Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

lördag 27 december 2008

Mirakel sker än!

Brynäs fortsätter att förlora. Och lagets succémålvakt är upptagen av JVM. Det är inget lätt läge som man har hamnat i, säger ersättaren Anders Lindbäck. Efter förlusten mot Linköping i går har Brynäs bara tagit en seger de sju senaste matcherna. Samtidigt är alltså succémålvakten Jacob Markström i Kanada för att spela JVM. Det blir tufft att försöka fylla luckan efter honom. Jacob är ju kanske elitseriens bästa målvakt just nu, säger Lindbäck.

Inför mötet med Brynäs uttryckte Niklas Persson sitt missnöje i media. Bara en poäng de fem senaste hemmamatcherna fick Linköpings forward att reagera. Det är klart att man började fundera på vad som var fel eftersom vi har spelat bra på bortaplan, säger Niklas Persson. Linköping fick även en mardrömsstart i går hemma i Cloetta Center när Brynäs gjorde första målet efter två minuter. Men bara några minuter senare vände Linköping matchen när Niklas Persson tråcklade in 2–1. Jag tryckte in både pucken och målvakten i målet, säger han och skrattar.

I andra perioden spelade Niklas Persson fram till Joakim Eriksson som ökade på hemmaledningen. Persson serverade även Pekka Saravo som avslutade Linköpings målskytte.Luleå har gjort en mäktig uppryckning, men ska sanningen fram så måste man ju lite stilla undra vad lag som HV 71, Linköping, Färjestad och Frölunda pysslar med? Dessa lag är visserligen med och krigar om topplatserna, men man måste kunna begära mer av så namnkunniga lag. Normala elitserieår hade dessa lag redan nu haft ett ordentligt försprång i tabellen. Normala elitserieår, alltså. Det här året är inte normalt någonstans. Luleå Hockey leder sensationellt elitserien och är på väg mot ytterligare ett slutspel. Jumbo efter elva omgångar. Serieledning efter 34. Förklaringen: Anfallsspelet har lossnat, säger Luleås tränare Roger Kyrö. Luleå har visat mirakel kan ske än idag...

Efter elva omgångar av elitserien hade Luleå bara vunnit två matcher och var fast förankrat i botten. Offensiven fungerade inte och marginalerna var på fel sida. Vi förlorade sju av de tio första matcherna med uddamålet. Men vi trodde hela tiden på vår spelidé, säger Roger Kyrö. Och till sist lossnade det. Luleå började vinna, och största orsaken till det var den nya supertrion Omark/Harju/Lavander. Vi har gått som tåget och hittat helt rätt kemi i formationerna. Jag och Harju har känt varandra hela livet och spelat ihop sedan vi var sex år. Han gör målen och jag passar fram. Och Mats (Lavander) ska ha massor med beröm. Han har gjort ett hästjobb, säger Linus Omark.

I går var Mats Zuccarello Aasen tillbaka. Det höll i ett byte. Jag kände direkt att det inte skulle gå, säger han. Fotskadan som hållit succénorrmannen borta en längre tid vill inte ge med sig. I förlustmatchen mot Luleå blev det bara ett byte innan han valde att avbryta matchen. Kan jag inte gå för 100 procent är jag inte bättre än någon annan. Då är det bättre att jag inte spelar, säger Zuccarello. Och det mesta talar för att han kommer att missa de närmaste matcherna. Vi får prata om det, men jag tror inte jag kommer spela på ett tag.

Mållös och förlust i första matchen. Och Mikael Renberg var allt annat än nöjd med sin comeback. Jag visste att det skulle bli svårt, men hade hoppats kunna prestera bättre direkt, säger han. Skellefteå Kraft Arena var utsålt sedan länge och förväntningarna skyhöga på vad serieledande Skellefteå och comebackande Mikael Renberg skulle kunna prestera.

Det slutade med ett rejält antiklimax. Timrå vann med 3–1 och Mikael Renberg lämnade isen poänglös. Bättre eller sämre med Renberg? Frågan på allas läppar två dagar efter jul. Hur var då debuten?

Jag hade förväntat mig att nummer 19 skulle vara lite rappare, lite pucksäkrare, lite bättre orienterad på isen, lite mer delaktig i lagets offensiva spel eller i spelet över huvud taget, säger Hans Abrahamsson på Sportbladet.

Timråtränaren Challe Berglund sa: Skellefteå kommer nog att få större nytta av Renberg i omklädningsrummet än på isen.

Det kanske är lite tidigt att döma en spelare efter en match...

Fyra matcher, fyra segrar och totalt tio poäng. Timrås favoritmotståndare den här säsongen är topplaget Skellefteå. De verkar passa oss bra, säger landslagsforwarden Fredrik Hynning. Ja, det är ju typiskt att de ska ha Skellefteå som favoritmotståndare...Det pratades om målvaktkris i HV71. Då klev en elitseriedebutant in i handlingarna och tystade allt snack. Det känns grymt bra just nu, skrattar Christoffer Bengtsberg. Det var ju inte så här man hade tänkt spendera annandagen. Men efter en 3–2-seger – båda målen insläppta i numerärt underläge – kan ingen säga emot. Christoffer stod upp, spelade lugnt och kändes mer rutinerad än sina 19 år. Kul för ”Cribba”. Han gör det riktigt bra som står emot anstormningen på slutet, säger Kenta Johansson efter HV:s tredje raka seger.

Ett fullsatt Scandinavium är Sveriges varmaste arena att spela i, det har många målvakter fått erfara. Så sent som för ett par veckor sedan tvingades Brynäs unga löfte Anders Lindbäck bryta med kramp i höfter och lår. I går var det hemmamålvakten Johan Holmqvist som fick kasta in handduken. Trots att han drack massor av vatten fick Frölundas stjärnmålvakt Johan Holmqvist svår kramp i tredje perioden.En timme efter matchens slut var han fortfarande så medtagen att han låg ner och fick sockervatten med salt för att återhämta sig. Han får kramp så fort han rör sig, säger läkaren Fredrik Bergström.

Trots förlusten var Färjestads tränare Per-Erik Johnsson lyrisk efter matchen mot Frölunda. Jag hoppas att publiken njöt av en kanonmatch, säger Johnsson.

Matcher mellan Frölunda och Färjestad bjuder nästan alltid på bra underhållning.Se Dagens Spel av mig

Läs Dagens Inlägg:

Civilisationernas Kamp = Körslaget?
Blir 2009 dystert eller?
Sorglig legend
Överklassens egen klass
Mäktigast i Sverige
Inte lika maffigt idag...
Mirakel sker än!
Räkning 13 BILJONER kr...
Bocken brinner!
Tigers klös sinar...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!