Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

söndag 28 december 2008

Zlatan i årets lag!

Anna Haag var på lördagen 14,6 sekunder bakom ettan Claudia Nystad, Tyskland, i den 2,8 km långa fristilsprologen i tyska Oberhof. Men på söndagens tio kilometer jaktstart dröjde det bara fyra kilometer innan Nystad var ikappåkt av konkurrenterna. Segrare blev till slut finskan Virpi Kuitunen på tiden 24.20,7. Kuitunen, som tog över ledartröjan i niodagarstävlingen, följdes närmast av Marit Björgen, Norge, och Justyna Kowalczyk, Polen. Det var en bra start för mig, säger Kuitunen till SVT. Efter de två inledande loppen i tyska Oberhof väntar närmast en sprinttävling i Prag på måndagen. Tour de ski omfattar sju tävlingar.


För ganska exakt en månad sedan kallades trotjänaren till möte med ledningen för sin älskade förening. Och budskapet var lika enkelt som svidande; 34-åringen hade gjort sitt på Malmö stadion.Sedan dess har anbuden formligen östs över den landslagsmeriterade mittbacken. Men resten av Fotbollsverige behöver inte göra sig besvär. Jag kom inte direkt hem från åren som utlandsproffs för att spela i någon annan klubb, säger Anders Andersson.

När Anders Andersson inte fick nytt kontrakt med Malmö FF har han nu bestämt sig för att sluta helt med fotboll. Enligt Sydsvenskan har det funnits intresse från andra allsvenska föreningar att värva den tidigare landslagsmannen men alla har fått nobben: Visst kliar det fortfarande i benen och jag känner att fötterna har mycket kvar att ge, säger Anders Andersson till tidningen. Men det skulle kännas fel att spela i en annan klubb. Då lägger jag hellre skorna på hyllan.

Vad som händer framöver står ännu skrivet i stjärnorna, det kan bli en civil bana, eller möjligen en som tränare. Jag känner att jag har mer att ge fotbollen, så jag stänger inga dörrar.I början av november ledde Rögle elitserien och Luleå kämpade för att undvika kvalserieplatsen. I eftermiddag möts lagen i Ängelholm men nu är rollerna ombytta. Luleå toppar elitserien för första gången på tio år. Vi svävar inte i väg för det. Det är så tätt mellan matcherna att det gäller att hela tiden vara fokuserad på nästa uppgift, säger Luleås tränare Roger Kyrö bestämt.

Luleås seger över Modo på annandagen innebar att norrlänningarna tog steget upp i topp på elitserien. För Rögle innebar fredagens förlust, borta mot Djurgården, att laget inte längre är kvar på slutspelsplats och nu bara två poäng från en plats i kvalserien.Luleå har varit november och decembers stora överraskningslag. Tränaren Kyrö har två förklaringar:

1. Anfallsspelet. Offensiven har verkligen kommit i gång, säger han. Främst är det Linus Omark och Johan Harju som har fått fart både på skridskorna och målskyttet. Duon är elitseriens hetaste för närvarande.

2. Det hårda arbetet. Alla spelare har jobbat hårt under hela hösten. Det är det vi ser resultatet av nu och vi påminner varandra på varenda träning att det måste vi fortsätta att göra.Lägg dessutom till att målvakten Mattias Modig, som förra säsongen inte alls fick spelet att stämma, ligger trea i elitseriens målvaktsliga så har ni ytterligare en förklaring till Luleås förvandling. Med segrarna har också publiken kommit. På annandagen var det fullsatt i Coop arena i Luleå.


Få spelare har nått samma legendstatus på klassiska Highbury i norra London som 90-talets härförare, den brutalt skicklige Tony Adams. Med milimeterprecisa brytningar, dynamitdundrande glidtacklingar och ett och annat inforcerat mål, ledde han sina styrkor till oanade prestationsnivåer. Titlar, pokaler och guld. Vid sidlinjen stod Arsene Wenger och njöt. Under duons sex år tillsammans fungerade lagkaptenen som managerns röst och förlängda arm ute på plan, en stöttepelare för resten av laget.

Nu är situationen annorlunda. Tony Adams har tagit över vacklande Pompey, medan hans gamle boss stretar vidare på sitt håll i ett allt brantare uppförslut. Mycket har förändrats sedan succédagarna men åtminstone en sak består - den obändiga beundran herrarna hyser för varandra. Han blir helt säkert en enastående tränare, jag är fullkomligt övertygad om den saken. Tony besitter precis alla kvaliteter som krävs för jobbet, säger Wenger om den tidigare lärjungen i intervju med brittisk press.

Trots att Tony Adams är något så förkastligt som fd Arsenalspelare, måste man beundra honom för hans insattser på fotbollsplan. En genuin spelare som verkligen inte vek sig. Han gav alltid allt och satte laget först. Synd att han spelade i fel lag bara...Zlatans succé fortsätter med oförtruten styrka. På söndagen kom beskedet att han tagits ut i årets lag, av ansedda franska sportmagasinet L’Equipe. Den svenske anfallaren befinner sig minst sagt i mycket fint sällskap. Världseliten som antagits till den fiktiva elvan håller verkligen yppersta klass, och består uteslutande av spelare som L'Equipe anser placerat sig i sportens framkant under 2008.

Här följer alla lirarna i laget:

Iker Casillas, Real Madrid
Daniel Alves, Barcelona
Rio Ferdinand, Manchester United
Nemanja Vidic, Manchester United
Patrice Evra, Manchester United
Lionel Messi, Barcelona
Xavi, Barcelona
Steven Gerrard, Liverpool
Cristiano Ronaldo, Manchester United
Zlatan Ibrahimovic, Inter
Fernando torres, Liverpool

Kul att han platsar!

HV 71 kan glömma Pär Mårts som tränare nästa säsong. Ja, jag har ett treårskontrakt med J20-landslaget och det tänker jag fullfölja. Jag har inga andra tankar, säger han. I fjol påböjade han sitt treårskontrakt med Svenska Ishockeyförbundet. Jag stortrivs med det här jobbet, säger han. Hans kontrakt går ut efter säsongen 2009/10, precis som för Tre Kronors förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson. Mårts har redan nämnts som efterträdare till det jobbet.

Oscar Möller är en svensk sensation i Los Angeles Kings i NHL. Och den enda ordinarie spelare som en NHL-klubb släppt i väg till JVM i Ottawa. De frågade om jag ville åka och jag tvekade aldrig. Jag känner att vi har ett lag som kan ta guld, säger den svenske lagkaptenen.

Oscar Möller har varit helt ordinarie i Los Angeles i vinter. Jag har bara missat en match med Los Angeles och det var för att jag var sjuk, säger Oscar Möller. Blir det JVM-guld den här gången är det Oscar Möller som får åka fram och lyfta bucklan som svensk lagkapten. Det känns som vi har ett lag som kan gå hela vägen, även om vi försöker undvika att prata om ett guld alltför mycket. Pär Mårts pratar mycket om att ta ett steg i taget. Period för period och match för match, säger han.Se Dagens Spel av mig

Läsa Dagens Inlägg:

Där orden tar slut tar nävarna vid!
Jag vill bli bankrånare...
Förnedring...
Zlatan i årets lag!
Nu måste det vända...
Krock med haj och stressfraktur...
Min bostadshyra? Endast 800 000 i månaden...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!