Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

söndag 28 december 2008

Där orden tar slut tar nävarna vid!

Stokes Ricardo Fuller kan förmodligen börja leta ny klubb. I dag visades han ut – efter att ha slagit till lagkamraten Andy Griffin. Vi löser det här internt, inte via media, säger tränaren Tony Pulis. Stoke fick annars en kanonstart i bortamatchen mot West Ham när Abdoulaye Faye nätade redan efter fem minuter. Men efter Carlton Coles kvittering fem minuter in på andra halvlek rämnade allt. I synnerhet för anfallaren Ricardo Fuller, som brakade ihop med lagkaptenen Andy Griffin, som blivit bortsnurrad i situationen för målet.

Domaren Michael Jones tvekade inte utan skickade Fuller till omklädningsrummet för våldsamt uppträdande. Med Fuller utvisad – och laget i smärre chock efter den minst sagt ovanliga händelsen – föll Stoke ihop. I den 88:e minuten avgjorde Diego Tristan för West Ham med ett mål som luktade offside. Efter matchen var tränaren Tony Pulis diplomatisk angående Ricardo Fullers hjärnsläpp. Vi har en bra grupp av spelare som bryr sig. Och Ricardo Fuller brydde sig för mycket. Men vi löser det här internt, inte via media, säger Pulis enligt BBC.

Mattias Modig utvisad och knockad när Rögle vann. Först visades han ut efter ett frispel på domaren Sören Persson. Sedan byttes han ut efter att ha knockats av ett skott. Luleås landslagsmålvakt Mattias Modig hade en svart söndag när Rögle vann med 3–1. Första vinsten för Rögle på de senaste nio matcherna.

Malmö föll igen. En av förhandsfavoriterna till seriesegern har inför säsongen storsatsat med en multiarena och ett namnkunnig lag. Men laget sladdar i tabellen. Efter kvällens förlust mot allsvenska nykomlingen Troja/Ljungby (4–2) på bortais är laget tia i tabellen. Vi har prestationsångest, säger Malmöbacken Jesper Damgaard.

Djurgårdens kräftgång fortsätter. I dag åkte man på en ny stjärnsmäll – förlust med 4–1 borta mot Färjestad. Färjestads Lee Goren var i huvudrollen. Han inledde målskyttet med att snärta in pucken bakom Gustaf Wesslau med ett snärtigt handledsskott. Sedan var han med i förarbetet till Anders Bastiansens 3–0-mål. Och i slutsekunden fick han åka till omklädningsrummet i förtid efter ett rallarslagsmål med Mikael Ahlén där båda fick matchstraff. När Djurgården gästar Karlstad brukar det bjudas på tuffa och täta matcher...

Från frysboxen i Djurgården – till Färjestads förstakedja. Klubbytet har fått fart på Dick Axelssons hockeykarriär igen. Och på söndagen fick han vara med om att sänka sin gamla klubb med segersiffrorna 4–1.

Linköping toppar återigen elitserien efter 1–1 borta mot Timrå. Jag är mycket nöjd med hela lagets insats. En så här bra hockey vill jag att vi spelar varje kväll, sade LHC-tränaren Slavomir Lener. Topplaget Linköping tog kommandot i matchen direkt i första perioden, men trots ett stort spelövertag skapade gästerna inte så många riktigt farliga målchanser framför landslagsmålvakten Johan Backlund i Timråmålet.

När Linköping inte lyckats utnyttja sitt stora spelövertag i de två första perioderna vaknade Timrå till liv i tredje perioden och plötsligt fick LHC-målvakten Daniel Henriksson det riktigt hett om öronen. Johan Andersson var ytterst näras att fixa trepoängaren till Timrå när två minuter var kvar av matchen- men skottet prickade stolpen. Niklas Persson drog på sig en 2 x 2 minuters utvisning för hög klubba i slutminuten och det gav Timrå ett gyllene tillfälle att avgöra matchen, men Linköping lyckades freda sin kasse och Timrå blev utan bonuspoäng.

Slarvigt, målrikt och mängder med utvisningar. Det präglade mötet mellan Brynäs och HV71 i Läkerol Arena. HV 71 tog säsongens första seger mot Brynäs när man vann med 6–4 i Gävle. Matchen var oviss in i det sista. HV ledde med 5–3, men Brynäs reducerade mad två minuter kvar. Gästerna fick dock alla poängen när Martin Thörnberg gjorde 6–4 med 1,20 kvar att spela.

Första perioden var mycket sevärd, med bra fart och många tacklingar. Södertälje tog ledningen rättvist, men direkt i andra perioden kvitterade Skellefteå. Andra perioden höll inte lika hög klass som den första, men det hände ändå en hel del. Matchen stod och vägde och båda lagen hade flera hyfsade chanser. Men Södertälje tog över i tredje, och efter flera minuters hårt tryck kunde Dragan Umicevic dundra dit segermålet. Skellefteå tryckte på hårt i slutet, men SSK tog med näbbar och klor en rättvis seger.Dragan Umicevic är Södertäljes formstarkaste spelare just nu. På söndagen avgjorde han igen, 2–1 mot Skellefteå. Skönaste segern för säsongen, säger han.

Renbergeffekten verkar verkligen dröja...

Modo är nu krislaget nummer ett i elitserien. Det blev en ny förlust på söndagen, 1–3 hemma mot Frölunda, och bara Djurgårdens förlust räddade Örnsköldsvikslaget från en plats under kvalstrecket. Vi måste vinna en match snart, sade tränaren Harri Rindell. Frölunda fick psykologiskt 2-1 sent i andra perioden och kunde spela på det i slutronden - gjorde det också mycket skickligt. Modo hade mycket puck men svårt att komma in runt Frölundas kasse och skapa chanser. Frölundas målvakt Johan Holmqvist också säkerheten själv. Modo, som rasade ihop fullständigt efter novemberuppehållet, har gjort en spelmässig uppryckning efter julvilan, men ändå åkt på två förluster och är nu bara en poäng från kvalstrecket.