Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

torsdag 18 december 2008

Byxis...

Swedbank och SEB applåderar räddningsaktionen för den lettiska ekonomin. De både storbankerna går på torsdagen ut i separata hyllningskörer till det räddningspaket för Lettland som nu finslipas inom EU och IMF. Till saken hör att SEB och Swedbank är de svenska banker som har störts kreditexponering i Lettland samt Litauen och Estland... Bankerna har varit byxis en längre tid över situationen i Baltikum.

Björn Ferry gav sig själv en tidig julklapp i dag. Svensken blev tre i Hochfilzen över 20 kilometer. Det är Ferrys bästa placering den här säsongen. Han vann väl en världscuptävling precis innan jul förra året väl i Hochfilzen, sedan blev det ju pannkaka i Östersund ändå...

Efter innebandy-VM kommer Bandy-VM, de stora VM-händelserna kommer slag i slag... Undrar om Obama har tagit ledigt i januari för att följa bandy-VM i Västerås.

Banco Fonder, som förvärvades av Swedbank i september, kommer att monteras ned, skriver e24. De 130.000 kunderna flyttas till Robur och de flesta av Bancos fonder läggs ned.


Kronan har lämnat botten. Investerare vågar sig tillbaka till den svenska kronan nästa år. Men det hänger på Sveriges relativa tillväxtutsikter. 47 av de 55 valutorna i Forex ordinarie sortiment har blivit dyrare sedan början av december 2007. Men nästa år vänder det, tror kronkännarna. ”Jag skulle bli förvånad om inte kronan är lite starkare mot de flesta av de här valutorna om ett år”, säger Johan Javeus, valutastrateg på SEB.

Axier.se - Aktietips som fungerar i både upp- och nedgång på börsen. Sedan 2001 har vi varit aktiva i börsens alla faser och lyckats leverera kloka råd till våra kunder. Bli kund du med. Gratis nyhetsbrev, testa idag

Även Swedbank instämmer i att kronans bottenläge redan inträffat. Deras analysteam anser att kronan är undervärderad och måste stärkas till 9,30 kronor mot euron om ett år, en bra bit under toppen på drygt 11 kronor i mitten av december. SEB är lite mer dämpat och tror att euron ligger kvar kring 10 kronor om ett år. SEB och Swedbank räknar med en dollarkurs på 8,10 respektive 8,23 kronor om ett år.Den f.d. GAIS-spelaren Ola Svensson, som inte visste att Bodström var justitieminister ska nu söka lyckan i USA. Nästa anhalt på vägen från soffan i Lund är nämligen Los Angeles – där han hoppas väcka nya drömmar till liv.

– Vi ska dit i januari och träffa ett par personer i branschen för att ”prata business”. Bland annat ska jag träffa Bill Silva, manager till Jason Mraz. Han hookade upp med mig efter ”Sommarkrysset” i somras. Men än är inget klart, säger Ola. Tänk att Ola bara slutade 8:a i Idol...

Elva storklubbar kan få rejäla förstärkningar i januari, enligt Sportbladet. Frågan är inte om, utan vem Citys nya rika ägare kommer att värva. Det har ryktas om Kaká, Drogba, Klose, Terry och till och med Cristiano Ronaldo. Kanske det blir Buffon eller Podolski som signar för Manchesters framtida storklubb.

Ny tränare och laget i kris är faktorer som gör att Real Madrid definitivt kommer värva i januari! 30.00 gånger pengarna får du om Ronaldo signar för Madridlaget. En mer realistisk värvning är Ronaldos lagkamrat Tevez.

Jämför spelbolagen på nätet

Ett medlemsskap i en nykterhetsförening kan ge studenter i Lund en bostad. Lovar man att leva utan alkohol och droger kan man få ett rum i en nyrenoverad korridor. Följs inte reglerna blir man vräkt enligt villkoren i kontraktet. Det lär bli tjurrusning till en sådan förening för de som behöver en bostad...

Vi vet att det finns studenter som hellre vill fokusera på studierna och inte vill festa, säger Rolf Svensson, vd på AF Bostäder som hyr ut studentbostäder i Lund. Det går ju annars kombinera...


Handelsbanken sänker sin riktkurs för Axis aktie till 50 kronor från tidigare 70 kronor. Rekommendationen minska upprepas.

Handelsbanken har sänkt riktkursen för Electrolux till 61 kronor (68) efter bolagets vinstvarning i måndags. Rekommendationen minska upprepas.

Handelsbanken gör mindre justeringar på Tele2:s estimat och sänker målkursen från 100 till 90 kronor samtidigt som rekommendationen köp upprepas, enligt en analys daterad den 15 december.

Axier.SE - Nya analyser varje dag, följ utvecklingen av Ericsson, H&M, ABB, Lundin Oil mfl. Analyserna kommer innan handeln öppnar för dagen.
Se Dagens Spel som jag har tippat


Läs dagens artiklar:
JAS kraschar igen...
Duvmördare!
Hybris?
Brrr, 2009 blir att övervintra...
Dunka mig gul oc blå...
Svindyrt i Sverige
Byxis...
Fullkomlig vidrigt!
Fest varje kväll
Nu är jag i Hades...
Jultomten = Obama
Får inte vara skotträdd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!