Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

måndag 22 december 2008

Dödsstöten!

Hjälpen från staten till krisdrabbade underleverantörer till fordonsindustrin riskerar att komma för sent. I väntan på regler för lånen kommer företag att gå i konkurs, säger Svenåke Berglie. Enligt Berglie har de flesta av landets cirka tusen underleverantörer allvarliga likviditetsproblem.

Det har gått snabbt utför när både personbils- och lastbilstillverkarna drastiskt minskat sin produktion. De extra långa jul- och nyårsstängningarna hos tillverkarna riskerar att bli dödsstöten för många.

Hittills i december har 14 773 personer varslats om uppsägning, enligt Arbetsförmedlingen. Det kan jämföras med 2 397 varslade under hela december 2007.

Irlands regering köper i ett krispaket värt 5,5 miljarder euro in sig i tre stora banker, varav en i praktiken förstatligas. För 1,5 miljarder euro får de irländska skattebetalarna 75 procent av rösträtten i Anglo Irish Bank, som häromdagen drabbades av en låneskandal. I Bank of Ireland och Allied Irish Banks går regeringen in med 2 miljarder per bank, vilket i de fallen ger 25 procent av röstmakten.Åke Svanstedt blev i förra veckan avstängd av STC. Anledningen: Misstankar om djurplågeri. Ingen ska bestraffas innan vi sitter med bevisen i vår hand, sa TV4:s krönikör Patrik Ekwall i går kväll. Jag instämmer till fullo. Döm ingen innan domen är fälld.

Stockholms revisorer riktar hård kritik mot hur stadens försäljningar av fastigheter och mark sköts. De ansvariga politikerna får inte tillräcklig information inför besluten. Kommunen har också köpt mäklartjänster på ett sätt som strider mot lagen.

”Change”, sa Barack Obama i valkampanjen. Men hans förbättra ”världen”-ministrar domineras av äldre Clintonmedarbetare och politikerproffs. Nobelpristagare Steven Chu, 60, som energiminister är vid sidan av Hillary Clinton regeringens klarast lysande stjärna. Som fysikprofessor har han varit med om att skapa tekniker för att minska utsläppen av växthusgaser. Nu ska han gå i bräschen för att minska USA:s energislöseri och utsläpp. En andra generationens invandrare från Kina.

Finanskrisen slår hårt mot Broadway. Efter jul- och nyårshelgerna tvingas en rad hyllade och prisbelönta teaterföreställningar i ett av världens främsta teaterdistrikt stänga igen i förtid. De där Wall Street-killarna som har blivit arbetslösa köpte nog en hel del Broadway-biljetter till sina klienter, säger producenten Terry Schnuck som gjort föreställningen "Spring awakening".
Finanskrisen har inte satt några djupare spår i årets lista över Sveriges dyraste privatvilla. Medelvärdet för de tolv dyraste är nästan det samma som i fjol, och medianen ligger faktiskt betydligt högre. Dyrast av alla blev ett hus på Danavägen i Djursholm för 33 miljoner.

Läget i svensk ekonomi är betydligt svagare än normalt. Hushållen deppar både över sin egen ekonomi och över landets. Det skriver Konjunkturinstitutet (KI) i sin senaste månadsbarometer. Den så kallade barometerindikatorn, som mäter det totala stämningsläget bland företag och hushåll, sjönk i december till 68,9, vilket är den lägsta nivån sedan mätningarna startades 1996.

White Shark har tecknat ett fyraårigt avtal med det världsledande företaget inom leksaksproduktion, Zizzle, för utveckling av leksaksserier för varumärkena "Gnomes & Trolls", "Astrid Silverlock" samt "1000 Nights"Sluta, Henke! Låt oss minnas honom på det sätt han förtjänar, säger Aftonbladets krönikör Robert Laul. Ja, jag kan instämma det är dags att sluta Henke. Spela innebandy för skoj skull istället.

Melodifestivalen är inte bara sång och musik. Det är en massa paljetter och bling också. Men vem vinner årets Melodifestival? Melodifestivalodds

När Skatteverket specialgranskade uthyrning av personal inom bygg-, städ- och transportsektorn avslöjades svartjobb för miljarder. Bakom verksamheten gömmer sig ofta kriminella gäng. Min bedömning är att de kriminella gängen står bakom en tredjedel av de företag vi granskat och det resultat vi nått, säger Pia Bergman, riksprojektledare hos Skatteverket, till Göteborgs-Posten.

Malmö FF fortsätter rasa mot ryktena om att Patrik Andersson ska bli ny sportchef. Hasse Borg är trött på att se sin dödsruna i tidningen, säger vd:n Pelle Svensson.Se Dagens Spel av mig

Läs dagens inlägg:
Säkerhetsvarning!
Skatta dig lycklig...
Bush sko säljes!
Zlatan är INTE folkets favorit!
Jack the Ripper
Skotten i Knutby
Zlatan och Mourinho i bråk!
Förlust 280 miljarder...
Dödsstöten!
Vem har stulit Jesus?
Måla vägränder, föga sexigt, men...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!