Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

fredag 26 december 2008

Devalverad målkung

Carlos Tevez räddade julfriden för Manchester United - genom att avgöra bortamötet med Stoke i Premier league-fotbollen. I den 83:e minuten vräkte sig argentinaren fram efter Dimitar Berbatovs förarbete och tryckte in 1-0 för United. Målet var Tevez andra för säsongen och gav United fortsatt tätkänning i tabellen, i jakten på Chelsea och Liverpool. United pressade på hårt mot Stoke under matchens sista 20 minuter, sedan hemmalagets Andy Wilkinson sett rött och visats ut efter två gula kort. Målet kom med en lättnadens suck för Manchester, som för sex veckor sedan utklassade samma Stoke med 5-0 på hemmaplan.

Annandagsbandy – då slog Sirius till med en lite skräll. Uppsalalaget skrällvann med 6–5 borta mot Hammarby. Sirius har visat fin form under en längre tid och nu blev det Hammarby som gick på pumpen. Kan Sirius konservera formen som de har nu kan laget bli mycket giftigt och utmana de stora när slutspelet börjar.

Dock kom hela 6.126 personer till Zinkensdamm på annandagen för att se Bajen sätta stopp för säsongens överraskningslag Sirius, men de fick vända hem besvikna. Trots att hemmalaget hade övertag i spelet tog Sirius båda poängen. Alla är frustrerade och besvikna över att vi inte kan vinna en sådan här match, säger mittfältaren Stefan Erixon till DN.se.

Vi får inte riktigt ihop det med de nya spelarna, men vi krigade i alla fall i 92 minuter, det är jag stolt över, säger Hammarbys tränare Stefan Persson. I andra halvlek jagade Hammarby febrilt för att få med sig båda poängen, eller åtminstone en. Är ganska förvånad att vi vinner, för Bajen tryckte på ordentligt. Idag klarade vi inte av att spela det spel vi kan och ska spela, Hammarby var helt enkelt för bra, säger Sirius tränare Magnus Berglund som tidigare coachat Västerås.

Att Berglund var mer än nöjd med de båda poängen märktes med all tydlighet, oavgjort eller Hammarbyseger tyckte han inte hade varit orättvist.Rysslands centralbank tillät på fredagen den åttonde "minidevalveringen" av rubeln under december månad. Det skedde dagen efter det att oljan sjunkit i pris till bara 30 dollar per fat. Råoljepriset är det lägsta sedan 2004 på Rysslands största exportvara, väsentlig för regeringens ekonomiska satsningar. Raset i oljepriset kopplat till den globala ekonomiska uppbromsningen har på ett halvår vänt på rubelns värdestegring och drivit valutan nedåt.

För att hindra ett plötsligt ras har centralbanken lagt ut över 100 miljarder USA-dollar på att upprätthålla kursen de senaste fyra och en halv månaderna. Det gäller att stoppa ett ekonomiskt kaos likt det på 90-talet, då ryssarna plötsligt fick se alla sina besparingar smälta ihop till nästan ingenting. Ryssland befarar att landet kan drabbas av recession efter många års kraftig och stadig tillväxt tack vare det höga oljepriset. Ryssland har dock fortfarande världens tredje största valutareserv, värd 451 miljarder dollar, till följd av oljeexporten.

Det tog bara 57 sekunder innan tabelltrean Växjö gjorde 1-0 på nästjumbon Huddinge i fredagens möte i hockeyallsvenskan. Och David Lundbohms mål blev startskottet för en målkavalkad i Växjö. 8-0 slutade till sist mötet på annandagen. Jag som trodde på en Växjöseger men 8-0...oj oj oj.

Bollnäs var på väg mot en jätteskräll i derbyt mot Edsbyn. Då visades försvarskuggen Andreas Westh ut. Utan honom tappade Bollnäs till 4–4. Efter matchen var Westh vansinnig på domaren. Jag tror att det var annandagens solklaraste brytning och så åker jag på tio minuter. Jag tycker att det är skandal, sa Westh till SVT24. Med Westh utvisad kunde Per Törnberg reducera och Joakim Hedqvist kvittera inom loppet av tre minuter. För Hedqvist var det lite personlig revansch eftersom han bommade en straff vid ställningen 1-1.

Robbie Fowler, 33, fick tre månader i Blackburn Rovers. Nu är det tack och hej för den forne målsprutan. Robbie Fowler, som hade sin storhetstid i Liverpool i mitten på 90-talet, hämtades till Blackburn från Cardiff av förre lagkamraten Paul Ince. Men när Ince sparkades och ersattes av Sam Allardyce innebar det adjö för Fowler, vars korttidskontrakt löper ut vid årsskiftet. Vi har beslutat att släppa Robbie Fowler. Hans kontrakt kunde ha omförhandlats, men jag valde att inte förnya det, säger Allardyce till BBC.

Wall Street präglades av svag handel på fredagen. General Motors aktie steg kraftigt sedan Fed beslutat ge dotterbolaget GMAC bankstatus. Dow Jones industriindex steg med 0,6 procent till 8.515,6 medan Nasdaqs kompositindex gick upp 0,4 procent till 1.530,2.

Efter Feds beslut får nu GMAC troligen tillgång till regeringens finanskrispaket, vilket lockade många köpare. GM:s aktie steg med 12,6 procent. I kölvattnet av beslutet om GMAC lyfte även Fords aktie med 8,5 procent. I övrigt var rörelserna på börserna svaga. En handlare beskrev för Wall Street Journal tiden mellan jul och nyår som "bortkastad tid". Råoljepriset steg till 37:71 dollar per fat vilket drog med sig energiaktierna uppåt. Exxons aktie steg 1,9 procent och Chevron gick upp 1,0 procent.

FC Helsingborg spelade visserligen med Henrik Larsson från start, men mot mästarlaget Warberg blev det ingen repris för fotbollsspelaren som avgjorde borta mot Västerås senast. Warberg vann annandagsmötet i innebandyns superliga med 6-4 i en match där Magnus Svensson stod för tre av Warbergsmålen. FC Helsingborg hängde till en början med bra i matchen, men efter halva slutperioden spelad, vid ställningen 4-4, var det bara gästande Warberg som gällde. I och med bortasegern toppar nu Warberg återigen tabellen, tre poäng före Täby som dock har en match mindre spelad.Se Dagens spel av mig klicka här!


Läs Dagens Inlägg:
Pengar, makt och Ryssland...
Devalverad målkung
Raset..
Vinn våra hjärtan!
Snuskigt våta drömmar...
Gå i fängelse utan att passera gå...
Hjärnspöken?
Jag hatar det, verkligen hatar det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!