Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

tisdag 23 december 2008

Stjärnsmällen...

Det blir ingen julefrid för svenskarna i KHL. I den ryska ligan är det full omgång på julafton. Vi spelar både den 23 och den 24. Det blir lite speciellt, säger HC Dynamo Moskvas svenske stjärna Mattias Weinhandl till sportbladet.se. Men det är som det är. Ingenting att gnälla om utan det är bara att spela, säger Mattias Weinhandl, 28.

Sportbladets Peter Wennman rankar Premier Leagues 50 hetaste spelare. Topp 10 ser ut enligt förljande (och andra viktigt spelare...):

1. Steven Gerrard Mittfältare, Liverpool
2. Nicolas Anelka Anfallare, Chelsea
3. Gabriel Agbonlahor Anfallare, Aston Villa
4. Petr Cech Målvakt, Chelsea
5. Nemanja Vidic Försvarare, Manchester United
6. Xabi Alonso Mittfältare, Liverpool
7. Ashley Young Mittfältare, Aston Villa
8. Cristiano Ronaldo Mittfältare, Manchester United
9. John Obi Mikel Mittfältare, Chelsea
10. Robinho Anfallare, Manchester City
...16. Darren Bent Anfallare, Tottenham
...35. Jermaine Jenas Mittfältare, Tottenham
...48. Aaron Lennon Mittfältare, Tottenham

Amerikanska bostadspriser föll under oktober, visar ny statistik. Amerikanska bostadspriser sjönk med 1,1 procent under oktober, jämfört med föregående månad, uppger regeringsorganet Federal Housing Finance Agency, FHFA, enligt Bloomberg News.

Analytiker räknade med att bostadspriserna skulle ha sjunkit med 1,3 procent jämfört med månaden före, enligt Bloomberg News prognosenkät.



Patrik Ingelsten har skrivit på för Heerenveen. Kontraktet är på 3,5 år. Allt har gått bra, säger han till Barometern. Jag hoppas att jag kan vara lika viktig för Heerenveen som jag var för Kalmar FF. I Holland spelar man offensiv fotboll. Det är den typ av fotboll som passar mig. Det här är rätt steg för mig, säger han till Heerenveens hemsida. Ja, lycka till då...

Den norske it-entreprenören Per Boasson har hittat ett guldägg på Stockholmsbörsen. På några dagar har han köpt 11 procent av Anoto. Den norske it-entreprenören Per Boasson satt för tre år sedan i styrelsen för Lundaföretaget Anoto, mest känd för sin datapenna.

Nu har Per Boasson hittat tillbaka till Skåne. Den senaste veckan har Per Boasson dammsugit marknaden efter Anotoaktier och har genom sitt investeringsbolag Ventor AS krupit upp i 11 procent av aktierna. Därmed är han störste ägare i bolaget.

Måns Zelmerlöw vinner Melodifestivalen i mars och får tävla i Moskva i maj. Åtminstone är det vad Svenska Spel tror när de nu presenterat sina första odds inför 2009 års tävling. Melodifestivalodds

Finansieringssvårigheter, volatilitet i värderingarna och generell riskaversion ledde till att antalet avbrutna samgåenden och förvärvstransaktioner var rekordhögt under 2008. Investmentbankernas intäkter från företagsaffärer sjönk samtidigt med 30 procent, skriver Financial Times och hänvisar till siffror från Dealogic.

Arsenals storstjärna Cesc Fabregas borta i fyra månader. Det är beskedet som Arsenal absolut inte ville ha. Cesc Fabregas kan bli borta från spel i fyra månader och lagets storstjärna ser ut att missa åttondelsfinalen mot Roma i Champions League. Vi räknar med att han blir borta i fyra månader, säger Arsenal-tränaren Arsene Wenger till klubbens hemsida.

Warner har de senaste dagarna börjat ta bort musik från Youtube. De två bolagen har misslyckats att förhandla fram ett nytt avtal som reglerar hur Youtube ska betala upphovsrättsinnehavarna för musik i olika videos på Youtube. I stället planerar Warner att i samarbete med de andra tre skivbolagsjättarna - Sony BMG, EMI och Universal - att starta en egen reklamfinansierad (?) musiksajt.

Inspirationen kommer från Hulu , videosajten som blivit en jättesuccé i år och i dagsläget är USA:s tredje största, efter Fox och Youtube. Satsningen, om den blir av, är välkommen, även om skivbolagen borde gjort den för sisådär en tio år sedan. Men när nu Itunes Store för musik och Hulu för video visat vägen börjar det väl så smått gå upp för skivdirektörerna att framtiden kanske inte ligger i att sälja plastbitar för 189 kronor styck.



Jonas Gustavsson tog tidigt över målvaktsspaden från Reinhard Divis – och efter det har han inte släppt den. Nu står det klart att Gustavsson, och FBK-fansen, får en fin julklapp. 24-åringen förlänger sitt kontrakt med två år.

Vi måste tjäna pengar på annandagen, säger Bo Fransson i Bollnäs. Vi höjer entrén, det är legalt vid jul. Förr spelades bandypremiären annandag jul. Numera pusslar förbundet ihop spelprogrammet så att annandagens matcher ska bli så attraktiva som möjligt. Hetast den här säsongen i högsta serien är, som vanligt, derbyt mellan Bollnäs och Edsbyn.

Folk som man vet aldrig går på bandy ringer och frågar om biljetter. Eftersom vädret ser ut att bli bra hoppas vi på 5 000 åskådare, säger Bo Fransson i Bollnäs. För oss är det som att spela SM-final. Men lika viktigt sportsligt är matchen ekonomiskt.



Se Dagens spel av mig

Läs Dagens inlägg:
Årets flopp
Mobiltelefon till julklapp? Blä!
Stjärnsmällen...
Kasta en sko på Bush om du vill!
Kanontransvestiter
Mutad?
Galen idiot...
Ugh, det svider...
Panik?
Underskattad? Pyttsan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 



BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!