Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

lördag 27 december 2008

Sorglig legend

Efter en höst fylld med konståkningsträning lägger nu Lars Frölander skridskorna på hyllan och återupptar simträningen. Jag siktar på att simma lagkappen i VM, det känns inspirerande och jag känner att jag kan vara till stor hjälp där, säger Lars Frölander till DN.se

Hans Olsson blir ensam svensk i störtloppsbacken i världscupen i italienska Bormio imorgon, söndag. 39-årige Patrik Järbyn, som slog till med en tredjeplats i super-G i Val Gardena strax före jul, står över tävlingen.

Djurgårdaren Prince Ikpe Ekong klarade sig oskadd från en otäck trafikolycka på julafton. Nigerianens bil rammades i hög hastighet av ett annat fordon som kört mot rött ljus. Mittfältaren berättar att olyckssituationen utvecklades "ur ingenting", just som han var i färd med att svänga upp på en större huvudgata i Lagos huvudstad. Det är ett mirakel att vi klarade oss så bra. Tyvärr kan man inte säga detsamma om föraren i den andra bilen. Både hans armar och ben skadades tydligen ganska rejält, säger Ikpe Ekong. Jag såg döden i vitögat, men Gud räddade mig, säger han.



De allsvenska serieledarna Leksand förstärker truppen med Rögles finländske målvakt Jere Myllyniemi. Han var förstemålvakt i Rögle tills dess att Ängelholmsklubben värvade Jürgen Penker. Då fick Myllyniemi kliva åt sidan. I och med värvningen av Myllyniemi har Leksand nu tre målvakter.

Vi har för avsikt att försöka få till en utlåning av Manne Fredriksson under januari, men vi vill avsluta säsongen med tre målvakter och kommer därmed ta tillbaka honom i slutet på månaden, förklarar sportchefen Mikael Lundström, i ett pressmeddelande.

Fotbollslegendaren Paul Gascoigne, 41, är på väg att gå under. Förmodligen dör han ganska snart, säger hans son Regan, 12. Jag tror inte att det är någon mening med att hjälpa honom – vi kastar bara bort vår tid. Om jag fick önska något vore det att han lämnade oss, säger Regan enligt nyhetsbyrån AP.

Under fotbollskarriären spelade Paul Gascoigne för Newcastle, Tottenham, Lazio, Glasgow Rangers och Middlesbrough innan karriären började gå utför i slutet av 90-talet. ”Gazza” har spelat 57 landskamper för England, med VM 1990 och EM 1996 som höjdpunkter. På senare år har dock rubrikerna mest varit negativa och handlat om hur han misshandlat sin fru, skämt ut sig och åkt in och ut på behandlingshem.

Gazza var en av Englands mest talangfulla spelare, men pga skador och diverse personliga problem försvann en lysande karriär. Han är en legend hos Spurs, bland de bästa någonsin.

Det klassiska Glasgowderbyt, kallat "Old firm", slutade på lördagen med 1-0-seger för Henrik Larssons gamla klubb Celtic mot Glasgow Rangers. Scott McDonald blev matchvinnare när han en kvart in i andra halvlek sköt in matchens enda mål.

Lördagens stekheta derby på Ibrox var en sexpoängsmatch
. Och Celtic blev laget som gick segrande ur striden. Scott McDonald avgjorde när han satte 1–0 i den 58:e minuten – Celtics första skott på mål. Georgios Samaras vann en luftduell mot David Weir och nickade ner bollen till McDonald, som tog ner bollen på bröstet, snurrade bort Kirk Broadfoot och volleysköt in bollen i nättaket.

Västerås hemma är ingen större chansning, men AIK borta är inget säkert spel.


Manchester Uniteds försvarsstjärna Rio Ferdinand, 30, blir inte av med sina ryggproblem. Nu tvingas han vila i tio dagar. Vi måste gå till botten med det här, säger Sir Alex Ferguson. United vann på fredagen över Stoke med 1–0, men Rio Ferdinand hade svårt att glädjas. Han har på nytt fått smärtkänsla i ryggen och missar nu två matcher, mot Middlesbrough i ligan och Southampton i FA-cupen.

I kvällens program av Körslaget åker första kören ut. I farozonen ligger LaGaylia Frazier och Nanne Grönvall. Sämst ligger LaGaylia enligt oddsen. Jämför spelbolagen på nätet



Se Dagens Spel av mig

Läs Dagens Inlägg:

Civilisationernas Kamp = Körslaget?
Blir 2009 dystert eller?
Sorglig legend
Överklassens egen klass
Mäktigast i Sverige
Inte lika maffigt idag...
Mirakel sker än!
Räkning 13 BILJONER kr...
Bocken brinner!
Tigers klös sinar...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 



BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!