Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

onsdag 17 december 2008

Nattsvart 2009

Handelsbankens analytiker höjer riktkursen och upprepar köprekommendationen för ett av börsens byggbolag. Skanska har redan aviserat ett par stora kontrakt i det fjärde kvartalets orderingång och nu är även finansieringen på plats för den andra etappen av den polska motorvägen A1. Att Skanska kommit överens om kreditfaciliteter med Nordic Investment Bank och European Investment Bank visar att det fortfarande går att finansiera stora BOT-kontrakt till normala villkor trots finansoron, menar Handelsbanken.


Två konserter på Globen räckte inte. Nu har AC/DC sålt ut även Ullevi. Biljetterna gick åt på två timmar. AC/DC som alltid uppnår nya höjder när världen är i kris (läs tidigare inlägg: AC/DC orsak till finanskrisen...).

Axier.SE - Nya analyser varje dag, följ utvecklingen av Ericsson, H&M, ABB, Lundin Oil mfl. Analyserna kommer innan handeln öppnar för dagen.


Det är tveksamt om byggbolag även om det är Skanska är värt att satsa på - jag skulle placera dom i kategorin - Toker dvs ett chansspel.


Hunden Affe var eftertraktad när Henrik Dittmer separerade från sin förra tjej.
Nu bor retrievern varannan vecka hos husse och varannan hos matte. – Det har varit problemfritt till 99 procent, säger Henrik. Jag bara frågar har någon frågat hunden?Citigroup räknar med en volymnedgång på 13 procent för den globala mobiltelefonmarknaden 2009, till 1.061 miljoner enheter. Nedgången är orsakad av en kombination av recession på mogna marknader, längre utbytescykler på tillväxtmarknaderna och lagerminskningar i distributörs- och återförsäljarledet.


Axier.se - Aktietips som fungerar i både upp- och nedgång på börsen. Sedan 2001 har vi varit aktiva i börsens alla faser och lyckats leverera kloka råd till våra kunder. Bli kund du med. Gratis nyhetsbrev, testa idag


Fondkommissionären Öhman har gått igenom sina köp- och säljråd. Här är alla deras tips. Öhman föreslår köp av Swedbank medan banken har ett säljcase för SEB.De har tagit bort Elekta från sin "Top Pick"-lista. Ericsson placeras på sin lista över sälj-case. De har tagit bort Hennes & Mauritz från sin "Top Pick"-lista. Öhman höjer rekommendationen för Höganäs till köp från tidigare öka. Till slut placerar Swedish Match- aktien på sin "top pick"-lista.


Modo sparkar Karol Krizan, 28 – och ger honom munkavle.
– Jag har mycket att berätta, som jag vill berätta. Men jag får inte för Erik Holmberg, säger Krizan till sportbladet.se. Det verkar inte vara som bästa vänner som Modo och Karol Krizan skiljs åt...USA-börsen faller 50 procent, ett oljepris på 25 dollar och nolltillväxt i Kina. Det spår den danska investmentbanken Saxo Bank i en minst sagt dyster prognos för 2009.

”Sammantaget finns bara en bra sak med 2009, och det är att nästa år blir vändpunkten. Det kan inte bli mycket värre efter det året", säger Saxo Banks chefsekonom David Karsbøl i en kommentar.

Som om det inte räckte med dåliga nyheter: Tusentals människor kan bli av med sin sjukpenning efter nyår. Den 1 januari blir regeringens nya sjukförsäkringssystem verklighet för tiotusentals människor i Sverige. Då har sex månader gått sedan systemet infördes och efter sex månader ska den som är sjukskriven prövas mot hela arbetsmarknaden och sjukpenningen kan upphöra.


Prenumerera på Axiers nyhetsbrev med spännande analyser varje vecka.

Se Dagens Spel

Läs dagens artiklar:
Mamma Mu...
Silbersky = Skyldig
Kossornas krig eller jultomten finns!
Nattsvart 2009
Respirator gör oss livsdugliga...
Sparken - på tiden!
Lysande Sickan!
Usla! De borde skämmas!
Jag vulgoshoppar gärna...
I dödsskuggans dal...
Skvaller...
14 förluster i rad...
Tack för det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!