Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

fredag 26 december 2008

Snuskigt våta drömmar...

De 80 skolbarnen hade klätt sig i favoritlagets tröja och väntade nervöst. Som prisutdelare vid en ceremoni hade toppklubben Arsenal lovat att skicka någon av sina stjärnspelare. Men i stället för Cesc Fabregas eller Theo Walcott dök – klubbens maskot upp. Ingen av dem ville ta emot sina priser av en konstig man i en lurvig dräkt – det förstörde deras dag, berättar en lärare för The Sun.

Ja, barn byt lag, vad sägs om Tottenham?

Stjärnan Mikael Renberg gör comeback i eftermiddag. Hos serieledaren Skellefteå.
Värsta tänkbara läge eftersom det faktiskt bara kan gå sämre och nedåt för Skellefteå. Klockan 15.59 i eftermiddag är det line up i Skellefteå Kraft Arena. Som sista spelare kommer 19 Mikael Renberg att ropas ut av speakern. Allt annat är ett marknadsföringsfiasko av Skellefteå AIK.

Skellefteå leder serien och har fått guldfeber. Just nu ser det ut som att Skellefteå kan få en behaglig resa till slutspelet i början av mars. Men Mikael Renberg kan sabba allt. Laget Skellefteå har byggt ihop en grupp spelare som i våras hade röd prislapp och klassades som andrasortering. Spelare som underkastar sig tränare Hans Särkijärvis spelidé och lagbyggnad och kanske ser Skellefteå 2008 som en sista chans att få fart på karriären. Livsfarligt – givetvis.

Nu kommer stjärnan Mikael Renberg. Nu kan de andra i laget luta sig tillbaka och låta stjärnan ta laget till slutspel. När Anders ”Masken” Carlsson gjorde comeback 2001 i Leksand slutade det med att dalalaget åkte ur elitserien.

Tja, som luttrad SAIK:are/SPURS:are förväntar jag mig allt ont i världen, jag tar inte ut någonting i förskott, det kan hamna i dikesrenen hur lätt som helst...



Superduon kan återförenas – i Skellefteå AIK: Det vore en dröm att få spela med Lubos. Det skulle underlätta i mitt val för nästa säsong, säger Renberg. Han har inte spelat en tävlingsmatch på nio månader och är givetvis ringrostig. Rent fysiskt känns det bra. Men det kommer att ta tre, fyra eller fem matcher innan jag är i matchform, säger Mikael Renberg. Till en början kommer Mikael Renberg att matchas i Skellefteås fjärdekedja med centern Jimmie Eriksson. Troligtvis kommer han inte att spela varken boxplay eller powerplay och då hamnar istiden på runt 10 minuter.

Ja, så blir det nog. Det är bra för mig att börja lite mjukt, säger Renberg. När Renberg är fullt frisk lär han hamna i förstakedjan med Brad Moran och Niko Dimitrakos.

Skellefteå kan komma att värva en riktig joker i kampen att få Renberg att spela en säsong till – Lubos Bartecko. Jag vet om att hans kontrakt med Luleå går ut. Han är en drömspelare som är smart på isen och en bra skridskoåkare, säger Skellefteås sportchef Lars Johansson, som hävdar att han inte tagit någon kontakt med Bartecko eller Barteckos agent, än så länge.

Det vore en dröm att få spela med Lubos. Det skulle underlätta i mitt val för nästa säsong, säger Renberg. Skellefteå har en vana att värva från Luleå. Renberg kom för två år sedan. I somras värvades den tjeckiska landslagsspelaren Pavel Skrbek. Jag har ett möte med Lubos och hans agent i januari. Visst har Skellefteå en förkärlek att värva från oss, men jag tror att de går bet på Lubos, säger Lars Bergström, sportchef i Luleå.

Oj, vilka snuskigt våta drömmar jag fick nu...



En förkylning stoppar Charlotte Kalla, 21, från Tour de Ski. För att inte VM ska drabbas tvingas hon kasta om sitt tävlingsschema i januari. Det kan bli ytterligare fler slitsamma resor, säger förbundskaptenen Magnus Ingesson. Nu lägger Charlotte allt krut på nästa stora mål: Ett VM-guld. För att vara formtoppad till februari hade hon räknat med tio tuffa tävlingsdagar i Tour de Ski, därför måste tävlingsprogrammet nu läggas om.

Vi kan troligen tävla på hemmaplan och någon annan tävling som hon inte skulle köra. Det är sånt vi måste resonera om, men allt beror på när hon blir frisk, säger Magnus Ingesson.

Ronaldo. Messi.. Ingen av dem kommer i närheten av Zlatan, enligt Intertränaren José Mourinho. Jag har aldrig sett någon som honom, säger han till Skysports. Med all respekt för alla fantastiska spelare i världen – jag tycker att han är bäst. Han fortsatte att berömma sin supersvensk: Jag har aldrig sett en kille som är 196 centimeter lång med en sådan snabbhet, koordination och skönhet i sitt spel.

Men Zlatan är inte bara en bra spelare. Han är också en bra person som tar ansvar, menade Mourinho. Han vet vad han vill, han vet vart han vill nå. Han vill spela varje match och han vill spela för laget. Han försvarar väldigt bra, vilket han aldrig har gjort tidigare i sitt liv. Han tar nu det sista steget till att bli den bäste.

Presterar han bra den här säsongen i CL då kan han bli den bäste i världen...

Tomas Holmström har fått en ny roll i Detroit Red Wings. Som lagets kontakt med tomten. Det är i en intervju med Detroit Free Press som Holmström avslöjar lagkompisarnas tradition. Vanligtvis vid den här tiden på året brukar de komma till mig och säga: ”Homer, kan du ta min önskelista och ge den till tomten?” Anledningen är att de tagit reda på att Holmström kommer från Piteå, tillräckligt nära Nordpolen för att han ska ha kontakt med tomten. Och lagkompisen Kris Draper har nu också listat ur varför Holmström kan ta emot så mycket stryk framför mål. Sälskinn. Homer har sälskinn, säger han.

Annandagen räddar bandyklubbarnas ekonomi. Den största vinnaren i år: Bollnäs. Klubben räknar med publiksuccé som vanligt – och en vinst på en miljon kronor. Det här är vår lilla SM-final, säger klubbens sportchef Sören Persson. Den stora vinnaren i år är Bollnäs som har hemmafördel mot Edsbyn.

2000 slog klubben rekordsiffror när 8 300 åskådare tog sig till Sävstaås för att se bandy. En siffra som Bollnäs omöjligtvis kommer i närheten av i år, trots att trycket varit stort på de förköpta biljetterna. Föreningen räknar dock kallt med att minst 5 000 personer kommer på matchen. Jämför det med Bollnäs högsta publiksiffra i år som var i hemmapremiären mot Sandviken, då kom 1 903 åskådare...



Se Dagens spel av mig klicka här!


Läs Dagens Inlägg:
Pengar, makt och Ryssland...
Devalverad målkung
Raset..
Vinn våra hjärtan!
Snuskigt våta drömmar...
Gå i fängelse utan att passera gå...
Hjärnspöken?
Jag hatar det, verkligen hatar det!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 



BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!