Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

onsdag 24 december 2008

Skit också...

Finansminister Anders Borg (m) har bättre förutsättningar att leda Sverige ur krisen än socialdemokraten Thomas Östros. Det visar en opinionsundersökning som SvD låtit Sifo göra. När SvD lät Sifo ställa frågan om vem av de två som har bäst förutsättningar svarade 51 procent Anders Borg och 22 procent Thomas Östros, 27 procent svarade att de inte visste.

Krisen har stärkt regeringsmakten, men det är inte bara ett svenskt fenomen. Det har skett i andra länder också, säger Peter Esaiasson. Han tror att man finner skälet till att regeringarna framstår som handlingskraftiga i krisens tider i EU. Unionen har lyckats samordna insatserna för att möta såväl finanskrisen som lågkonjunkturen.

Och folk uppfattar att de krafter som kallat fram krisen kan man inte rimligen hålla regeringarna ansvariga för. Om man hårddrar så är det här är ett av de första exemplen på att sittande regering vinner på EU-medlemskapet, säger Peter Esaiasson.

Han jämför med krisen i slutet av 1980-talet och början av 90-talet. Då förlorade den sittande regeringen i opinionen. Då kunde man rimligen säga att det var en hemmakokt kris. Det kan man inte nu.Bragdmedaljören Jonas Jacobsson var ett lysande undantag detta missarnas år. Bommarna satte annars sin prägel redan på skidskytte-VM i Östersund i februari och trenden höll i sig. Många på förhand upphaussade svenska stjärnor krympte i knivskarpa lägen likt Teskedsgumman, enligt Jan Majlard på SvD.

I vår vekhet tycks angriparens anfallslust avspegla sig. Som på Tivolistadion i Innsbruck den 18 juni då Ryssland angrep och spelade skjorta av Zlatan, "Henke" och de andra. Ändå tog det inte långt stund efteråt innan den utländska övermakten, personifierad av tränaren Hiddink och liraren Arsjavin, misstänkliggjordes:

Ja, men de var ju formtoppade. De hade ju haft sin kväll. Det där gör dom minsann inte om! Som om tajming vore något ojuste... Som om Sverige inte hade haft precis samma förutsättning från sin luxuösa bas i Lugano. Som om det som hände, egentligen inte hade hänt, för att uttrycka sig i osannolika termer som Tage Danielsson så fyndigt gjorde om Harrisburg.

Det beklämmande sätt som Sverige förlorade på påminde väldigt mycket om den avslutande insatsen mot Tyskland i VM 2006. Man hade varit som sämst när det gällde som mest. Ingen av utvalda blågula förmådde växa med uppgiften.Japans hårt ansatta premiärminister säger att han inte tänker utlysa val just nu. Taro Aso förklarar det med att regeringen behöver koncentrera sig på den ekonomiska krisen.

Nicklas Bäckström och hans kompisar i Washington såg till ett ge sig själva en sjudundrande julklapp i New York i natt. De vände ett till synes hopplöst 0-4-underläge till 5-4-seger mot Rangers – och ”Bäckis” själv för tre assist. Jag var orolig att det inte skulle bli så rolig jul, men nu känns det rätt skönt, säger gästriken med ett nöjt leende efter första segern på klassiska Madison Square Garden.

Nicklas Lidström gjorde sitt femte mål för säsongen när Detroit vann på hemmais mot St Louis med 4-1 i NHL-ishockeyn natten till onsdag.

Bajsvatten har runnit rakt ner i medicinrummet på vårdcentralen i Mjölby. Orsaken: ett sönderrostat avloppsrör. Det luktade inte gott, det luktade avföring blandat med annat, säger sjuksköterskan Jane Andersson Tångring till Sveriges Radio Östergötland. Efter händelsen fick personalen desinfektera alla utsatta ytor. Skit också måste man väl säga...

Tröttnat på alla osäkra investeringar? Börja konsumera istället - men det kommer att bli sårt att hitta köpare, enligt VA. Okontrollerad konsumtion, brudiga bloggar och superslimmade silhuetter hör högkonjukturen till. Tonårstiden är över och vi kan tacka krisen för ett nytt vuxet mode.

Örjan Andersson gjorde inte bara årets bästa modeaffär då han sålde Cheep Monday till H&M, han symboliserar också det nya sparsamma shoppingklimatet då han knappt rört miljonerna på bankkontot.

Köplusten har sinat totalt och modevärlden största utmaning nästa år är att sälja kläder till kritiska konsumenter. Och det kommer inte att bli bättre. Den svaga kronan banar vägen för en rekorddyr klädimport samtidigt som butiker tvingas dra ned på utbudet när konsumenterna håller i plånboken och satsar därmed på säkra kort snarare än svårburna trendplagg. Det räcker inte längre att sälja paljettprytt ögongodis, plaggen ska synas i sömmarna och tvättråden ska läsas. Långsamt mode har redan debatterats i tv-sofforna, men syns snart på allvar i butikerna tack vare den mogna konsumenten som plötsligt söker garderobsöverlevare i god kvalitet.Läs Dagens inlägg:
Bocken lever!
Jesus har hittat hem...
Skit också...
Vill låna 616 miljarder...
Ge dig själv löneförhöjning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!