Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

tisdag 23 december 2008

Kasta en sko på Bush om du vill!

Orsaken till splittringen mellan Karin Torneklint och Torbjörn Eriksson är olika träningsfilosofi.

Det verkar inte vara lätt att samarbeta med henne, det var väl en splittring med henne och Agne Bergwall om jag inte missminner mig...

Helsingborgs IF förstärker sin offensiv. Trelleborgs Erik Sundin, 29, har skrivit på ett tvåårskontrakt. Jag tycker HIF spelar en rolig och attraktiv fotboll, jag tror jag passar bra in i modellen, säger Sundin till HIF:s hemsida.

Miljardbud på Ericssonkonkurrent. Nortel har fått bud på nära 1 miljard dollar för enheten Metro Ethernet, som är till försäljning sedan i september.Hur är läget för Ericsson, undrar Torbjörn Carlbom på VA? ”Det första kunderna frågar är hur vår finansiella ställning ser ut. Ingen vet ju riktigt vad som kommer att hända, vi går in i ett väldigt osäkert läge. Men vi har planer för olika situationer.” Det svarar snart sagt varenda Ericssondirektör nu för tiden när de får frågan hur finanskrisen och det allt sämre konjunkturläget påverkar bolaget.

Just finanserna måste betraktas som en styrka för Ericsson på väg in i en eventuell nedgång på marknaden. Bolaget gör en hyfsad vinst samtidigt som de främsta rivalerna, Huawei, Nokia Siemens, Alcatel Lucent, ZTE, Nortel och Motorola, gör endast marginella vinster eller förluster, stora i förekommande fall. Ericsson ökade dessutom sin försäljning överraskande mycket under tredje kvartalet, när övriga aktörer krympte, Huawei och ZTE undantagna. Ericsson har vidare en nettokassa på i storleksordningen 30 miljarder kronor.

I teorin ser det med andra ord rätt bra ut för den gigantiska globala telekomindustrin, trots alla dramatiska rubriker om recession, deflation och depression.

I praktiken ökar emellertid antalet oroväckande signaler i en rasande takt - och under tredje kvartalet hann inte krisen hamna i böckerna alls egentligen.

Det bokstavligt talat haglar av rykten, rapporter, uttalanden och faktiska neddragningar, i stort sett alla operatörer pratar i termer av minskade investeringar och kostnader. I en del fall för att de är hårt belånade. I andra fall för att redan märker av minskad efterfrågan. I övrigt för att förbereda sig för sämre tider.Om operatörer och systemleverantörer ännu märker ganska lite av krisen gäller det inte tillverkarna av mobiltelefoner. Tvärtom finns här klara tecken på minskad köplust. Nokia och åtskilliga analytiker pratar till exempel om en långsammare utbytesmarknad, och på senare tid verkar även efterfrågan i de så viktiga utvecklingsländerna vika. Nokia har sänkt sina prognoser två gånger under hösten, och tror att marknaden faktiskt krymper 5 procent nästa år.

Den stora osäkerheten har sakta tryckt ner telekombolagens aktiekurser sedan årsskiftet, oavsett segment.

Så, antingen är det köpläge, eller så är detta bara början på ett fortsatt ras.

Just för tillfället verkar det sistnämna vara ett troligare scenario. Eller som Ericssons forskningschef Håkan Eriksson sa när VA:s Torbjörn Carlbom träffade honom för några veckor sedan: ”Det är som att gå in i tjock dimma.”

Sven-Olof Johansson, huvudägare i Fastpartner Stockholm intervjuas i VA. Veteran som överlevt tre lågkonjunkturer och i dag har ett börsbolag som är värderat till cirka 1 miljard kronor.

”Jag har varit med om tre lågkonjunkturer som svidit på det personliga planet. Den första i början av 1980-talet, det var en bökig resa, sedan följde den korta börskraschen 1987, men framför allt blev fastighetskrisen minst sagt jobbig. Den började 1991 och för mig var den inte slut förrän 1999. Det var hårt arbete och jag tog knappt någon semester för att kunna komma tillbaka.

Men jag har lärt mig. Det här är första gången som det kommer en lågkonjunktur och där jag själv inte är högbelånad. Det känns bra, för den här krisen börjar anta 30-talsdimensioner. Jag började dra öronen åt mig sommaren 2006. Den enorma belåningen i USA där alla skulle låna till allt kunde bara sluta på ett sätt.

Egentligen finns inga snabba pengar. IT-boomen 1998-2000 kan bara ses som en kort parentes och den byggdes på drömmar. Ett företag kan inte byggas på några år. Det tar 10 år och då ska du ha tur. Att bygga ett stort och stabilt företag är ett livsverk, se bara på Microsoft och Oracle.”

S-O Johansson är en riktig gambler som har blivit konservativ. Han spelade ett högt spel i SAAB och vann, däremot gick det inte lika bra under förra fastighetskrisen, men som sagt var det går visst lära gamla hundar sitta...

Hon har torkat både tårar av glädje och sorg från sina kinder. Schlagerdrottningen Charlotte Perrelli, 34, har haft ett turbulent år. Jag hade en topp karriärmässigt och en sänkare privat, säger hon. Ur schlagercirkusen kom också framgångar: Eurovision och att det gick så pass bra i Sverige har gett mig möjligheter utomlands, och jag har blivit en skivartist igen. Vem kommer att vinna nästa års Melodifestival? Melodifestivalodds


Kenta Johansson hade lovat besked före julafton. I dag kom det. Han lämnar HV71 efter säsongen. Det var ett tufft beslut att tacka nej till HV71, säger han i ett pressmeddelande.

Det var väntat, jag sa ju det för någon dag sedan.

En it-entreprenör och en skotillverkare har profiterat på skokastningen mot president Bush.Skotillverkaren Baydan Shoes i Istanbul hävdar att det var deras sko som kastades av den irakiske tv-journalisten Montather Al-Zeidi mot George W. Bush under en presskonferens som hölls tillsammans med premiärministern Nuri al-Maliki.

Skon som kallades Model 271 har döpts om till ”Bye Bye Bush” och den säljer uppenbarligen som smör.Men de är inte ensamma om att profitera på skokastningen. It-entreprenören Alex Tew, från London, har skapat en sajt där man kan kasta simulerade skor på Bush. En Internetsida som blivit otroligt populär och på bara några dagar hade 45 miljoner skor kastats av 4,5 miljoner unika besökare.

Besök hemsidan här om du vill kasta en sko på Bush...
Se Dagens spel av mig

Läs Dagens inlägg:
Årets flopp
Mobiltelefon till julklapp? Blä!
Stjärnsmällen...
Kasta en sko på Bush om du vill!
Kanontransvestiter
Mutad?
Galen idiot...
Ugh, det svider...
Panik?
Underskattad? Pyttsan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!