Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

onsdag 7 januari 2009

Har du något klös kvar, Tiger?

Huawei har släppt sin försäljningssiffra för 2008. I år räknar bolaget med 30 miljarder dollar i försäljning, vilket är mer än Ericsson väntas omsätta. Huawei nämner ingenting om vinstnivåerna för 2008. Det mest anmärkningsvärda är dock att bolaget räknar med fortsatt kraftig försäljningsökning.

Arbetslösheten och vad som händer med bopriserna blir avgörande för detaljhandeln i år. Just nu ser det ut som det blir den sämsta utvecklingen sedan 1993. Den dramatiska hösten har fått Handelns utredningsinstitut, HUI, att skriva ned sin prognos för 2009. Institutet tror att hela detaljhandeln kommer att öka med 0,5 procent i löpande priser. Men det är bara prisökningarna som gör att det blir plus. I volym räknar HUI med en nolltillväxt. Även om det är extremt svårt att förutsätta konsumtionen på längre sikt är HUI:s antagande att 2010 blir bättre än 2009.

Kongressens budgetkontor, CBO, kommer i en prognos som presenteras senare under onsdagen att räkna med ett rekordstort amerikanskt budgetunderskott på 1.186 miljarder dollar för budgetåret 2009, som avslutas den 30 september. Det skriver Reuters och hänvisar till en regeringskälla.

Processortillverkaren Intels försäljning rasade med 23 procent till 8,2 miljarder dollar under årets fjärde kvartal, enligt preliminära beräkningar från bolaget. Sämre efterfrågan bland slutkonsumenter i kombination med att datortillverkare försöker tömma varulagren anges som huvudförklaringar till det oväntat kraftiga försäljningsraset.


Riksgälden kommer inte att offentliggöra värderingen av de förstatligade bolagen Carnegie Investment Bank och Max Matthiessen. Enligt tidigare besked skulle värderingen släppas när den var klar.

Det kan inte finnas någon vits att säga hur mycket det är värt om man inte tror att de bud som kommer in kommer att vara för låga.


"Bush bashing" har blivit en alldeles egen genre inom nöjesindustrin. Allt från pratshowvärdar till berömda musiker och filmare har hånat den amerikanska presidenten med illa dold förtjusning de senaste åtta åren. Och nu, med bara några veckor kvar i Vita huset, får George W Bush en känga ända från Indien.

Den kommande Bollywoodfilmen "The President is coming" utspelar sig i Mumbai i samband med den amerikanska presidentens resa till Indien 2006. Handlingen kretsar kring sex olika personer som förenas av sin vilja att få skaka hand med George Bush.

Bush fungerar som en sorts metafor för alla saker som Amerika representerar, goda som dåliga, men han blir också något av en boxningspåse eftersom han är så lätt att håna, säger regissören Kunaal Roy Kapur till nyhetsbyrån Reuters.

Husvagnsbranschen kommer inte undan finanskrisen och lågkonjunkturen. I december sjönk försäljningen med 42 husvagnar till 113 jämfört med samma månad året före. Totalt sett sjönk försäljningen med 10,5 procent under 2008 jämfört med 2007 enligt siffror från Husvagnsbranschens riksförbund, skriver SvD.

Aerosmith är tillbaka i studion efter att ha tagit ett års semester från musiken, uppger Reuters. Rockveteranernas senaste album, "Just push play", kom 2001. Arbetet med den kommande skivan har blivit en segdragen historia, inte minst på grund av att flera av bandmedlemmarna befunnit sig långt ner på formkurvan. Sångaren Steven Tyler ägnade delar av 2008 på behandlingshem och gitarristen Joe Perry tvingades operera sitt knä. Tanken är att det nya albumet ska släppas någon gång under 2009.Antalet företagskonkurser ökade med 12 procent till 5 500 i fjol, visar statistik från kreditupplysningsföretaget UC. I december ökade antalet företagskonkurser till 565, vilket är 41 procent fler än under december 2007. Och det nyligen inledda "2009 ser ut att bli ett ännu besvärligare år för svenska företag" enligt UC, som anser att 9 000 svenska företag befinner sig i en ekonomiskt mycket svår situation.

"Sammantaget bedömer UC att företagskonkurserna kommer att öka med hela 25 procent under 2009, vilket skulle ta oss upp över 2004 års nivå till 6 900 konkurser", kommenterar UC:s marknadschef Roland Sigbladh. Under 2008 var det transportbranschen och privata tjänsteföretag som drabbades värst.

Den amerikanska dagspresskrisen med kraftiga annonsförsäljningstapp, ökade papperspriser och tryckkostnader tvingar morgontidningen The New York Times att liksom flera av konkurrenterna börja sälja annonser på sin förstasida. "Ettan", som den på tidningsspråk kallas, har tidigare varit näst intill helig för The New York Times i den bemärkelsen att den inte tidigare har tillåtits innehålla annat än redaktionellt material.

Men annonsörer som vill vara anonyma har avslöjat för tidningen New York Post att utrymmet nu är till salu för 75 000 dollar på vardagar och 100 000 dollar på söndagar. Beslutet kom som ett resultat av att tidningen måste öka sina intäkter då man dras av kraftiga annonsförsäljningstapp och växande skulder, skriver New York Post. Flera andra amerikanska morgontidningar som USA Today och The Wall Street Journal har redan tvingats tillåta annonser på förstasidan för att få bukt med den vikande annonsförsäljningen.

Krisen drabbar även svenska morgontidningar. Annonsförsäljningen började peka nedåt redan under 2008, och flera tidningar har tvingats gå ned i sidantal och se över sin affär på nätet. Enligt den senaste officiella statistiken från analys- och mätföretaget IRM, Institutet för reklam- och Mediestatistik väntas en minskning av reklaminvesteringarna i dagspressen på runt 8 procent 2009. Storstadspressen drabbas värst och väntas tappa 11 procent av sina annonsintäkter nästa år, enligt SvD.

Sverige kommer att kunna ha infört tio procent biodrivmedel i vägtransportsystemet om drygt tio år. Det konstaterar Vägverkets expert Olle Hådell som studerat EU:s nya krav. EU-kommissionen har lagt fram ett förslag som innebär att minst tio procent av drivmedlen för transporter på vägarna ska utgöras av förnybara bränslen år 2020. Syftet är att minska koldioxidutsläppen och förbättra miljön.

Olle Hådell understryker att det finns ett tak när det gäller användningen av biodrivmedel. Vi kan inte ta bort all bensin och diesel och tro att biodrivmedel ska ersätta dem. Det handlar om högst 15 procent som kan ersättas, säger han.


Tiger Woods, 33, är inte långt ifrån att bli den första golfspelaren i världen som tjänat en miljard dollar genom sporten. Det visar en sammanställning som tagits fram av golfdigest.com. Totalt under proffskarriären har Woods tjänat drygt 886 miljoner dollar (cirka sju miljarder kronor). Det har gått mer än ett halvår sedan Tiger Woods senast stegade upp mot första tee i en golftävling. I juni, strax efter US Open-segern, tvingades amerikanen till slut ge upp mot skadeproblemen och underkasta sig en större knäoperation. Riktigt när Woods kan vara tillbaka är osäkert, även om rehabiliteringen går som den ska.

Man undrar om Tiger har kvar motivationen? Om jag vore Tiger så skulle jag lägga av och hitta på något annat istället. Han har egentligen allt att förlora på en comeback..Läs Dagens Inlägg:

Skotten som dödade...
Har du något klös kvar, Tiger?
Fotbollsmassakern
Slut på det roliga...
Abramovitj - fattiglappen
Dubbelmoral eller?
Vadet: skotta rinken...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!