Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

onsdag 24 december 2008

Ge dig själv löneförhöjning!

Det var som att Detroit Red Wings spelade för julfridens skull i natt. Dan före dan gjorde de vad de skulle och körde över St. Louis med 4-1. Tidigare har de ju fått kritik för att de bara tar i när det verkligen behövs och därför hamnat i en massa onödiga, energikrävande underlägen.

Det är som jag sagt en längre tid, laget väntar bara på slutspel...

Hockey-Sveriges hetaste tvillingpar? Oscar och Victor Ahlström, Huddinge. Jakten på 22-åringarna har redan börjat. Luleå och SSK leder jakten på radarparet.

AstraZeneca överväger att utveckla lågkostnadsvarianter av konkurrenters dyra biologiska läkemedel när deras patent löper ut.

Inflationsförväntningarna sjunker ytterligare bland de svenska företagen och en majoritet tror på en långsammare prisökningstakt det kommande året.
Det visar en Skopundersökning som publicerades på torsdagen.

Det är oroande att beredskapen på aktiemarknaden för en stor vinstsmäll i Scania verkar vara låg. Att Volvo kommer visa förlust är däremot troligen redan inprisat i aktiekursen. När det gäller konkurrenten Volvo upprepar HQ sin sälj- rekommendation. Vinstprognosen för nästa år och 2010 justeras ned med 33 procent respektive 31 procent.

S&P Equity Research har sänkt sin riktkurs för ABB till 125 kronor per aktie, från tidigare 150 kronor. Rekommendationen är behåll.Henrik Larsson fundera på att lägga av – det kan betyda anfallskris i Helsingborg.
Klubbens ekonomi tillåter inga större affärer och finansiären Bengt Adolfsson säger nej till att skjuta in nya pengar. Det är inte sannolikt, säger Adolfsson till Sportbladet.

HIF har åsidosatt 3,2 miljoner till nya spelare efter uppgörelsen med just Bengt Adolfsson efter utlåningarna av Henrik Larsson och Andreas Granqvist i början av 2007. De pengarna är fortfarande orörda.

Svenskar har uppseendeväckande dåliga kunskaper om skatterna, anser experter i regeringens globaliseringsråd. Exempelvis känner bara drygt hälften som Sifo frågat till att ett jobbskatteavdrag har införts.

Tänk till före årsskiftet – vid deklarationen är det ofta för sent. Det är budskapet till alla småföretagare från Anders Andersson, mångårig chefredaktör för Privata Affärer som numera driver magasinet Driva Eget. Här följer hans bästa tips till alla småföretagare som vill sänka skatten för 2008. För dig som är företagare - Avdrag.se

Ge dig själv en löneförhöjning. ”Se över din lön, det är det allra viktigaste rådet”, säger Anders Andersson, och förklarar: ”För dig som har aktiebolag är det förmånligt att ta ut så stor utdelning som möjligt, eftersom skatten på utdelning är lägre än på lön. Och hur stor utdelning du får ta ut beror i sin tur på den totala lönesumman i bolaget, inklusive din egen lön, och den lön du själv tar ut.”

Shoppa loss. Anders Andersson tipsar också företagare om att passa på att köpa det som är avdragsgillt före årsskiftet. Inventarier som skrivs av på flera år får nämligen ett helt avskrivningsår även fast det bara är några dagar kvar på 2008.

Ett undantag finns dock: ”För investeringar på mindre än 20.000 kronor finns det skäl att vänta till nästa år, eftersom det 2009 kommer en ny regel som innebär att man direkt får skriva av inventarier upp till 20.000 kronor”, säger Anders Andersson. Företagare? Betalar du för mycket skatt?

Maxa periodiseringsfonden. Från och med inkomståret 2009 kommer bolagskatten att sänkas med 1,7 procentenheter till 26,3 procent. Det betyder att det i stort sett alltid kommer att vara förmånligt att sätta av maximal avsättning till periodiseringsfonder i aktiebolag för räkenskapsår som avslutas 2008.

Ytterligare regler finns för bolag med höga löneutbetalningar. För att se hur hög lön du som aktiebolagsägare måste tas ut se : www.avdragslexikon.se/utdelningUSA:s bruttonationalprodukt, BNP, minskade med 0,5 procent i beräknad årstakt under tredje kvartalet. Det visar definitiv statistik från det amerikanska handelsdepartementet.

Romario, 42, planerar att stämma sin gamla klubb Vasco da Gama. Enligt den forne världsmästaren är klubben skyldig honom stora pengar. Nu kräver Romario drygt 128 miljoner kronor av Vasco. Vasco da Gama har erkänt att de är skyldiga Romario pengar.

Enligt uppgifter ska det bland annat handla om lön och pengar för rättigheten att använda sig av Romarios namn i olika marknadsföringssammanhang. Klubben började betala tillbaka, men enligt Romarios advokat slutade betalningarna i augusti. Vasco menar att de saknar pengar, men Romario säger att ett nytt sponsorkontrakt gör det möjligt för Vasco att börja betala igen.

Pyttedatorerna tar över. Tyckte du att den bärbara pyttedatorn var den stora trenden 2008? Vänta bara – det här är bara början. Med ständigt sjunkande priser och allt mindre och strömsnålare teknik kommer datorer att finnas i alla former.Läs Dagens inlägg:
Bocken lever!
Jesus har hittat hem...
Skit också...
Vill låna 616 miljarder...
Ge dig själv löneförhöjning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!