Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

fredag 19 december 2008

Pain in the ass...

Klädföretaget Retail and Brands (RNB) redovisar en vinst efter finansnetto på 22,7 miljoner kronor för det brutna räkenskapsårets första kvartal, september–november. Ett år tidigare var vinsten 70,3 miljoner kronor.

Resultatet tyngs främst av en mycket svag utveckling för JC som gjorde en rörelseförlust på 16,6 miljoner kronor under perioden. Butikskedjorna Polarn O Pyret samt Brothers och Sisters utvecklas fortsatt bra, enligt RNB.Omsättningen sjönk med 15,2 procent till 783,5 miljoner kronor. Hur mycket mer kan det där företaget minska? Det har ju varit skräcksiffror en längre tid nu.

Torsen Jansson har det inte lätt i dessa dagar, efter RnB så går ju New Wave inget vidare heller och så skakar krisen Orrefors Kosta Boda, som ingår i New Wave. Glaskoncernen ber nu reringen om hjälp. Konstglaskoncernen Orrefors Kosta Boda (OKB), som ingår i New Wave, har hamnat i finansiella svårigheter. Krisen är akut, skriver Dagens Industri.

Centralbanken i Japan sänker dagslåneräntan till nära noll. Ny räntenivå är 0,1 procent mot tidigare 0,3 procent. Sänknigen överraskade analytikerna.

Forwarden Sean Avery var en av NHL:s mest hatade spelare redan innan uttalandena om sin före detta flickvän. Säga vad man vill om Avery, men han vet uppenbarligen hur man retar motståndarna till vansinne - en riktig pain in the ass.

Han var själv en av NHL:s mest avskydda spelare. Nu utser Matthew Barnaby – numera expert på ESPN – sina fem favoriter bland ligans retstickor. Här är Matthew Barnabys fem bästa retstickor:
Sean Avery, Dallas.
– Ibland går han över gränsen. Men han är effektiv, eftersom han spelar så mycket.
Jarkko Ruutu, Ottawa.
– En underskattad spelare. Han är hela tiden i ditt ansikte.
Steve Ott, Dallas.
- Kommer med sylvassa oneliners. Och han kan slåss.
Jordin Tootoo, Nashville.
– Letar alltid efter en ordentlig tackling, oavsett vad det står i matchen.
Patrick Kaleta, Buffalo.
– Tacklar hårdast av alla. Han driver motståndarna till vansinne.

Sean Avery är ingen som man skulle vilja ha med på semestern och hamna i onåd med. Den semestern skulle driva en till självmord...

Undrar om Detroit kommer att vinna Stanley Cup? Hitta de bästa oddsen

Sean Avery verkar stå ensam kvar men om han skulle känna sig ensma kan han ju skaffa sig undulater precis som mannen som skaffade sig 1700 för att han kände sig ensam...

ABB sjösätter ett sparpaket som ska spara mer än 8 miljarder kronor årligen. Samtidigt aviseras engångskostnader för i år på 6,5 miljarder kronor. Kartellsamarbetet i Tyskland kan bli en dyrköpt erfarenhet. ABB lanserar ett program där målet är att minska kostnadsbasen med mer än 1 miljard dollar.

Axier.se - Aktietips som fungerar i både upp- och nedgång på börsen. Sedan 2001 har vi varit aktiva i börsens alla faser och lyckats leverera kloka råd till våra kunder. Bli kund du med. Gratis nyhetsbrev, testa idag

Ålandsbanken ser visserligen över alternativen att etablera sig utanför Åland och Finland, men något besked kring ryktet att ett köp av Kaupting Sverige skulle vara nära förestående, ges ej.

"Vi jobbar på med tanken att vi på sikt kanske kan göra något på den svenska marknaden, men det finns inga beslut fattade". Det säger vd Peter Wiklöf till Nyhetsbyrån Direkt på torsdagskvällen.


Oljan och kopparn rasar. Oljepriset nådde under torsdagen nästan 40 dollar innan det vände neråt igen för att till sist stänga kring 36 dollar per fat. USA:s ledande indikatorer, som föll för femte gången på sju månader i november, såg till att dra ner priset.

Ökande kopparlager signalerade fortsatt minskad efterfrågan världen över. Inventarierna som övervakas av London Mercantile Exchange steg i dag torsdag 0,7 procent till 324.175 ton.

Tillväxten blir negativ och arbetslösheten drar i väg mot 10 procent. Det enda som finns att glädja sig åt är statsfinanserna. Och Skåne. Roger Knudsen är chef för Konjunktur­barometern som görs av Konjunkturinstitutet. I dag ska han lägga sista handen på barometern.

Han vet inte vad han ska tro. Konjunkturen har inte fallit lika hårt som i det tidiga 1990-talet, än. Och den krisen var till stor del inhemsk.

Antagligen blir det att söka sig söderut och framför allt passera Öresundsbron. Där lever dagens nyrika, svenskarna som jobbar i Danmark men åker till Malmö och trakterna runtomkring om kvällarna.Se Dagens spel

Läs dagens inlägg:
Im 2 sexy...
Dr Doom...
Mr Betman störst!
Pang smack!
Superbluff!
Hjälp! Jag behöver ur formsvackan!
Pain in the ass...
Skrällen!
JAS kraschar igen...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!