Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

lördag 27 december 2008

Bocken brinner!

Finland pressade Småkronorna, mål i tom bur avgjorde. Sverige vann nattens premiär mot Finland i JVM. Det blev 3–1 sedan Mikael Backlund slagit pucken i tom kasse med 41 sekunder kvar att spela. Och det var ett lättat svenskt lag som jublade i Civic Centre i Ottawa. Ja, ruskigt skönt att vinna första matchen, säger backen Victor Hedman.

På papperet var Sverige storfavoriter i den här matchen och det stod också 2–0 efter den första perioden efter mål av Färjestads Marcus Johansson och David Rundblad. Då spelade vi väldigt bra, men tappade sedan lite i den andra, säger Hedman. Finland pressade stundtals hårt för en kvittering i slutet av matchen, men Markström & co lyckades hålla tätt med både tur och skicklighet. Markström visade hur viktigt han är för det här laget genom att vara bäste spelare.

Att Sverige brukar ha svårt för Finland är ingen hemlighet. Den senaste svenska JVM-segern mot finländarna kom för 15 år sedan, 1993 i Ostrava. Därefter hade lagen mötts sju gånger: Finland hade vunnit sex av mötena, ett JVM-möte hade slutat oavgjort. Men i år har Sverige varit starkare, och i höstas blev det svensk seger i båda träningsmatcherna mot Finland - 7-3 i en turnering i augusti och 4-0 i ytterligare en turnering i november.

Nästan 10.000 personer satt på läktaren i VM-arenan i Ottawa när de svenska juniorerna skrinnade in på isen. Det var lite småpirrigt före matchen, men det ska det vara inför en VM-premiär, säger Djurgårdens Jacob Josefson som bildade förstakedja med Mikael Backlund och Oscar Möller.

Sverige hade en hel del tur i matchen. Sverige kunde ha hamnat i underläge innan de första målen kom. Domaren bad tom om videokonsultation som tog väldigt länge... Sedan kom Sveriges båda mål till slumpmässigt genom slarv och missflyt för Finland på det andra målet. Idag ser inte Sverige ut som guldkandidater, men det är inte nu de ska vara som bäst... Kommer Sverige att vinna JVM? Oddsen talar inte för det... Jämför spelbolagen på nätetSerieledande Sävehof fick det till en början svårt i fredagens möte i handbollens elitserie. Gästande Drott började bäst, men halvvägs in i första halvlek kunde Sävehof vända på matchen och till sist vinna med 31–25. Sävehof är ligans överlägset bästa lag. Om de inte hamnar i en svacka kan de lugn räkna hem SM-guldet...


Margareta van den Bosch är ansvarig för H&M:s samarbeten med gästdesigner. Det senaste, med Comme des Garçons, blev det inte samma hysteri kring i Sverige som de tidigare. Nästa designerkollektion kommer redan i vår. Britten Matthew Williamson ska skapa en toppmodern Londonlook, enligt H&M.


Kanada fick en behaglig resa i premiären av junior-VM i ishockey hemma i Ottawa. I premiären, natten mot lördagen, blev det seger med 8-1 mot Tjeckien. Det kanadensiska landslaget, som vunnit fyra JVM-guld i rad, är favorit till slutsegern i år igen och fick en smakstart på turneringen. John Tavares, som av många anses vara den bäste junioren i världen i konkurrens med svenske Victor Hedman, gjorde de två första målen för Kanada och hade även en assist i matchen.

Ryssland hade inga som helst problem med Lettland i premiärmatchen i Sveriges grupp i ishockeyns junior-VM i Kanada. Ryssarna vann mötet på annandagen med 4–1.

I natt vid fyratiden hände det som vissa fruktat, och andra hoppats. Bocken i Gävle brann ner till grunden. Klockan 03.52 eldhärjades bocken. Röken spreds över centrala Gävle. Några minuter senare var endast skeletten av bocken kvar. Polisen kommer rubricera dådet som grov skadegörelse. Bockkommittén i Gävle har tidigare flaggat för att man kommer utlysa en rejäl belöning till den som kan hjälpa polisen att ta fast de som vill bocken illa...

Bockkommitténs presstaleskvinna Anna Östman säger, när TT berättar nyheten för henne, att det är jättetråkigt att bocken brunnit.- Vi har varit så glada över att han klarat sig över julafton som varje år är den svåraste tiden. Vi har inte flamskyddsbehandlat honom de senaste två åren och trodde nog att han skulle klara sig utan det, säger hon.

Det är bara skelettet kvar, konstaterade länsvakthavande polisbefälet Ulf Sundgren.Se Dagens Spel av mig

Läs Dagens Inlägg:

Civilisationernas Kamp = Körslaget?
Blir 2009 dystert eller?
Sorglig legend
Överklassens egen klass
Mäktigast i Sverige
Inte lika maffigt idag...
Mirakel sker än!
Räkning 13 BILJONER kr...
Bocken brinner!
Tigers klös sinar...1 kommentar:

  1. Alltså, går man ut i tidningen och säger att den inte är flamskyddad, ja då får man helt enkelt skylla sig själv.

    SvaraRadera

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!