Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

onsdag 24 december 2008

Bocken lever!

Vad minns ni bäst och helst från 2008? Spaniens revansch i fotbolls-EM, Ara Abrahamians ursinniga uttåg ur OS eller en dyngrak rysk höjdhoppare? Sportbladet har listat årets höjdpunkter från A till Ö.

Årets höjdpunkt är solklart: Ara Abrahamian. Därefter Jörgen Persson. Annars var det sunkigt år. Ingan större framgångar. Bara besvikelser. Kan ett sportår bli sämre? Tveksamt.

Den tyska lastbilstillverkaren MAN meddelade på onsdagen att den utökat sin rösträtt i svenska Scania till över 20 procent och underströk sitt strategiska intresse i firman.
Här är julklappen till alla domare som kanske till och med kan få... Henrik Rydström att hålla tyst? Den kan nämligen avslöja allt som spelarna säger till domarna. Blocket och pennan ersättas av digital teknik i form av en liten dator – som kopplas till pipan – som gör det lättare för domarna att hålla reda på matchinformation som målskyttar, varningar och speltid. Den nya pipan gör det också möjligt att spela in vad som sägs mellan spelare och domare under matcherna.

Den riksbekanta julbocken i Gävle överlevde fram till julafton. Nu blir det julklappar till alla, lovar bocken på sin blogg... De senaste åren har den dock klarat sig. En stor förklaring till det är att julbocken varit impregnerad med flamskyddsmedel. Fast i år stack de ansvariga för halmbocken ut hakan och beslutade att bocken inte skulle få ett sådant brandskydd. Orsaken är att bocken blev för ful när den var impregnerad. Vad är oddsen på att julbocken kommer överleva hela julen? Jämför spelbolagen på nätet

Julbocken i Gävle har många kusiner runt om i landet och för flera av dem har det gått riktigt illa. Till exempel har det brunnit julbockar i värmländska Hagfors, i Lycksele i Västerbotten och i Brålanda i Dalsland...


Utfryst och oönskad av Djurgården. Då flyttade Dick Axelsson till Färjestad. Mannen bakom värvningen: veteranforwarden Peter Nordström. Peter lovade att han skulle ta hand om Dick – både på och vid sidan av isen, säger Detroits talangscout Håkan Andersson.

När jag fick höra att Dick hade problem i Djurgården kände jag direkt att det var precis en sådan spelartyp vi behövde. En kille som är bra från rödlinjen och framåt, och hos oss behöver han bara koncentrera sig på offensiven, säger Nordström.

För den som inte kan hålla sig borta från börshandeln under jul och nyår finns gott om alternativ. Vänder man sig till Asien och Sydamerika kan man hålla i gång handeln hela julen.Färjestads klubbdirektör Håkan Loob är inte förvånad över att ryska KHL hotar att förbjuda sina spelare att vara med i Euro Hockey Tour i framtiden. Han vill själv skrota turneringen. Låt landslagen mötas i en enda stor turnering under jul- och nyår istället. Annars kommer den här konflikten att växa. Det enda vi är överens om i dag är att vi inte är överens, säger Loob.

Titta på fotbollen som spelar färre men viktigare landskamper. Hockeyn måste gå åt det hållet. Det finns fler möjligheter. Tre Kronor kan spela ett antal fristående träningsmatcher, eller så kan man göra en enda lång jul- och nyårsturneringen som Spengler Cup i schweiziska Davos är för klubblag. Varför inte göra om den turneringen och spela med landslag på neutral mark i Schweiz?

Jag instämmer skrota turneringarna, men varför kan de inte spela i början av säsongen? Det ger ju bra matchträning mot kvalificerat motstånd.

Elitserien kan få en rekordtidig start nästa säsong – på grund av Champions League. Vi har lagt ett preliminärt spelschema för 2009-10 och där ligger starten väldigt tidigt, säger Hockeyligans vd Peter Gudmundsson. I år startade elitserien den 18 september.

Ja det är väl lika bra att köra året om så man kan njölka så mycket som möjligt, varför inte spela en ishockeymatch i Båstad under Swedish Open? Eller på Gotland när det är "Stockholmsveckan"?

Elitserietränarna vill se Ola Johansson som ny förbundskapten efter VM. Men landslaget kan glömma supertränaren. Jag får inte loss någon energi när jag tänker på det jobbet, säger Ola Johansson.Läs Dagens inlägg:
Bocken lever!
Jesus har hittat hem...
Skit också...
Vill låna 616 miljarder...
Ge dig själv löneförhöjning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!