Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

fredag 26 december 2008

Hjärnspöken?

Aktiepriserna fortsätter uppåt på Tokyobörsen under julveckan. Nikkeis index hade ökat 1,1 procent, med 96,27 punkter till 8.695,77, när börsen tagit lunchpaus på fredagen.

Pär Pettersson är juniorlandslagets hemliga vapen. Han är varken målvakt, back eller forward. Förbundskapten Pär Mårts har kallat in en psykolog för att få ut det lilla extra under junior-VM i Kanada. En psykolog kan ta fram mer än de där sista procenten, menar Mårts.

In i det sista finslipade juniorlandslaget formen inför VM i Kanada. Det handlade inte bara om spelsystem och power play. Innan planet till Kanada lyfte hann psykologen Pär Pettersson ge spelarna en sista dos av sina tankegångar. Tankar som ska göra de svenska spelarna till guldmedaljörer. Spelarna får lära sig vilka signaler de sänder när de spelar under press. Det finns otroligt mycket att jobba med i hjärnan, det är ju basen, menar Mårts.

Mårts tror stenhårt på den mentala träningen. Inte för att de svenska spelarna skulle vara rädda för kanadensarna. Den tiden är förbi. När jag började med juniorlandslaget så tyckte jag att det var naturligt att ta hjälp av en psykolog. Vi tar hjälp när det gäller kost och fysträning. Jag kan inte begripa varför man inte tar hjälp av specialister när det gäller att tänka rätt, säger Mårts.

Budson - Underhållande Auktioner

Johan Hedin, vice ordförande i Stureplanscentern i Stockholm, ska lägga ett förslag till partistämman i sommar om att tillåta en utbyggnad. Jag tycker att det är dags att göra upp med det här kärnkraftsmotståndet som vi har haft i partiet och som jag och säkert många andra nya centerpartister tycker är ganska konstigt egentligen, säger han till Sveriges Radios Ekoredaktion. Hedin ser kärnkraftsfrågan som något av en psykologisk låsning som det är dags att göra upp med.

Fredrick Federley, också riksdagsledamot (c), anser också att centern bör lämna sitt nej till utbyggnad. Jag tror att både basindustrin, elkonsumenterna och miljörörelsen behöver veta vad det är vi har att förvänta oss av en borgerlig regering efter 2010, och då är det oerhört viktigt att vara tydlig, säger han till Ekot.Jag varnade för DEG Metro och blev sannspådd - tyvärr. Det spräckte min rad. Ingenting att göra åt, det är bara att mala på. Hitta de hetaste spelobjekten

Idag är det en späckad dag. Det är fotboll, bandy, ishockey, handboll m.m. Ida är det inga problem att göra en Kloker och Toker...

Västerås mot Örebro är en solklar etta. 1.03 är däremot skrattretande men okej...
Sävehof är handbollens bästa lag i år.

Drott kommer att få sota för att hemmalaget inte vann förra hemmamatchen mot Alingsås...

Björklöven har kommit igång ordentligt ovh om inte skinkan har satt sig för mycket på hockeyskinkorna så ska det här vara en enkel match. Mariestad är ett mycket tamt bortalag. Bara förluster förutom en vinst mot Mora borta!

Växjö hemma mot Huddinge låter som en bra uppgift för smålänningarna så här efter gröten. Det kan vara bra att börja lite lugnt efter jul... Växjö har visat sig vara ett gediget hemmalag som oftast kör över sina motståndare. Här blir det ingen överkörning men säg 5-2?

Småkronorna är en av andrahandsfavoriterna och trots att det är Finland och trots att det är första matchen ger jag Sverige tipsen.

Kanada i första matchen på hemmaplan, det finns lättare uppgifter Tjeckien...
Kloker
17 Västerås SK - Örebro SK Bandy - 1 - 1,03
28 IK Sävehof - Drott - 1 - 1,05
35 IF Björklöven - Mariestads BOIS HC - 1 - 1,20
52 Växjö Lakers - Huddinge IK - 1 - 1,20
55 Finland - Sweden - 2 - 1,45
56 Canada - Czech Republic - 1 - 1,20
-------------------------------------------------------
Sexling summa odds 2,70 = ev vinst 2,70 x 100 = 270 kr


Hitta de bästa oddsen

Tottenham ska spela hemma mot Fulham. Förra året slutade mötet 5-1. Det var när Ramos var vid rodret och hade sin smekmånad med laget. Nu är Ramos borta och Fulham är ett bättre lag än förra gången. Fulham spelar mycket oavgjort på bortaplan så det är mycket möjligt att det kan bli så igen, men som Spurssupporter kan jag inte spela mot mitt lag (och jag tror att chansen är mycket god) och tippar en seger, ska vi säga 2-1?.

Renberg gör comeback i ett av elitseriens starkaste hemmalag och möter Timrå som inte har rosat marknaden borta. Skellefteå AIK är taggade och laget VILL bara vinna mot Timrå...

Newcastle är i fin form och kan mycket väl ta med sig alla tre poängen med Wigan. 1-2?

Reading hemma brukar var stensäker etta, men Cardiff är starka. Förra gången de möttes var -06 och då vann Reading med 5-1, så stora siffror blir det inte nu men säg 2-1?

Wolverhampton är mycket starka hemma. Möter här ligasexan Sheffield United, hade matchen spelats i Sheffield då had jag satsat på ett kryss eller tom Sheffieldseger men nu känns det som en etta.

Aston Villa spelar sexpoängsmatch mot Arsenal om den så viktiga fjärdeplatsen. Arsenal är försvagat och har faktiskt inte rosat marknaden på bortaplan. Nackdelen är dock att Aston Villa inte varit brilijanta hemma utan ganska svaga. Arsenal har också spelat bättre mot bra lag, lag som inte köttar framför det egna målet. Men det här är Villas chans och de tar den...Toker
21 Tottenham - Fulham - 1 - 1,70
34 Skellefteå AIK - Timrå IK 1 - 1,75
42 Wigan - Newcastle United - 2 - 2,90
48 Reading - Cardiff City - 1 - 1,65
51 Wolverhampton - Sheffield United - 1 - 1,65
53 Aston Villa - Arsenal - 1 - 2,55
-----------------------------------------------------
Sexling summa odds 59,90 = ev vinst ger 59,90 x 10 = 599


Liverpool möter Bolton hemma. Liverpool har inte varit så toppen hemma som man kan tro i alla fall inte på slutet. Bolton har varit ett bättre bortlag än hemmalag och här kan omgångens skräll komma. Jag singelchansar på Bolton.

Singel:

38 Liverpool - Bolton - 2 - 9,00 - 10 kr ev vinst = 9,00 x 10 = 90 kr Jämför spelbolagen på nätet

Elitserietrippeln:

30 Djurgården - Rögle / 34 Skellefteå - Timrå / 54 Linköping- Brynäs = 50 kr x 5,15 = 258,50 kr

Ev vinst totalt idag: 1217,50 kr

Saldo innan dagens spel: 212,50 kr
Se Dagens spel av mig klicka här!


Läs Dagens Inlägg:
Pengar, makt och Ryssland...
Devalverad målkung
Raset..
Vinn våra hjärtan!
Snuskigt våta drömmar...
Gå i fängelse utan att passera gå...
Hjärnspöken?
Jag hatar det, verkligen hatar det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!