease fortfarande bara en rolig show, något rumsrent nog att ta med svärmor på över ett glas vin." Hon skriver vidare; "Jag säger att jag tycker att det är tristare när kvinnor gör det. Inte för att det är mindre allvarligt när män blir objekt utan helt enkelt därför att allt vi gör ingår i ett socialt, kulturellt och historiskt sammanhang."

Jag kan hålla med om att kontexten som kvinnor förekommer vid striptease och utvik är mer sexuellt laddat än när män gör det, men frågan om det gör att när män viker ut sig är det bara "roligt"? Låter som dubbelmoral lång väg för mig...Läs Dagens Inlägg:

Skotten som dödade...
Har du något klös kvar, Tiger?
Fotbollsmassakern
Slut på det roliga...
Abramovitj - fattiglappen
Dubbelmoral eller?
Vadet: skotta rinken...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!