Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

söndag 28 december 2008

Jag vill bli bankrånare...

Petter Andersson lyssnar på kloka råd. Därför har det mesta fallit på plats i den förre Hammarbyspelarens nya tillvaro. Ångesten är historia och det han lämnat finns ju kvar. Proffslivet är inte alltid glamoröst men Petter börjar trots vädret finna sig tillrätta i Groningen.

På planen fungerade det bra från början. I de två första matcherna började han på bänken men därefter har han varit ordinarie. Markus Berg är lagets främste målskytt med 13 fullträffar – varav fyra i senaste omgången – men sedan följer Petter Andersson med sina fem mål. När jag skulle åka sade de flesta att jag fick räkna med att sitta på bänken i ett halvår. Men jag har varit bortskämd med att få spela i de klubbar jag har varit och ville slå mig in från dagen jag kom. Och det har ju gått bra.

Den holländska ligan och dess man-man-bevakning tvingar Petter att bli en bättre spelare: Man ställs hela tiden en mot en. Det är någonting man aldrig kan bli för bra på – att slå sin gubbe. Att få in i huvudet att alltid utmana, det är rätt nyttigt.

Petter Andersson har verkligen talang, men han väger lite lätt i närkamperna, men kan han fortsätta utvecklas så kan han bli en ordinarie svensk mittfältsspelare i landslaget.

Tabelltvåan fick det tufft redan från början då Clinton Dempsey gav Fulham ledningen i den tionde minuten. Men med två mål i den andra halvleken kunde Frank Lampard vända på matchen och länge såg det ut som om Chelsea skulle vinna. Dempsey ville dock annorlunda - då han i den 89:e minuten nickade in Fulhams kvitteringsmål som innebar att Chelsea nu har tre poäng upp till serieledande Liverpool.Efter fjärdeplatsen i storslalom i Semmering är Anja Pärson i allra högsta grad med i striden om den totala världscupen. Det ställer henne inför ett dilemma: Vad är viktigast? ”Totalen” eller att försvara sina VM-guld? Det är bara två dagar mellan sista världscuptävlingen och första VM-starten. Nu har Anja fått ordning på sitt världscuptävlande. Inte minst i teknikgrenarna. Fjärdeplatsen i Semmering var hennes bästa i storslalom sedan i februari 2007. Anja är för första gången på flera säsonger med i toppstriden om den prestigefyllda totala världscupen. En bra insats i måndagens slalom och hon kan fira nyår som världscupledarinna. Och vill hon slåss om världscuptiteln då det är dags för världscupfinaler i Åre i mars kan hon inte stå över några tävlingar för att ladda inför VM i Val d´Isère.

Dilemma är ordet för Anja. Men ett angenämt sådant. Nu hoppas vi bara att det lossnar för Therese Borssén också som är tillbaka i Semerings slalombacke där hon vann sin hittills enda världscupseger för två år sedan.

Jesusbarnet i krubban vid Stora Hotellet, en skulptur i naturlig storlek, stals första gången för en vecka sedan men lämnades anonymt tillbaka dagen före julafton.
Den numera riksbekanta dockan har stulits ur sin krubba i Jönköping två gånger - och sedan återlämnats. Jesus visas bara under bevakning i fortsättningen.

I fredags kväll var det dags igen. Ett vittne såg hur två pojkar tog dockan och slängde den i kanalen. Men på söndagseftermiddagen ringde en anonym tipsare till Curt Ankarberg i julkrubbekommittén och sade att han sett Jesus ligga och guppa i vattnet. Dockan är nu hemma hos Curt Ankarberg, blöt men i gott skick. Skönt att Jesus är tillbaks, nu tar vi inga mer risker säger han till SVT:s Jönköpingsnytt.

Jesusdockan får nu bara vara i julkrubban när ansvariga är med och det var sannolikt sista säsongen med en krubba öppen för allmänheten. Till nästa år kommer Jesus och de andra att glasas in. Konstverket, som 17 församlingar i länet står bakom, har kostat cirka 300 000 kronor att göra.


Fernando Alonso har en hemlig överenskommelse med Ferrari om att få köra för stallet från och med 2011. Det skriver italienska La Gazzetta dello Sport under söndagen. Den dubble världsmästaren har varit tydlig med att han gärna lämnar Renault för Ferrari i framtiden. Nu ser det ut att bli verklighet. Den italienska tidningen skriver att det finns ett kontrakt mellan parterna som innehåller flera klausuler, bland annat att Alonso inte ska kunna gå till något annat stall.

Ferrari har i nuläget kontrakt med Räikkönen och Felipe Massa fram till slutet av säsongen 2010. Därefter är det tänkt att Alonso ska anlända, men La Gazzetta dello Sport skriver att det kan bli aktuellt redan efter kommande säsong utifall finländaren Kimi Räikkönen gör en ny svag säsong.

Hockeyfansen i Vancouver väntar otåligt på Mats Sundin. De får ge sig till tåls ytterligare ett par dagar. Den svenske stjärnan fick två dagars extra julledighet och väntas komma till sin nya hemstad på måndagskvällen lokal tid. På tisdag ska han enligt planerna göra sin första träning med Vancouver Canucks och sedan presenteras vid en presskonferens.

När Sundin gör sin första match i Vancouvertröjan är osäkert. Det har talats om sju-tio dagar efter ankomsten, vilket i så fall skulle innebära att det kan ske i bortamatchen mot Edmonton den 7 januari eller i någon av hemmamatcherna mot S:t Louis den 9 januari eller San Jose kvällen efter. Canucks har efter en bra start på säsongen haft det trögt den senaste veckan och förlorat tre av fyra matcher. Laget ligger på femte plats i Western conference med fyra poängs marginal ned till slutspelsstrecket. Med Mats Sundins inträde blir det fem svenskar i laget där sedan tidigare backarna Mattias Öhlund och Alexander Edler samt forwardstvillingarna Daniel och Henrik Sedin finns.Commander Crowe var på söndagen bara en nos från att vinna sin första start i Frankrike. Commander Crowe förlorade för andra gången i sin karriär. I debuten på fransk mark blev han tvåa för Franck Nivard. Han förlorade på målfoto mot 107-oddsaren Passion du Loisir. Hästen var inte som bäst. Han var 15 till 20 meter sämre än vanligt, säger tränaren Petri Puro.

Som liten drömde han om att bli bankrånare. Han blev världens främsta spelskapare. New York Times har just utsett ”Grand theft auto IV” till årets spel. Så också Time Magazine. Men det är inte hela sanningen. Precis som filmen ”The Dark knight”, AC/ DC:s återkomst och det amerikanska presidentvalet, var ”Grand theft auto IV” en pophändelse som definierade 2008.

Om det finns en arketyp för spelutvecklaren tillhör Sam Houser inte den. På en av de få bilder av honom som nått offentligheten ser han, med sitt tjocka svarta skägg, snarare ut som en ung Martin Scorsese. Han bär basker och rock. Kompromisslöshet är ett av Sam Housers karaktärsdrag. Wall Street Journal målar en rikare bild av spelkonstnären: ”en hemlighetsfull, krävande arbetsnarkoman med ett temperament och en budget passande en Hollywood-mogul”.

Men det som verkligen skiljer Sam Houser från mängden spelskapare är att han ofta påminner om en journalist och politisk krönikör. Spelserien ”GTA” som helhet är en av de mest politiskt medvetna. Inte lika in your face som en del av Oliver Stones filmer, utan snarare mer som Jan Guillous böcker om Hamilton. Eller David Simons och Ed Burns tv-serie ”The Wire”. Vi köper underhållningen, konstnären får mellan raderna ut sitt budskap.Se Dagens Spel av mig

Läsa Dagens Inlägg:

Där orden tar slut tar nävarna vid!
Jag vill bli bankrånare...
Förnedring...
Zlatan i årets lag!
Nu måste det vända...
Krock med haj och stressfraktur...
Min bostadshyra? Endast 800 000 i månaden...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!