Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

fredag 19 december 2008

Dr Doom...

Affärsvärlden kommer med en del bra tips inför julafton som närmar sig med stormsteg, och mitt i julstressen är det även dags att tänka på att årsskiftet närmar sig. Efter julafton är det nämligen bara två vardagar kvar på 2008.

Med andra ord är det dags att sälja förlustaktier för att kvitta mot vinster som tagits tidigare under året.

Alla som har kapitalförsäkringar, det går att undvika den årliga avkastningsskatten genom att ta ut pengarna från kapitalförsäkringen innan årsskiftet.Dessutom bör man fundera på att sätta in upp till 12 000 i privat pensionssparande (pengarna binds till 65 års ålder) och göra ett allmänt avdrag för summan. För en person med en marginalskatt på 57 procent innebär detta cirka 6 800 i avdrag på skatten medan 32 procents marginalskatt medför ett avdrag på cirka 3 800. Sätter man in mer än 12 000 förs den insatta summan med till 2009 (carry forward).

Avdragstips via e-post! Dina avdrag

Till sist, en julklapp för småföretagare. Enligt Skatteverkets rekommendationer är det okej att köpa en julklapp till sina anställda för upp till 400 kronor (inklusive moms). Med andra ord, köp en julklapp till dig själv som ditt företag står för (upp till 400 kronor) och slipp arbetsgivaravgifter och undgå inkomstskatt.

Det är ”mission impossible”, likvärdigt med att försöka hoppa över en ribba med båda fötterna fastbundna, säger sportchefen Bernard Lacombe över Lyons chanser mot Barcelona. Om han menar det ska han få sparken men det lär vara snicksnack som vanligt...

Lettland och IMF har på fredagen signerat en avsiktsförklaring om ett stödpaket. IMF-representanten Christoph Rosenberg sade de nu nått en "bred överenskommelse" och beskrev Lettlands finanspolitiska plan som "ambitiös". Han sade också att storleken på stödpaketet ännu inte bestämts.

Att tillåta bilföretagen att gå omkull skulle inte vara ansvarsfullt. En kollaps skulle vara oacceptabel och försvaga ekonomin. Det sade USA:s president George W Bush vid en pressträff på fredagen. "De får tre månader".

Oddsras efter CL-lottningen. Vinnarna är de spanska lagen som fick sina vinnarodds kraftigt sänkta. Jämför spelbolagen på nätet

Skatteverket har idag beslutat att upptaxera profilklädföretaget New Wave med cirka 0,4 miljoner kronor avseende inkomståret 2005, med cirka 56 miljoner kronor avseende inkomståret 2006 och med cirka 64 miljoner kronor avseende inkomståret 2007. Torbjörn Jansson vill nog glömma 2008...

Insikten om det allvarliga läget för världsekonomin hos prognosmakarna har sjunkit in successivt. För ett och ett halvt år sedan fanns fortfarande superkonjunkturen på kartan. Nu är den utraderad. För ett år sedan fanns mjuklandningen på kartan. Nu är den spårlöst försvunnen.

Vad som återstår i dag är många prognoser som talar om en vändning upp under andra halvåret 2009. Det första halvåret 2009 är förlorat, men sen vänder det alltså. Det innebär en något längre recession i USA än de två värsta under efterkrigstiden, 1973-1975 och 1981-1982. Med ett usel track record är det dock vanskligt att fästa särskilt stor vikt vid konsensussynen.

Axier.se - Aktietips som fungerar i både upp- och nedgång på börsen. Sedan 2001 har vi varit aktiva i börsens alla faser och lyckats leverera kloka råd till våra kunder. Bli kund du med. Gratis nyhetsbrev, testa idag

Det finns dock prognosmakare som träffat rätt. Med läskig precision har ekonomiprofessor Nouriel Roubini, eller Dr. Doom som han också kallas numera, förutspått finanskrisen och lågkonjunkturen. I våras spådde han en recession med ett möjligt slut först kring halvårsskiftet 2009. Hans senaste prognos är än mer pessimistisk. Nu väntas den amerikanska recessionen vara till åtminstone december 2009.

Som jag sagt förut det gäller att ta det försiktigt under 2009 och sova länge i sitt björnide...

Kul att Anja vann även om det skedde i den föga upphetsande grenen superkomben...

S&P sänker kreditbetyget och ändrar kreditutsikterna för tolv finansiella institut och banker i Europa och USA - dock ingen svensk, framgår det av ett pressmeddelande från kreditvärderingsinstitutet.

Statsstöd har blivit högsta mode. Bilar, banker och glas allt ska räddas med offentliga medel.

Varför har det blivit så? Staten var ju någonting som kapitalisten alltid har haft en avsky för. I Sverige har det dock funnits en nära koppling mellan företagarna och makthavarna. Mest känt är relationen mellan Wallenberg och den Socialdemokratiska regeringen under folkhemsbygget. Men det har ändå inträffat en radikal kursändring när det gäller statligt ingripande. För bara några år sedan skulle alla ha ropat om kommunismens intrång eller boljsevikernas triumf om staten skulle ha gjort lika mycket som de har gjort nu.

Varför är det tyst nu? Kan inte företagarna ta sitt eget ansvar? Det gäller inte bara vara ansvarstagande och kraftfull när vinsterna visar rekordvinster och livet är en räkmacka.

Var har alla strålande företagsledare tagit vägen som visste hur "världen" skulle skötas? Kapitalism ska dt inte bara vara när solen skiner utan även när natten gör sit intrång. Idag agerar de som små barn som är hur kaxiga som helst men ropar på pappa när någon hotar med stryk...

Peter Larsson missar Düsseldorf. Men en sjunde seger får vänta. "Kungen av Düsseldorf" har ett skadat revben och tvingas stå över sprinten.

Saab har tecknade ett långsiktigt avtal med FMV gällande ett helhetsåtagande för flygsystemet SK 60. Kontraktet är värderat till cirka 900 miljoner kronor.Se Dagens spel

Läs dagens inlägg:
Im 2 sexy...
Dr Doom...
Mr Betman störst!
Pang smack!
Superbluff!
Hjälp! Jag behöver ur formsvackan!
Pain in the ass...
Skrällen!
JAS kraschar igen...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!