Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

onsdag 24 december 2008

Jesus har hitta hem...

Efter månader av frustrationer kom urladdningen i natt... Dallas klappade till Toronto med 8-2 på bortaplan. Det var just vad vi behövde. Nu ska det bli väldigt kul att fira jul, säger Fabian Brunnström till Sportbladet.

Fler än var fjärde dansk i arbetsför ålder skulle arbeta mer om toppskatten, motsvarigheten till svenska värnskatten, avskaffas, svarar de i en enkät. Och ett par procent skulle passa på att arbeta mindre om nettolönen blir oförändrad. Förhandlingar om en dansk skattereform blir nästa års stora politiska ärende. En glädjande mätning. Det bekräftar vår uppfattning att vi måste dämpa skatten om vi vill förmå människor att arbeta mer, säger den konservativa ordföranden Henriette Kjaer om Megafons rapport.

Johan Hedberg gav Atlanta Thrashers en seger när laget som bäst behövde det. Svensken stoppade 23 av 25 skott när laget vann bottenmötet mot New York Islanders med 4-2.Jesusbarnet som stals från julkrubban utanför Stora Hotellet i Jönköping har kommit till rätta. Enligt Sveriges Radio Jönköping har tjuven själv lämnat tillbaka figuren. Det föregicks av att någon klistrat en lapp på en av de vise männen med budskapet: "Vill ni vara vänliga att stänga en halvtimme senare i kväll". Och 30 minuter senare låg Jesusbarnet i krubban.

Curt Ankarberg, ansvarig för krubban, bedyrar att glädjen över återkomsten är "fullkomlig". Han konstaterar också att Jesus-stölden väckt viss "uppståndelse". Hela Småland verkar veta om att Jesusbarnet varit på driven, säger han till radion.

Sparare som i framtiden vill anlita en förvaltare som sköter deras PPM-fonder måste lämna in en fullmakt till Premiepensionsmyndigheten (PPM).

Få julshoppare i de amerikanska butikerna och dyster statistik från bostadsmarknaden fick New York-börserna att falla på tisdagen.Åsa Linderborg om Karl-Bertil, välgörenhet och kommunism. Ta från de rika och ge till de fattiga – en maxim som Tage Danielsson placerar i både kristendomen (sagan tilldrog sig ”på den tiden då julen fortfarande firades till minne av Kristi födelse”) och kommunismen (”Tyko Jonsson hörde till dem som tror att alla som frivilligt ger bort någonting är kommunister”). Att filmen blivit en särskilt kär klenod för vänstern är fullt begripligt; på självaste julafton förkunnas att kommunism inte är massmord, utan solidaritet och människovärde. En särskilt uppskattad detalj är att Tyko Jonssons bil är smyckad med flaggor av alla slag, däribland en med hakkorset.

Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton är inte ett kommunistiskt manifest, utan ett välgörenhetsepos. Jag är livrädd att i julklapp få en välgörenhetshandling i stället för ett paket. ”Jag visste inte vad jag skulle köpa och jag tänkte att du har ju redan allting, så jag satte in två hundra kronor till föreningen Hungriga Hemlösa utan Människovärde och Framtid.” Jag tar hellre emot en tändstickstavla med Bodens fästning, än en klapp som klappar klassamhället på axeln, säger Åsa Linderborg.

Personligen vet jag inte riktigt vad Åsa Linderborg vill säga med artikeln, att Karl-Bertil Jonsson inte är kommunist? Jaha, vad spännande... För det först måste inte allt var politik även om Karl-Bertil Jonsson i och för sig är väldigt politisk, utan det kan vara ett "julevangelium" som tilltalar de flesta.

För det andra, Karl-Bertil Jonsson är ingen kommunist, anser Lindeborg. Hon har en "mall" på hur en kommunist är, ett tolkningföreträde på hur en kommunist är, VAD en kommunist är.

För det tredje, Åsa Linderborg borde jubla, kommunismens idéer om att staten ska äga resurserna och produktionsmedlen håller verkligen på att förverkligas genom den nya statskapitalismen som väller över världen. Det ironiska i tranedansen är att det är främst borgliga (som Sverige) eller liberala länder (USA/Storbrittannien) som för resurserna till staten....Stort och mycket. I Australia satsar Baz Luhrmann om möjligt ännu större än i Moulin Rouge. Red river möter Borta med vinden, smäktande romantik möter dånade krigsdrama. Jan Söderqvist tycker att det blir för mycket av allt.

När Jim Carrey håller sig från de värsta Benigni/Jerry Lewis-spatterierna så kan han vara riktigt sevärd. Glädjande nog är så ofta fallet i denna lättviktiga budskapskomedi om grinollen Carl, vars icke-liv inskränker sig till att tacka nej. Till polarna som vill gå ut och ta en öl, till låntagarna i den bank där han mest sitter av tiden, alltid säger Carl nej. Yes Man. Betyg 4.

Allting flyter. Det är ett faktum som ofta glöms bort att vissa ursprungligen exklusivt manliga sporter feminiserats med åren. Dit hör förstås i viss mån ridsporten – men där dominerar ändå männen fortfarande på elitnivån. I än högre grad gäller det dock konstsimning, som idag blivit en så gott som uteslutande kvinnlig sport, på alla nivåer av utövande. Betyg 3.Läs Dagens inlägg:
Bocken lever!
Jesus har hittat hem...
Skit också...
Vill låna 616 miljarder...
Ge dig själv löneförhöjning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!