Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

måndag 22 december 2008

Skatta dig lycklig...

Stockholmsbörsen sjönk på måndagen i likhet med utvecklingen ute i övriga Europa. Kungsleden var den solklara vinnaren medan Boliden var en av många aktier som noterades för relativt stora nedgångar.

OMXS30 backade med 1,3 procent till noteringen 655,6, trots en viss återhämtning från lunchtid. Omsättningen uppgick till blygsamma 8,5 miljarder kronor i en handel som gav en viss försmak av kommande mellandagsstiltje. "Omsättningen är låg och många aktörer är borta", sade en mäklarchef till Nyhetsbyrån Direkt.

Julveckans första handelsdag i New York fortsatte med börserna i negativt territorium. Nyhetsflödet var fattigt och handeln på börserna var relativt tunn.

Det krisdrabbade SAS planerar att öppna nya linjer. Är det värsta förbi nu? SAS hoppas på det och lägger inte längre bara ner flyglinjer. I sommar flyger bolaget till tre nya soldestinationer från Stockholm. De nya orterna är kroatiska Dubrovnik, Antalya i Turkiet och sträckan Stockholm- Malta.Wallenstam utökar sitt fastighetsbestånd i Stockholmsregionen och köper fem fastigheter samt del i en exploateringsfastighet i Älta av JM. Affären sker i bolagsform med ett underliggande fastighetsvärde om 477 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

Axier.se - Aktietips som fungerar i både upp- och nedgång på börsen. Sedan 2001 har vi varit aktiva i börsens alla faser och lyckats leverera kloka råd till våra kunder. Bli kund du med. Gratis nyhetsbrev, testa idag

Så tjänar du på de nya skattereglerna. Här är några av nyheterna – och tips om hur du kan tjäna på skatteförändringarna, enligt DI.

Ta ut övertidsersättning efter årsskiftet, eftersom inkomstskatten sänks rejält. Framför allt gäller det den som tjänar över brytpunkten för statlig skatt.

Betala hushållsnära tjänster före årsskiftet. Då får du tillbaka det som skattereduktion efter vårens deklaration. Du ansöker senast den 4 maj 2009.

Efter den 1 juli ändras reglerna, så att du får reduktionen direkt i form av halva arbetskostnaden när räkningen betalas.

Betalar du för mycket skatt? Prova Avdragstipsen!

Hyr ut sommarhuset, fjällstugan eller villan under semestern. Schablonavdraget vid uthyrning av privatbostad höjs från 4.000 till 12.000 kronor.

Genom sänkta gränser för hur mycket lön som ska tas ut ur företaget innan utdelningar kan tas ut, sänks skatten med 85.000 kronor för många fåmansföretagare. Kravet på eget löneuttag sänks från cirka 720.000 kronor till 480.000 kronor.

En förändring efter årsskiftet är att bolagsskatten sänks till 26,3 procent, vilket gör att det just i år lönar sig att skjuta upp vinster till efter nyår.

En annan förändring som berör företagare är att nivån för egna löneuttag sänks. Det innebär att det blir lättare att kunna ta ut lågbeskattad aktieutdelning ur företag.

Avdrag - för dig som är företagare!

Gränsen för eget löneuttag ur företaget sänks från 15 till 10 inkomstbasbelopp redan i år. För den som kommer att ta ut den lägre summan, 480.000 kronor, och resterande som utdelning blir skattesänkningen 85.000 kronor.

Nya regler för generationsskiften för skogsägare införs nästa år. Det innebär bland annat att ett dödsbo slipper bli beskattat för medel på skogskonton, som kan innehålla stora uppskjutna skatter. De nya reglerna gör det möjligt att ta över skogen utan att åka på en omedelbar skattesmäll.

Om du är pensionär och inte har haft någon löneinkomst är det skattemässigt lönsamt att skaffa en sådan, tipsar Anders Andersson på tidningen Driva Eget. Pensionärer kan under 2008 tjäna 73.300 kronor på aktiv näringsverksamhet eller som löneinkomst och då bara betala 10 till 15 procent i genomsnittlig skatt.

Vissa fastighetsägare kan spara en slant genom att ändra ägandet av en fastighet. Det beror på att från och med inkomståret 2008 är den kommunala fastighetsavgiften begränsad för den som vid årets ingång fyllt 65 år. Avgiften kan vara högst 4 procent av inkomst av tjänst, pension och näringsverksamhet samt eventuellt överskott i inkomstslaget kapital.

Till sist – fyll tanken. Efter nyår höjs bensinskatten med 29 öre. Skatta dig lycklig...Spanska Telefonica Blue vann tredje etappen. Trea för tredje gången – men före systerbåten för första gången. I den hittills jämnaste målgången i Ocean race kom Ericsson 3 med den nordiska besättningen trea – mindre än en minut före Ericsson 4.

Henrik Larsson avgjorde sexpoängsmatchen mot Västerås. I tom bur satte han sitt första mål i superligan när han ordnade en 8–7-seger mot Västerås. Det efter en mycket stark match av Larsson. Det är alltid roligt att avgöra, säger Henke till TV4 Sport.Se Dagens Spel av mig

Läs dagens inlägg:
Säkerhetsvarning!
Skatta dig lycklig...
Bush sko säljes!
Zlatan är INTE folkets favorit!
Jack the Ripper
Skotten i Knutby
Zlatan och Mourinho i bråk!
Förlust 280 miljarder...
Dödsstöten!
Vem har stulit Jesus?
Måla vägränder, föga sexigt, men...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!