Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

tisdag 23 december 2008

Galen idiot...

Orkla och Alcoa byter aktier med varandra. Därmed blir Orkla ensamägare till Sapa. Orkla kommer att ta över Alcoas dryga 45 procent i Sapa Profiler och bli därmed ensam ägare i bolaget. Samtidigt kommer Alcoa att ta över Orklas 50-procentiga innehav i Elkem Aluminium i vilket det amerikanska nu kommer att äga 100 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

Premier league-klubben Fulham var intresserad av att låna Kalmar FF:s och U21-landslagets stjärnspelare Rasmus Elm, men 20-åringen tackar nej. Naturligtvis är det jätteroligt att de visat intresse för mig, men det var fel läge just nu, säger han. Vad är oddsen på att han blir proffs? Jämför spelbolagen på nätet

Bukowskis gör sig av med var tredje anställd. Samtidigt får cheferna en hemlig bonus på 9,4 miljoner kronor...

Det är som vanligt...Tack vare budet från Sinopec blev Tanganyika Oil börsvinnare 2008. I dag blir sista handelsdagen eftersom Tanganyika Oil avlistas i Stockholm och Toronto på självaste julafton. Ägarna i Tanganyika Oil har redan fått sin julklapp. Kinesiska raffinaderijätten Sinopec har fullföljt sitt bud på Tanganyika Oil trots att oljepriset mer än halverats sedan budet lades den 25 september.

Sinopec betalar 31:50 kanadensiska dollar eller ungefär 200 kronor per aktie. Man hade i fredags fått in 95 procent av aktierna och tänker inlösa resterande aktier så snart som möjligt.

De höga utländska förväntningarna på tillträdande presidenten Barrack Obama oroar Joseph Biden som blir USA:s nästa vicepresident. Han sade att förhoppningarna är överväldigande.

Nu är det fullt krig i Ryssland inom ishockeyn, enligt Mats Wennerholm på Sportbladet. Nu har Igor Larionov gått ut och sagt att han vill att KHL förbjuder sina spelare att vara med i Euro Hockey Tours fyra turneringar. De sliter för mycket och kostar för mycket kraft.

Han får naturligtvis mothugg av ryska förbundets ordförande Vladislav Tretjak. Men det hjälper inte. Den som är insatt i rysk hockey vet att Larionov inte agerar på egen hand. Han har ryska ligans största sponsor och St Petersburgs ordförande Alexander Medvedev i ryggen tillsammans med ryska idrottsministern och gamle lagkompisen Vjateslav Fetisov.

De kinesiska telebolagen kommer att investera enorma 320 miljarder kronor för att under de kommande två åren bygga snabba mobilnät. Det är en lockande marknad för Ericsson men det är högst osäkert hur stor del av pengarna som går till västerländska leverantörer.

Ericsson hoppas nu framför allt att mobiloperatören China Unicom ska komma med stora beställningar. China Unicom ska använda samma 3G-standard som i Europa, wcdma, och väntas därmed få en fördel jämfört med konkurrenten China Mobile. Eftersom det redan finns många användare av wcdma blir det lägre kostnader för mobilerna samtidigt som det blir betydligt fler modeller att välja på för kunderna.Patrik Ingelsten är klar för Heerenveen och näst i raden av stjärnor som lämnat svenska mästarna Kalmar efter säsongen. Ersättarna: Två nya spelare från Brasilien. Det kan bli så, säger klubbens ordförande Johnny Petersson.

I en stor intervju med Aftonbladet berättar guldkaptenen Henrik Rydström om den knepiga familjesituationen efter Ingelstens utlandsflytt och hur klubben ska ersätta duon som tillsammans gjorde 34 allsvenska mål. Man måste vara dum i huvudet om man tror att det löser sig av sig självt, säger han.

Rydström ser fram emot att spela med Darryl Smylie som är en "galen spelare". Jag har ju varit ensam idiot, nu får jag lite avlastning, säger han.Se Dagens spel av mig

Läs Dagens inlägg:
Årets flopp
Mobiltelefon till julklapp? Blä!
Stjärnsmällen...
Kasta en sko på Bush om du vill!
Kanontransvestiter
Mutad?
Galen idiot...
Ugh, det svider...
Panik?
Underskattad? Pyttsan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!