Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

torsdag 25 december 2008

Stygge vargen...

Här är Ronaldos fina julklapp: En dotter på 2900 gram. Anfallaren fick i går sitt andra barn. Barnet föddes av hans sambo Maria Beatriz Antony i Rio de Janeiro. Däremot fick en annan brassestjärna Ronaldinho en inte lika rolig julklapp... Efter några månader i sin nya hemstad blev Milans brasilianske stjärna rånad. Tjuvar bröt sig in i hans hem och stal för tusentals dollar. Men Guldbollen fick han behålla.

Inte på decennier har en tillträdande amerikansk president haft så stort förtroende hos allmänheten som Barack Obama. 82 procent tycker att han sköter planeringen för maktövertagandet bra.

Opinionsmätningen som visar hur de allra flesta amerikaner litar på Barack Obama har gjorts av Opinion Research och CNN. Efter det omdiskuterade presidentvalet 2000 var motsvarande siffra för George W Bush 65 procent, och 1992 var den 67 procent för Bill Clinton.

Han har varit borta i två månader – på grund av ett finger. På fredag gör Timrås lagkapten comeback. Det hade nog gått snabbare om de hade kapat av fingret, säger Pär Styf till dagbladet.se. Den 16 oktober borta mot HV71 skadade sig lagkaptenen Pär Styf så pass illa i ett finger att han tvingades till vila i två månader.Ingen kan säga att svenskar inte är ett generöst folk. De senaste åren har svenskarna skänkt mellan fyra och fem miljarder kronor till välgörenhet årligen. Rekordet nåddes 2005, mycket beroende på tsunamikatastrofen, då 5,3 miljarder skänktes (Aftonbladet 16/12). Sverige var ett av de länder som skänkte mest per capita då.

I Alliansens valmanifest anges att stimulans av donationer från privatpersoner och företag till ideella organisationer och forskning genom avdragsrätt är något man vill pröva. Ambitionen upprepades i budgetpropositionen i år. System för sådana avdrag finns i de flesta länder i Europa, i Kanada och i USA, så det är inget våghalsigt experiment att ge sig in på.

Så här drygt halvvägs in i mandatperioden har det dock inte hänt mycket. Först i september i år tillsattes en utredning om hur skatteincitamenten för gåvor till forskning och ideell verksamhet kan förbättras.

Varför dröjer det? Naturligtvis handlare det om skattebasen som urholkas. Många föäretag skulle kunna betala in till ideell verksamhet istället för att betala skatt. Men det skulle vara jättebra om om man kunde skatterducera genom att betala in till de som behöver. Om regeringen är rädd för att skattebasen ska urholkas för mycket kan man sätta en gräns tex 100 000 för företag och kanske 10 000 för privatpersoner. Jag skulle gärna skänka 10 000 med lätthet särskilt om skatten reducerades...

Det finns det som är rädda för att kyrkor och "kristna organisationer" ska få massa pengar. Jag för min del ser inget problem så länge de hamnar i rätt fickor dvs de behövande. (Jag skulle vilja referera till en undersökning som finns hos SIDA, men som jag inte kan namnet på) Det visar sig att dessa organisationer oftast får ut mer per bidragskrona i och med att många arbetar för en lägre penning än de som SIDA själv anordnar. Sedan kan man ha en lista över vilka man får skänka pengar till om man nu är rädd för missbruk.Cesc Fabregas knäskada håller honom borta från fotbollen i fyra månader. Arsenalmittfältaren kommer dock inte att gå under kniven. Läkaren rekommenderade att jag inte blir opererad, säger han till Marca. Vägen tillbaka går inte via operationsbordet utan i stället får Fabregas nu rikta in sig på en lång rehabilitering.

Det var i en duell med Liverpools Xabi Alonso som Fabregas ådrog sig skadan. Varken Arsenals manager Arsene Wenger eller Fabregas skyller dock på Alonso. Han var väldigt orolig för mig. Han ringde mig efter matchen han har skickat mig meddelande och han ringde mig igen innan jag skulle träffa läkaren. Sådant här händer, det är fotboll och Xabi är en av mina bästa vänner, säger Fabregas.

CNN som gjort en omröstning om vilken av landets ledande politiker som skött sig allra sämst under året som gått. Överlägsen vinnare med femtiosex procent av rösterna blev Illinois guvernör, demokraten Rod Blagojevich. Lagom till jul har han utnämnts till USA:s ”styggaste politiker 2008”. Han undersöks just nu av FBI för korruptionsmisstankar. Bland annat ska han ha försökt att sälja den blivande presidenten Barack Obamas senatsplats till högstbjudande.Läs Dagens inlägg:
Sug mig smal, gasa sedan!
Is(Kalla)...
God jul, Kungen!
Stygge vargen...
Klüftigt Zlatan!
Zlatan populärast!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!