Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

söndag 14 december 2008

Rakt i krysset!

Som man kunde ana spelade Inter håglöst och utan geist. Starkt av Zlatan att kunna göra två mål på slutet med ett skott rakt i krysset. Tyvärr verkar det som att han bara kan göra avgörande mål mot sämre lag...motbevisa mig gärna. Genoa klarade inte av att vinna mot Atalanta...suck.

Oscar Möller kan behövas i ett svenskt juniorlag som kommer att få sin placering beroende på hur Jakob Markström klarar sig i målet.


Jag har försökt att göra en lite djupare analys av ett av börsens mindre fastighetsbolag DIÖS. Det är ett bolag som har sitt säte i Östersund mycket beroende på att Jämtlands Wallenberg, Persson Invest är störste ägare, skåningen Paulsson genom Brinova är marginellt tvåa. Arbetsområdet är främst fastigheter norr om Dalälven. DIÖS har sedan de noterades på small cap oftast fått bra rekommendationer men kursen och vinsten har gått åt andra hållet.

I oktober hade aktien förlorat 50% av sitt värde sedan början av året, därefter har den börjat vandra uppåt. Det är en vandring som kommer att förstärkas om inte lågkonjunkturen urholkar med fler tomma lägenheter och lokaler. Det som är på pluskontot är att bolaget har kort tid för lånen och därmed tjänar omedelbart på räntesänkningar. På minuskontot är att bolaget har nästan hälften av fastigheterna i Dalarna, vilket gör bolaget känsligt för regional svängning. Det andra minuset är att omsättningen av aktien är låg, vilket oftast brukar innebära lägre kurs. Dagens kurs är 18,50 och trots att bolaget nästan halverat vinsten så har bolaget en bra sits inför framtiden.

NyckeltalVinst/aktie (SEK) 4,09
Försäljning/aktie (SEK) 10,95
Eget kapital/aktie (SEK) 39,54
Utdelning/aktie (SEK) 1,40
P/E-tal 4,16
P/S-tal 1,55
Pris/eget kapital 0,43
Direktavkastning (%) 8,24
Vinstmarginal (%) 37,35


Se Dagens spel

Dagens artiklar:
Tomten kommer med klappar!
AC/DC orsak till finanskrisen...
Rakt i krysset!
Vilken nolla!
Krogen blir en barnlek...
Sexigt?
Ynderbara Yppblåsbara Barbara!

1 kommentar:

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!