Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

måndag 22 december 2008

Bush sko säljes!

Luis Felipe Scolari har spelarnas förtroende. Det menar Chelseas lagkapten John Terry. Han är en fantastisk man, säger Terry till The Evening Standard.

Scolari är en klasstränare, helt klart en av världens bästa. Däremot tror jag att han är ganska konservativ och det kan nog skapa en del problem.

En av de ekonomiska teorier som fått störst betydelse för nöjesindustrin på senare år motbevisas av årets skivförsäljning. Enligt den så kallade "long tail"-teorin, är de storsäljande artisternas tidevarv över. Tack vare internet skulle vi istället få se allt större försäljning av låtar skrivna av ett mycket stort antal små och medelstora artister. Men när 2008 års brittiska skivförsäljning summeras kan man konstatera att bland de 13 miljoner låtar som fanns till salu på internet fanns det runt 10 miljoner som inte såldes i ett enda exemplar under året, skriver Times.

Runt 80 procent av alla intäkter kom från 52 000 sånger. När det handlar om album är siffrorna än mer slående. Av 1,23 miljoner tillgängliga album var det bara 173 000 titlar som över huvud taget såldes. Det innebär att 85 procent av skivorna inte hittade en enda köpare på hela året.

Begreppet "the long tail" myntades 2004 i en artikel skriven av Chris Anderson i tidskriften Wired. Två år senare gav han ut boken "Long tail", som också blivit en stor framgång i Sverige.

Det kanske är lite för tidigt att döma ut teorin i och med att de inte har så lång historia. Men det troliga är att de största kommer att dominera försäljningen, precis som i vilken bransch som helst. Skillnaden är att banden/artiserna idag kan marknadsföra sig och nå ut till en publik ganska billigt om man är lite finurlig.Snart är fajten igång i "Körslaget", sopran mot sopran, tenor mot tenor. Proffsunderhållaren Robert Wells leder kören från Falkenberg. I nya säsongen av "Körslaget" möts sju körer från sju städer. 20 entusiastiska sångare i varje kör som körledarna själva har handplockat på sina respektive hemorter. Förutom Robert Wells är årets dirigenter Nanne Grönvall, Magnus Carlsson, Hanna Hedlund, Erik Segerstedt, LaGaylia Frazier och Timo Räisänen. Precis som förra säsongen är Gry Forssell programledare.

På Annandag jul sänds premiäravsnittet och redan dagen efter sänds nästa program. Ingen kör åker ut i första omgången, däremot får körerna ta med sig sina poäng till lördagens program där ett gäng kommer att bli utröstat.

Vem kommer att vinna körslaget? Robert Wells är favoriten och har lägst odds hos flera spelbolag, men kommer haatt vinna? Nanne Grönvall tror jag blir livsfarlig. Timo Räisinen är en lysande artist men i körslaget? Nja... Hitta de bästa oddsen

Jessica Almenäs pojkvän Tony André Hansen, 29, blir av med sitt OS-brons. Detta sedan hans häst Camiro testats positivt för capsaicin. Hansen tänker dock ta ärendet vidare. Vi menar att domen är helt fel, säger han.

Rusning efter "Bush-skor". Tillverkaren av de vid det här laget berömda skorna som missade George W Bush med en hårsmån har varit tvungen att utöka personalstyrkan med 100 personer för att möta den lavinartade efterfrågan på hans skodon. Det var ju sko(jigt) för honom...

Fotbollslegendaren Robert Prytz, 48, återvänder till elitfotbollen. Den förre landslagsstjärnan blir assisterande tränare i division 1-klubb LB 07, skriver klubben hemsida.

Robert Prytz hade oturen att hamna i Laban Arnessons 80-tals fabrik som alltid misslyckades. Glenn Strömberg var en annan.

Världens största lotteri avgjordes i Madrid på måndagen. Deltagare från 140 länder höll andan när dragningen genomfördes i direktsänd tv. Totalt får 1 950 vinnare dela på 3,23 miljarder dollar.

Hm, det hade inte varit fel att få ta del av den kakan, jag hade varit nöjd med 0,1%...

"Göta kanal 3 - kanalkungens hemlighet" och Josef Fares nya film, ännu obetitlad, får nio miljoner kronor vardera av SFI:s marknadsstöd, det vill säga produktionsstöd till filmer som väntas dra stor publik. Åtta miljoner får "Beck - i stormens öga" och 1,5 miljoner delas ut till "Pettson & Findus - glömligheter".

Den tredje "Göta kanal"-filmen väntas få premiär julhelgen 2009.Se Dagens Spel av mig

Läs dagens inlägg:
Säkerhetsvarning!
Skatta dig lycklig...
Bush sko säljes!
Zlatan är INTE folkets favorit!
Jack the Ripper
Skotten i Knutby
Zlatan och Mourinho i bråk!
Förlust 280 miljarder...
Dödsstöten!
Vem har stulit Jesus?
Måla vägränder, föga sexigt, men...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!