Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

söndag 28 december 2008

Förnedring...

Här några heta övergångssnackisar enligt Sportbladet:

Sergio Agüero - Från Atletico Madrid till Barcelona. Ryktenas man slutar aldrig att vara het. Enligt de senaste rapporterna ska Atleticos argentinska målmaskin ha bestämt sig för spel i Barca nästa säsong. Från Atlético Madrid till Inter. I topp även här. Inter-ryktena har funnits länge. Och trots att Barcelona sägs leda racet är inget bestämt. Vad är oddsen för Barcelona? Hitta de bästa oddsen

Diego Capel - Från Sevilla till Barcelona. Ser ut att göra en Agüero och byta till Barcelona efter säsongen. Sevilla-stjärnan har placerats i Barca en längre tid nu.

Jurij Zjirkov - Från CSKA Moskva till Barcelona. Dominerar för fullt i ryska ligan och ryktas vara högintressant för Pep Guardiolas lagbygge.

Vedad Ibisevic - Från Hoffenheim till Atletico Madrid. Per Nilssons lagkamrat är en av Europas hetaste anfallare med sina 18 mål i Bundesliga. Snart kan han vara det i en ännu större liga.

Ashley Young - Från Aston Villa till Real Madrid. En riktig sillya season-bomb som Marca nyligen avslöjade. Priset? Nätta 300 miljoner.

Fabio Cannovaro - Från Real Madrid till Napoli. Enligt spansk media kan försvarslegenden återvända till sin moderklubb och bilda mittlås med brorsan Paolo.

Didier Drogba - Från Chelsea till Inter. En följetong i rykten. Kommer den urstarke ivorianen återförenas med José Mourinho?

Florent Malouda - Från Chelsea till Juventus. Den vindsnabbe yttern har haft svårt att övertyga i England. Juventus sägs vara intresserat, uppger italiensk media.

Andrej Arsjavin - Från Zenit till Arsenal. ”Den lilla tsaren” sa redan innan säsongen att han ville lämna Zenit. Det får han göra nu – om Arsenal lägger upp 20 miljoner pund.

Karim Benzema - Från Lyon till Chelsea. Frankrikes målkung är redo för nästa utmaning. Intressenter finns det gott om. Favoriten heter Chelsea.

Franck Ribery - Från Bayer München till Manchester City. Nyrika City jagar spelare av världsklass. Ribery tillhör den kategorin – och sägs vara aktuell.



Enligt franska tidningen L'Equipe erbjuds Larsson nästan 3,5 miljoner kronor i månaden av Olympique Marseille. Samtidigt som Henrik Larsson gör succé på innebandyplanerna runt om i Sverige är det många fotbollsklubbar som är ute efter hans tjänster. Förutom Helsingborg är det flera utländska klubbar som sägs vara intresserade av Larsson. Senast i raden är Marseille som deklarerat att de tänker värva en forward när transferfönstret öppnar i januari.

Men klubben har tröttnat på rykten och på lördagskvällen meddelade sportchefen José Anigo på klubbens hemsida att spekulationerna i franska medier om att klubben vill ha spelare som Quercia, Le Tallec och Grax är felaktiga. Däremot dementerade Anigo inte uppgifterna om att klubben är intresserad av Larsson, som enligt L'Equipe ska få en månadslön på motsvarande nästan 3,5 miljoner kronor för ett kontrakt säsongen ut. Larsson har kontrakt med Helsingborg i nästan två veckor till. När kontraktet går ut i januari är det fritt fram för klubbarna att ta kontakt med Larsson.


Italienaren Christof Innerhofer imponerade i störtloppet i Bormio. Med startnummer 1 åkte han snabbast av alla i den isiga banan och tog första världscupsegern i karriären. Innerhofer tog också en fin placering i störtloppet i Lake Louise i november då Hans Olsson var trea. På söndagen i Bormio var Olsson inte i närheten av pallen. Han slutade 39:a, nästan fem sekunder efter Innerhofer. Jag kom inte riktigt i gång. När det är så här isigt går det inte, jag blir feg. Jag fattar inte hur de i toppen tänker i en sån här bana, de har ingen livsrespekt, säger Olsson till TT.

Först klagade Anna Haag på skidorna. Sedan var det Anders Södergrens tur. Söndagen i Oberhof blev ett stort svenskt vallningsfiasko. Kroppen är det inget fel på. Bara skidorna, säger Södergren till sportbladet.se. Tysken Alex Teichmann kunde inte förvalta den jätteledning han hade efter lördagens prolog. Schweizaren Dario Cologna vann 15 kilometer jaktstart i Oberhof, 4,8 sekunder före Teichmann. Bäste svensk blev Daniel Rickardsson på elfte plats.

Anja Pärson är tillbaka i storslalomtoppen. I söndagens tävling i österrikiska Semmering kom hon fyra, Pärsons bästa storslalomresultat på nästan två år. Jag är jättenöjd med min åkning. Det är över, över, över förväntan, säger Pärson till TT.
Pärson var 44 hundradelar från tredjeplatsen och 99 hundradelar efter segrarinnan, hemmaåkaren Kathrin Zettel.

På måndagen fortsätter världscupen med slalom i Semmering. I slalomtävlingarna tidigare under säsongen har Pärson kommit sjua, trettonde och femma. Nu hoppas hon på en ännu bättre placering på måndagen: Jag har hittat mina skidor och nu känns det väldigt bra. Vi tränade jättebra i Spanien för några veckor sedan och sedan dess har jag haft en bra känsla, säger Pärson.

Krishöstens tryck mot kronan har gjort Sverige fattigare. Om kronans 15-procentiga fall mot euron håller i sig riskerar vi i att åter falla nedåt i OECD:s välfärdsliga, enligt bedömare TT talat med. Förutom kronraset är nedgången för den svenska produktiviteten avgörande, enligt Hans-Olof Hagén, analytiker på Statistiska centralbyrån (SCB). Men det blir inget dramatiskt. Det kan bli ett antal platser man ramlar, säger han. Några 15 procent fattigare tror han dock inte vi har blivit, trots att det är så mycket kronan har fallit mot euron och dollarn. Nej, det blir några procentenheter sämre, men inte mer.




Dagen började, enligt många fans uppfattning, med vinterns allra värsta nyhet. Klubbägaren Mike Ashley meddelade att han tänkte avföra de svartvita från försäljningslistan, och själv stanna kvar vid rodret. Den sämsta tänkbara julklapp vi någonsin kunde ha fått, sade supporterbasen Michael Ord till Sky Sports.

Sedan Ashley inledde sitt styre på S:t James Park i början av 2007, har han fått utstå så mycket kritik och så många hot att han till sist upphört med att besöka matcherna. Det var han nog rätt nöjd med i dag. För ligans röda maskin, Liverpool, gjorde processen obarmhärtigt kort med hemmalaget. Överväldigande seger, 5-1. Benitez, som återhämtar sig efter en njurstensoperation, fanns på plats på St James Park, fast bara på läktaren. Han kunde lugnt luta sig tillbaka och bara njuta. Liverpool fullständigt körde över Newcastle – och segersiffrorna borde ha varit större än 5–1.

Newcastle hade räddat på mållinjen vid tre tillfällen innan Steven Gerrard spräckte nollan i 31:a minuten.I frustrationen över ett domslut (eller om det kanske var besvikelsen över hjälp från lagkamraterna?) dundrade Shay Given iväg bollen på läktaren i slutminuten och fick gult kort. Det är lätt att förstå målvaktens frustration. Given var Newcastles bästa spelare, men tvingades släppa in fem bollar.


Malmös miljonsatsning är på väg att sluta i fiasko. Nu är varje match en ödesmatch.– Vi har satt oss i den här sitsen och då kan man ju inte fly. Skit samma hur det ser ut, men vi måste börja vinna, säger stjärnan Mathias Johansson, 34, till sportbladet.se. Vi började serien skapligt, sedan krånglade vi till det i några matcher för att sedan spela vi bra i flera matcher. Men de sju, åtta senaste matcherna har vi tappat alldeles för mycket. Vi måste höja lägstanivån och får inte falla igenom som vi har gjort. Hösten har varit mycket upp och ner.



Se Dagens Spel av mig

Läsa Dagens Inlägg:

Där orden tar slut tar nävarna vid!
Jag vill bli bankrånare...
Förnedring...
Zlatan i årets lag!
Nu måste det vända...
Krock med haj och stressfraktur...
Min bostadshyra? Endast 800 000 i månaden...

1 kommentar:

  1. Vad tror du om Steven Gerrards påstådda misshandel?

    SvaraRadera

 



BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!