Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

torsdag 25 december 2008

God jul, Kungen!

Global finanskris – kungens årliga jultal tog upp både dystra tider och hoppfull framtidstro. I en värld präglad av lågkonjunktur och stora klimatproblem gäller att ta tillvara de ljusglimtar som finns. Det var ett av kung Carl XVI Gustafs budskap i det traditionella jultalet i radio.

Mina och min familjs tankar går till alla er som drabbats hårt av krisen, säger kung Carl XVI Gustaf. Precis som förra året poängterade kungen tidigt i sitt tal vikten av fortsätta fokusera på klimatfrågan. Och även på den fronten fanns ljusglimtar, menade kungen.

Det finns positiva tecken, det pågår förhandlingar mellan världens ledare. Det blir en viktig uppgift för Sveriges regering att leda det arbetet inom EU, sa kungen.

Inga större sensationer, lagom "svenskt"...Teknisk analys av Scania Ab ser. B ligger i en fallande trend och vidare nedgång innanför denna indikeras. Vid reaktioner upp finns det motstånd vid taket i trendkanalen. Aktien har stöd vid ca 52.00 kronor och motstånd vid ca 81.00 kronor. Volymtoppar motsvaras av kursbottnar och volymbottnar motsvaras av kurstoppar. Detta bekräftar trendbilden. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket är en tidig signal om ett möjligt trendbrott upp. Aktien anses totalt sett tekniskt negativ på medellång sikt.När Sportbladet summerar plussnittet för höstsäsongen i Elitserien toppas listan av Jacob Markström. Kul att ni tycker jag gjort ett bra jobb, säger Markström. Den spelare som hållit högst nivå under hösten är en 18-årig Gävlekille som gör sin första hela elitseriesäsong. Jacob Markström har snittat imponerande 3,44 på sina 25 matcher så här långt. Vid tre tillfällen har Brynäsmålvakten belönats med högsta betyget 5 plus. Frågan är kommer han vinna plusliga? Hitta de bästa oddsen

Jacob Markström kan bli Sveriges genom tiderna bäste ishockeymålvakt, jag hoppas han börjar på den vandringen redan i JVM...

En yngling i topp bland målvakter men en veteran Marcus Ragnarsson, 37, djurgårdsback som har högst plussnitt av backarna så här långt, i topp bland backar. Om man tar ut medelåldern på de båda spelarna blir det 27,5 år, en lagom ålder för en ishockeyspelare på toppnivå...

Thomas Andersson har högst snitt bland domarna.Alla de fyra operatörerna Telia Sonera, Tele 2, Tre och Telenor rapporterar nya högsta noteringar från julafton. Jämfört med julen 2007 ligger ökningarna på 20-30 procent. Ännu större är uppgången när det gäller bildmeddelandena mms - men de flesta julhälsningar med mms skickas under december före julafton. Det är en tydlig trend med alltfler digitala julhälsningar, som sms, mms eller e-post, säger Charlotte Züger, kommunikationschef på mobilteletjänster hos Telia Sonera.

Den exakta sms-rekordet på julafton blev 62,8 miljoner meddelanden. Allt talar för att det rekordet bara blir veckogammalt och slås timmarna före och efter tolvslaget på nyårsafton. Förra året sändes då 54 miljoner sms, kanske blir det tio miljoner till i år. Med den stora anhopningen under några få timmar vid nyår kan det hända att det att det dröjer längre än normalt innan meddelandet når fram till mottagaren, men några speciella andra tekniska problem innebär inte anstormningen.

Men trots den ökade elektroniska konkurrensen har Posten i år hållit ställningarna vad gäller traditionella julkort. Prognosen för i år ligger på 39 miljoner julkort i år, ungefär samma notering som förra året.

Verkstadsföretaget Haldex, underleverantör till fordonsindustrin, har träffat avtal med japanska Suzuki Metal Industry om att sälja divisionen Garphyttan Wire. Kontantersättningen beräknas uppgå till 800 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande från Haldex.

Tidigare i december vinstvarnade Haldex. Företaget kommer inte att nå de prognoser som lämnats för helårets omsättning och resultat. Därför ska bolaget göra sig av med fler anställda än de 700 som berörs av tidigare sparprogram. Haldex hade vid förra årsskiftet cirka 6 000 anställda varav cirka 1 250 verksamma i Sverige.Läs Dagens inlägg:
Sug mig smal, gasa sedan!
Is(Kalla)...
God jul, Kungen!
Stygge vargen...
Klüftigt Zlatan!
Zlatan populärast!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!