Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

söndag 21 december 2008

Värdelöst crap

Den snabba vägen till rikedom får vänta. Karriärplaneringen ställs på sin spets för studenterna på en av världens mest prestigefyllda MBA-skolor, Harvard Business School i USA.

"Än har inte många fasta jobb till hösten. Det är ovanligt for MBA-studenter på Harvard. Det normala är att företagen rycker i oss, och vi kan välja och vraka mellan olika jobb. En del känner sig säkert frusterade och snopna. De kom hit med målsättningen att börja inom finansbranschens mest välbetalda sektorer men måste nu ha en plan B och C", säger Sebastian Eriksson Giwa.

Och för att hantera den dystra verkligheten är det humor som gäller. Nyligen hade några förstaårsstudenter en tävling i t-shirt design. Den vinnande tröjan hade logon "jag trodde jag gick på HBS för att få ett finansjobb, men allt jag fick var denna värdelösa t-shirt"...För den holländska klubben är svenskar en gammal god vana. Det började med Jan Nordström på 1970-talet och har sedan fortsatt. Det finns en uppenbar fördel med svenskar.

Svenskar presterar först och pratar sedan... Därför reser Groningens sportchef Henk Veldmate norrut när laget ska förstärkas. Fredrik Stenman, Marcus Berg, Andreas Granqvist och Petter Andersson målar den holländska klubben i blått och gult – och har fått nära vänner på köpet.

En stor del av gemenskapen är blågul. Tre fjärdedelar av den svenska fotbollskontingenten ska fira jul tillsammans. Som vanligt är det Fredrik och flickvännen Elena som delar på värdskapet. Marcus och Petter ansluter till gran och gröt.

– Det har jag varit bortskämd med. Att få käka där. Det är riktigt bra kvalitet på maten, hög klass. Och jag kan inte tacka nej till hemlagat, säger Petter. För Fredrik och Elena är det en säkerhetsåtgärd: Petter säger att han är bra på att laga mat men det har jag inte sett än...

Även supportrarna är nöjda. Taxichauffören Harry Kurvers tycker att den blågula kvartetten är ryggraden i favoritlaget som trots tre förluster på sistone har gjort en bra säsong. Ändå gnager oron när det nya året närmar sig: Det man fruktar nu är transferfönstret. Så fort vi gör något bra så försvinner spelarna i januari, säger Kurvers.

Cagliari är ett bra spel men mina spel är bättre... Se Mina spel för dagen på Gon Orre...

Statsministern njuter av att göra julfint hemma. Han ser det som ett gympass. Jaha, så är det med Djurgårdare...

Julnötterna har spelat ut sin roll. Istället har en lång rad exotiska produkter blivit var mans trendiga tilltugg – året runt. Medan cashewskalarna i Indien tjänar tio kronor om dagen omsätter den svenska nötbranschen hundratals miljoner. Det finns inga rättvisemärkta cashewnötter i Sverige. Föreningen bakom certifieringen välkomnar dialog med importörerna, men än så länge har ingen hört av sig.Se Dagens Spel av mig

Läs dagens inlägg:
Du suger fett!
Its not over until the fat lady sings
Dödsstraff på övertidsslarv!
Sexig tjuv och polis kanske...
In Obama we trust...
Värdelöst crap...
Gon Orre...
Grisigt!
Knockout!
Skäms!
Utklassning...men fel vinnare


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!