Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

torsdag 18 december 2008

Svindyrt i Sverige

Oljebolaget Malka Oil höjer sin reservbedömning vad gäller "oil in place" till 332 miljoner fat olja på bolagets två största oljefält. Den tidigare reservbedömningen var 255 miljoner fat. Detta framgår av en uppdatering från DeGolyer and MacNaughton (D&M) och innebär en ökning med 30 procent jämfört med den tidigare reservstudien, enligt ett pressmeddelande.

Axier.SE - Nya analyser varje dag, följ utvecklingen av Ericsson, H&M, ABB, Lundin Oil mfl. Analyserna kommer innan handeln öppnar för dagen.

De globala stålpriserna forsätter att falla trots signifikanta produktionsneddragningar. Marknadsaktörer känner ännu inte att botten är nådd, skriver stålanalyshuset MEPS i en marknadskommentar på torsdagen.

Det är dyrt att vara svensk eller dansk men ännu dyrare att vara islänning eller norrman. Sverige har bland de högsta konsumentpriserna bland EU-länderna men Danmark toppar listan. Sverige hamnar efter Irland och Finland på fjärde plats med 17 procentenheter över snittet men på sjunde plats om man räknar in länder utanför EU som Island, Norge och Schweiz. EES-länderna Norge och Island toppar nämligen med 58 respektive 57 procentenheter över EU-genomsnittet.Bulgarien har lägst priser med hela 53 procentenheter under genomsnittet.


20 minuter innan planet skulle landa i Paris gjorde piloten en u-vändning och flög tillbaka till Cardiff i Storbritannien. Detta eftersom han inte var kvalificerad nog att landa i dimma, bekräftar en talesman för det brittiska lågprisbolaget Flybe som piloten arbetade för. Om man inte var flygrädd innan så blev nog passagerarna det nu...

Konjunkturen fortsätter ned i källaren. Men börsen står och väger och kan nu börja klättringen uppåt. Det säger finansmannen Mats Qviberg när han förutspår börsåret 2009.

"Huvudtesen är att börsen bottnade sent i oktober-mitten av november. Vi vet inte förrän om ett par månader om den tesen består, men det är i alla fall den som Öresund arbetar efter."

Nu agerar Svenska Travsportens Centralförbund, STC. Vi har stängt av Åke Svanstedt med omedelbar verkan, säger STC:s generalsekreterare Ulf Hörnberg i TV4.
Se Dagens Spel som jag har tippat


Läs dagens artiklar:
JAS kraschar igen...
Duvmördare!
Hybris?
Brrr, 2009 blir att övervintra...
Dunka mig gul oc blå...
Svindyrt i Sverige
Byxis...
Fullkomlig vidrigt!
Fest varje kväll
Nu är jag i Hades...
Jultomten = Obama
Får inte vara skotträdd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!