Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

lördag 27 december 2008

Civilisationernas Kamp = Körslaget?

Från Drillofotboll till Sambafotboll. Det kan bli förvandlingen i det norska landslaget då brassen Carlos Alberto Torres är aktuell att ta över som ny förbundskapten i Norge. Jag har varit i kontakt med norska fotbollsförbundet och nu väntar jag på att de hör av sig igen. Vi ska komma överens innan den 10 januari, säger 64-årige Carlos Alberto till den brasilianska tidningen Globo.

Carlos Alberto var lagkapten i det brasilianska landslag som tog hem VM 1970. I finalen mot Italien dundrade han in 4-1 på Pelés passning – efter ett anfall som av många anses vara historiens vackraste. Nu säger sig 64-åringen – som i juni 2005 fick sparken som förbundskapten för Azerbajdzjan – vara intresserad av att ta över Norges landslag efter att Åge Hareide tackat för sig.

Nu är han död, mannen som lanserade idén om civilisationernas kamp, Samuel Huntington. Statsvetaren och professorn har avlidit, meddelade Harvard University vid USA:s östkust på lördagen. Samuel Huntington blev 81 år gammal. Mest känd blev Huntington för sin bok "Civilisationernas kamp: mot en ny världsordning" som 1996 lanserade hypotesen att världen efter kalla krigets slut är på väg mot en era där olika civilisationer hamnar i konflikt med varandra.

I stället för ideologier eller klassintressen kommer människor slåss för sina civilisationer, sin kultur och religion. Ekonomiska knappheten påverkar också civilisationerna. Ingen som har finansiella eller statsvetenskapliga intressen kan ha undgått Huntington, älskad eller hatad välj själv...


Rycket, rekordet och avskedet. Charlotte Kalla, Susanna Kallur och Annika Sörenstam satte djupa avtryck på olika sätt 2008. Men årets idrottssvensk heter Zlatan Ibrahimovic, enligt SvD. När han efter två månaders skadeuppehåll hoppade in och avgjorde Serie A med två mål för Inter i sista ligaomgången var det ytterligare ett bevis på Zlatans vinnarinstinkt, skriver de.En 16-åring i Trondheim fick 4000 kronor i böter för att ha sparkat ned en motståndare under en fotbollsmatch. Nu vägrar han att betala. Och ärendet ska upp i rättssalen. östas som den 16-årige pojken, enligt tre vittnen, sparkade ned en försvarare i motståndarlaget bakifrån. Bollen var inte i närheten och spelet pågick på andra sidan planen.

Efter matchen polisanmäldes 16-åringen för oprovocerat våld. Jag har aldrig hört om något liknande tidigare. Jag tror att det är första gången en spelare bötfälls för våld på en fotbollsplan, säger åklagaren Aage Sliper Midling enligt VG.


Ett skott i krysset och en spansk rensning. Så långt såg det bra ut. Sedan gjorde sig knäskålssenan påmind, ryssarna höjde tempot och Sverige tvingades lämna Alperna som ifrågasatta fotbollsveteraner. Här är EM i sammandrag enligt SvD: Den taktiska triumfen mot Grekland, 2-0, skulle förmodligen ha betraktats som EM:s tråkigaste match om inte Zlatan förgyllt den med sin projektil i‑bortre krysset. Respekten för grekerna var överdriven.

Mot Spanien höll Sverige jämna steg så länge Ibrahimovic var kvar på banan. När anfallsstjärnan gick ut föll Blågult ned i banan och David Villas sena segermål var välförtjänt. Raset mot Ryssland blev en förödmjukande och smärtsam lektion i fartfylld fotboll. Facit: Sverige hade lägst bollinnehav av samtliga EM-nationer, 42,67 procent, och var tillsammans med Rumänien det lag som avslutade mest sällan, totalt 33 gånger.

På det individuella planet gjorde Olof Mellberg en gedigen insats och Zlatan visade en del av det han kan trots knäsmärtorna. Andreas Isaksson var stabil och tidigt skadade Christian Wilhelmsson hade behövts längre in i turneringen.

Själv minns jag Sverige som gammalt, trött och tråkigt och total avklädning mot Ryssland. Hösten har inte förändrat den bilden... Det var bara ett förebådande om hur OS skulle sluta...Från första minuten till den sista. Däremellan såg vi den ena svenska stjärnan efter den andra misslyckas. Det blev en smärtsamt lång rad av stolpskott när den svenska truppen brakade ihop med konkurrenternas formtoppningar och jättesatsningar. Den enda som riktigt utmärkte sig var cykellaget, Ara Abrahamian och Jörgen Persson. Vi kan bara hoppas att 2009 blir bättre och det kan inte vara svårt efter ett mörkt idrottsår...

Carolina Klüft den klokaste och modigaste svenska idrottspersonligheten år 2008, även om det var den protesterande Ara Abrahamian som blev den populäraste.

Tabelltvåan AIK fick problem borta mot tolvan Borås i lördagens möte i hockeyallsvenskan. Efter en utvisningstät tillställning stod det 2—2 efter full tid och matchen gick till förlängning. Hemmalaget vann skotten klart i slutperioden och kunde liksom AIK ha avgjort matchen då bägge lagen skapade chanser.

Efter tre missade hemmastraffar kunde AIK och Johan Ryno — som var den enda som satte sin straff — ta hem extrapoängen. Därmed förstärkte laget sin andraplats i serien och jagar ledande Leksand som ligger tre poäng före.Ett byte i comebacken – sedan skadades Mats Zuccarello Aasen, 21, på nytt. Nu behandlas han med laser. På lördagens träning handlade det om vila och behandling med laser för norrmannen. Jag hoppas kunna vara med så snart som möjligt, men det är omöjligt att säga något för tillfället.

Andreas Isaksson höll nollan i lördagskvällens toppmöte mellan PSV Eindhoven och Twente i den holländska ligafotbollen. Målchanser, från båda håll, saknades inte men matchen på Philips Stadion slutade 0-0. Hemmalaget hade två träffar i trävirket plus en nick från nära håll som räddades på mållinjen. Och Twente var inte heller ofarligt. Andreas Isaksson kunde tacka sin lyckliga stjärna för att Marko Arnautovics skott med högern träffade stolpen.


I går var det uppvärmning. I kväll tvingades Timo Räisänens Göteborgskör lämna ”Körslaget”. Det var väl ingen skräll, däremot var det en skräll att Team Erik var till de två sista...Se Dagens Spel av mig

Läs Dagens Inlägg:

Civilisationernas Kamp = Körslaget?
Blir 2009 dystert eller?
Sorglig legend
Överklassens egen klass
Mäktigast i Sverige
Inte lika maffigt idag...
Mirakel sker än!
Räkning 13 BILJONER kr...
Bocken brinner!
Tigers klös sinar...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!