Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

onsdag 17 december 2008

Jag vulgoshoppar gärna...

Sverige befinner sig i kristider och uppmaningen att inte shoppa känns lite fel. Naturligtvis ska vi inte shoppa för shoppandet skull, men det syns tydligt på affärena att människor är mer restriktiva i år än förut. Jag vulgoshoppar gärna om det gäller en gång per år, sedan får man väl suga på ramarna....eller som Magnus Uggla så poetiskt uttryckt sig: Kung för en dag!

Kokain har visst letat sig till snöbackarna, italienaren Mirko Deflorian har fastnat i en dopingkontroll för kokain, men själv hävdar han att han är vit som snö, och det kanske stämmer. Någon får bara säga till honom att det var fel puder som han snorta genom näsan, det var inte lössnö...

Som jag skrev igår, FED har skramlat med sitt räntevapen alldeles för mycket... Taktiken ser i det närmaste panikartad ut och det skulle behövas en rejäl "time out" från lagledarbänken. Kan inte FED lära sig läxan?


Affärsvärlden har hittat 15 spännande aktier inför placeringsåret 2009 och efter ett rekorddystert 2008 positionerar sig tidningen för en återhämtning nästa år.

Axier.SE - Nya analyser varje dag, följ utvecklingen av Ericsson, H&M, ABB, Lundin Oil mfl. Analyserna kommer innan handeln öppnar för dagen.


Investor, Fortum, Alfa Laval, Skanska och Betsson är däremot favoriter i lågriskportföljen. In i mellanriskportföljen har Intrum Justitia, Kinnevik, Munters, Sandvik och Oriflame kvalat.

Neonet, Björn Borg, Bioinvent, Pricer och Acando är Affärsvärldens favoriter bland högriskaktier.

Två förlorare på börsen är familjerna Ax:son Johnson och Stenbeck. Cristina Stenbeck har fått se sin pappas arv krympa ordentligt under 2008. Hela fem miljarder av aktiernas börsvärde är borta. Därmed är portföljens halva börsvärde borta precis som för Antonia Ax:son Johnson.

Prenumerera på Axiers nyhetsbrev med spännande analyser varje vecka.

En annan sfär som nog helst vill glömma börsåret 2008 är olje- och gruvfamiljen Lundin. Raset på Moskvabörsen växte till ett stort problem för familjen som bland annat tvingas avveckla belånade Vostok Gas.

Se Dagens Spel

Läs dagens artiklar:
Mamma Mu...
Silbersky = Skyldig
Kossornas krig eller jultomten finns!
Nattsvart 2009
Respirator gör oss livsdugliga...
Sparken - på tiden!
Lysande Sickan!
Usla! De borde skämmas!
Jag vulgoshoppar gärna...
I dödsskuggans dal...
Skvaller...
14 förluster i rad...
Tack för det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!