Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

onsdag 7 januari 2009

Abramovitj - fattiglappen

Ryanair bekräftar mediauppgifter om att bolaget träffat representanter för Air Lingus under tisdagen. Det framgår av ett pressmeddelande från Ryanair.

I natt gör Mats Sundin comeback i NHL. Jag känner mig redo, men kommer säkert vara lite nervös, säger den 37-årige superstjärnan till Sportbladet. Känner jag mig ok då jag vaknar så är chansen stor att jag spelar, säger han till Vancouver Sun.

Lettlands upplåning får sämre betyg. Nu balanserar vårt östra grannlands statspapper på gränsen till skräpobligationer. Moody's nedgraderar Lettlands rating för upplåning i utländsk och lokal valuta till Baa1 från A3. Det framgår av ett pressmeddelande på onsdagen.

Umeå hade tröttnat på att vara Martas nödlösning och avbröt förhandlingarna med omedelbar verkan. I stället tänker norrlänningarna värva AIK:s superstjärna Lisa De Vanna. Det är henne vi helst vill ha, säger klubbdirektören Britta Åkerlund till DN.se.

Den 22-åriga brasilianska superstjärnan kom till Umeå 2004 och vann i höstas sitt fjärde SM-guld med klubben. Självklart ville Umeå gärna behålla anfallsesset och jagade in i det sista sponsorer för att få satsningen i hamn, ekonomiskt sett. I början av december lämnade Umeå ett kontraktsförslag till Fabiano Farah, som lovade att återkomma inom kort. Men något svar har klubben ännu inte fått. Nu sätter Umeå punkt på det genom att förklara att man ger upp alla försök och ansträngningar att få behålla superstjärnan.

Enligt nya siffror från mäklarfirman Brown Harris Stevens börjar även priserna på lyxlägenheter i centrala New York nu att på allvar att påverkas av finanskrisen. "Det är betydligt färre affärer idag än under samma period för ett år sedan. Vi har upplevt nedgångar förut men det här är en mycket deppigare marknad med större negativa konsekvenser", säger Hall Willikie, vd på mäklarfirman med lyxlägenheter som specialitet, till The Guardian. Prisfallets främsta orsak uppges vara att finanskrisen fått tiotusentals anställda på Wall Street att förlora jobben. Uteblivna löner och bonusar slår hårt mot försäljningen av lyxlägenheter.Flygbolaget Norwegian inleder det nya året med att lansera sju nya destinationer i Europa.

Efter flera års väntan, spekulationer och upprepade förseningar har Kina i dag släppt tre stycken licenser för utbyggnad av landets 3G-nät. Licenserna delas mellan de tre operatörerna China Mobile, China Unicom och China Telecom, enligt den kinesiska nyhetssajten Tech.163.com. Ericsson har en mycket stark ställning i Kina och kommer säkerligen att kunna dra nytta av denna när 3G-utrullningen väl börjar. De kinesiska myndigheterna är dock mycket måna om att gynna den inhemska industrin, enligt Affärsvärlden.

Axier.SE - Nya analyser varje dag, följ utvecklingen av Ericsson, H&M, ABB, Lundin Oil mfl. Analyserna kommer innan handeln öppnar för dagen.

Den franske motorcyklisten Pascal Terry har avlidit under det pågående Dakarrallyt i Argentina. Den 49-årige Terry var saknad sedan i söndags och hittades under natten till onsdagen död. En polisutredning har inletts för att utröna dödsorsaken.

Manchester Citys nye ägare, shejken Mansour bin Zayed al Nahyan, är den rikaste klubbägaren inom brittisk fotboll. Enligt tidningen Four Four Twos årliga penninglista är shejken god för 15 miljarder pund, motsvarande drygt 170 miljarder kronor. Tvåa på listan är en annan nykomling, indiske stålmiljardären Lakshmi Mittal, som äger Queens Park Rangers i näst högsta serien. Hans förmögenhet uppgår till motsvarande 145 miljarder kronor. Chelseas ryske ägare Roman Abramovitj petas därmed bort från förstaplatsen och är nu trea med sin förmögenhet på drygt 80 miljarder kronor.

Aj, aj, aj, det måste svida för Roman att inte längre vara den rikaste ägaren. Sedan kan man undra om 90 miljarder stämmer efter den senaste tidens finansturbulens. Oligarkerna ska visst ha stora problem och vad jag vet så ska visst Abramovitj också vara i den kategorien som vill ha stöd från den ryska staten.

Topplistan:
1) Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan (Man City), 175 miljarder kronor.
2) Lakshmi Mittal med familj (QPR), 145 miljarder kronor.
3) Roman Abramovitj (Chelsea), 81 miljarder kronor.
4) Joe Lewis (Tottenham), 30 miljarder kronor.
5) Bernie och Slavica Ecclestone (QPR) 28 miljarder kronor.


NHL vägrar, åtminstone än så länge, att släppa spelare till OS i ryska Sotji 2014.
Internationella ishockeyförbundet, IIHF, kontrar med ett hot om att blockera World Cup 2011, turneringen där världens åtta ledande landslag möts – med alla de bästa spelarna tillgängliga. Ryssland är kanske en speciell plats för Gary, och kanske är han anti-rysk. Men jag har gjort klart att om det inte blir några NHL-spelare i OS 2014, så blir det heller ingen World Cup 2011.

René Fasel, som sitter i IOK:s högsta ledning och är en av de ansvariga för OS-hockeyn, var inte sen att kritisera NHL-bossen: Bettman har antiryska känslor. För mig är det här helt klart: vi måste ha NHL-spelarna i OS i Sotji. NHLPA (spelarnas organisation) har gjort det helt klart att de vill spela, och de har också möjlighet att både bestämma det och att diskutera frågan med NHL, säger Fasel. Fasel var samtidigt mycket nöjd med de kanadensiska arrangörerna av JVM 2009. Turneringen blev en succé: det nya publikrekordet för en juniorturnering sattes till smått fantastiska 453282 åskådare. Finalen i Ottawa sågs av 20380 entusiastiska fans.

NHL är inte lika glada att möta samma strategi som de själva alltid har praktiserat, det är precis som på hockeyplan. De kör gärna över motståndarens målvakt men blir vansinniga själva om deras egen målis skulle få en törn...Läs Dagens Inlägg:

Skotten som dödade...
Har du något klös kvar, Tiger?
Fotbollsmassakern
Slut på det roliga...
Abramovitj - fattiglappen
Dubbelmoral eller?
Vadet: skotta rinken...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!