Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

fredag 26 december 2008

Raset...

Nu blir det samma visa igen. Kanada vinner JVM-guld med Sverige som silvermedaljörer – enligt spelbolagets odds. Jämför spelbolagen på nätet Sverige var nära att bryta den kanadensiska dominansen i junior-VM förra året. De föll först i förlängningen i finalen i Tjeckien mot Kanada. Nu ska Sverige ta revansch – enligt spelarna.

USA:s blivande president Barack Obama har redan petat ner sin föregångare från tronen som USA:s mest beundrade man enligt en opinionsundersökning som publicerades i tidningen USA Today på fredagen. Det är första gången sedan Dwight Eisenhower valdes till president 1952 som den tillträdande presidenten är mer populär än den sittande.

Tja,Leksand, Edsbyn och Kanada det ser ju misstänkt lik min rad... Klicka här och se hur dagens spel ser ut.

West Hams anfallare Dean Ashton ser ut att missa resten av säsongen. Vristskadan läker sakta och tränaren Gianfranco Zola ser en comeback tidigast i mars. Dean Ashton har inte spelat en match sedan september månad på grund av en efterhängsen vristskada. Det är samma vrist som han skadade 2006. 25-åringen har genomgått en operation och har nu börjat löpträna en del. Som en följd av Ashtons skada har West Ham varit tvungna att tacka nej till bud på anfallaren Craig Bellamy trots att klubben är i stort behov av pengar på grund av finanskrisen.

Ett lokalt styre i södra Kina har sparkat sex tjänstemän som fotograferades när de sov under ett möte. Bilderna spreds sedan på internet. Tjänstemännen har dock fått uppbackning på nätet där surfare menat att tjänstemännen inte kunde hjälpa att mötet var tråkigt. Officiella möten i Kina är ofta långa och fulla med långdragna tal, även om försök gjorts för att förbättra situationen, enligt DI.

Efter att New England Patriots Wes Welker ordnat en 28–0-ledning mot Arizona Cardinals, bestämde han sig för att fira ännu en touch down genom att slänga sig i snön och göra en ängel. Ett tilltag som är absolut förbjudet i amerikansk fotboll och i NFL. Regeln säger att en spelare inte får lägga sig ner och fira en poängskörd på grund av att det är ett osportsligt uppträdande. Nu har han fått sin dom – böter på närmare 80 000 kronor. Himmel vad upprörande...med en snöängel...I stället för fjäderbollar får Kinas främsta badmintonspelare ägna sig åt bomber och granater. När årets första internationella turneringar går av stapeln är stjärnorna inkallade till militärläger...

Aktiepriserna fortsätter uppåt på Tokyobörsen under julveckan. Nikkei-index stängde på 8 739,5, en ökning med 1,6 procent från dagen innan. Det bredare Topix-index gick upp med 1,26 procent till 846,6.

Axier.SE - Nya analyser varje dag, följ utvecklingen av Ericsson, H&M, ABB, Lundin Oil mfl. Analyserna kommer innan handeln öppnar för dagen.

Japans industriproduktion föll i rekordfart under november månad, visade färsk statistik på fredagen. Raset är en följd av igenbommade fabriker och stora personalminskningar i den globala finanskrisens spår. Produktionen minskade 8,1 procent från oktober till november, den största nedgången som noterats sedan statistiken började föras 1953. Marknaden hade väntat sig ett fall, men inte så här kraftigt. Industriproduktionen väntas fortsätta sjunka, det japanska industridepartementet spår en nedgång på ytterligare 8,1 procent i december och 2,1 procent i januari.

"Mamma mia"-febern fortsätter. Nu har succéfilmen sålts i så många exemplar i USA att den tagit över förstaplatsen på den amerikanska dvd-listan. Enligt Hollywood Reporter ersätter Abba-filmen förra veckans etta, Batman-filmen "The dark knight".

Kallblodsstjärnan Järvsöfaks kan nu även titulera sig skandinavisk rekordhållare i antalet segrar. På annandag jul tog 14-åringen seger nummer 184 på Bergsåker. Han passerade därmed norske Alm Svartens tidigare segerrekord.

Ljuspunkterna är lika med noll när börsåret 2008 ska summeras av DI. I Ryssland och Kina, där många svenskar äger fonder, är raset över 60 procent. Minst dåligt har det gått för den som satsade en slant på Caracasbörsen.

Stockholmsbörsen har gått ned över 40 procent i år. Men den svenska börsen är inte ensam om att ha haft ett uruselt år. Finanskris och en konjunktur på dekis skapar kräftgång på bred front. 2008 är ett år som nog de flesta handelsplatser i Europa helst vill glömma. På krisdrabbade Island, med banker i konkurs och skyhög inflation, har börsen rasat med över 70 procent sedan årsskiftet. I Grekland och Österrike ligger fallen på över 60 procent. Börsen i Köpenhamn har tappat hälften av sitt värde.

Tungviktare som Paris och Frankfurt har både rasat med över 40 procent sedan årsskiftet. Londons FTSE-index står på minus 30 procent. Och att Dow Jones och Nasdaq på Wall Street i New York inte har fallit mer än 35 procent respektive 42 procent i år kan jänkarna tacka en starkare dollar för. "När det går dåligt i världen köper pensionsbolag upp dollar och de amerikanska spararna väljer att spara på hemmaplan, vilket har hjälpt upp börsen", säger Claes Hemberg, sparekonom hos nätmäklaren Avanza, till TT.Se Dagens spel av mig klicka här!


Läs Dagens Inlägg:
Pengar, makt och Ryssland...
Devalverad målkung
Raset..
Vinn våra hjärtan!
Snuskigt våta drömmar...
Gå i fängelse utan att passera gå...
Hjärnspöken?
Jag hatar det, verkligen hatar det!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!