Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

fredag 26 december 2008

Vinn våra hjärtan!

Medan Tre Kronor är nere i en djup svacka, är Småkronorna hetare än någonsin. Förbundskapten Pär Mårts och hans unga landslag gjorde braksuccé i tjeckiska Parcubice förra jul- och nyårshelgen och pressade Kanada ända in i kaklet. Andraplatsen var en svensk sensation och återkomst på prispallen efter elva raka JVM-turneringar utan medalj.

Men samtidigt känns det som vi lever lite på gamla meriter inför den här turneringen och på det som hände i fjol. Men jag tror på det här laget. Jag tror vi kan slå alla lag. Nu gäller det bara att göra det hårda jobb som krävs, säger Mårts. Det gäller att låta folk växa. Jag brukar jämföra med friidrotten, där alla som är med på ett mästerskap har målet att sätta personligt rekord. Så ska det vara för oss också – alla ska ha som mål att vara som bäst samtidigt.

Det är skönt med ledare som verkligen siktar mot toppen. Det är bara för jobbigt med alla de som inte vill någonting med sina lag. Förvisso kan det bli tokflopp, men hellre det än de som alrdig spänt bågen...

Svenska spelare har en tradition att mogna långsamt och brukar sällan vara färdiga som juniorer. Men så hände något i fjol. Ett lag alla hade räknat med skulle försvinna i en kvartsfinal eller möjligen en semi, växte hela turneringen och var till slut millimetrar från att spöa Kanada i finalen.

Nu blev det 2–3 efter ett kanadensiskt segermål i sudden death, men då hade det unga svenska laget redan vunnit folkets hjärtan. Även mitt. De visade en attityd och respektlöshet på isen som jag inte sett på år och dag. Ingenting var omöjligt. Vinn våra hjärtan återigen!

Annandagen är årets mest klassiska sportdag, framförallt vad gäller svensk bandy och engelsk fotboll. Matcher med derbykaraktär kommer få cirka 20.000 jullediga att ta sig till bandyarenorna under dagen. Att spela bandy på annandagen har länge varit tradition och inleddes någon gång under 1930-talet. Då var ofta annandagsbandyn ett genrep inför säsongen. Under slutet av 1950-talet flyttades säsongspremiären till annandagen, men därefter har premiären tidigarelagts.

För att få så mycket folk som möjligt till bandyarenorna brukar spelschemat vara ordnat så att det blir många matcher med derbykaraktär på annandagen. Bland annat möts Bollnäs - Edsbyn (kl 15:00) och Hammarby - Sirius (kl 13:15).Se Dagens spel av mig klicka här!


Läs Dagens Inlägg:
Pengar, makt och Ryssland...
Devalverad målkung
Raset..
Vinn våra hjärtan!
Snuskigt våta drömmar...
Gå i fängelse utan att passera gå...
Hjärnspöken?
Jag hatar det, verkligen hatar det!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!